کد خبر: ۱۶۳۳۷۲
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷
همچنین عشایری که شیردوشی را انجام می‌دهند نباید کنه‌های روی دام‌ها را بدون ابزار و با دست از بین ببرند و همچنین در ارتباط‌ شان با دام‌ها باید از ابزارهای بهداشتی مانند دستکش استفاده کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی اعلام کرد که هیچ نگرانی بابت بیماری تب کریمه کنگو نباید در جامعه ایجاد شود البته مردم باید نکات بهداشتی و ایمنی را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری رعایت کنند.

به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف ایران،‌ مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی درباره‌ نکات و مسائلی که مردم باید در راستای کنترل بیماری تب کریمه کنگو انجام دهند، گفت: مردم باید توجه داشته باشند که گوشت غیرمجاز از اماکن غیرمجاز خریداری نکنند و حتما آنرا به صورت بسته بندی از اماکن عرضه تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کنند که دارای مهر تاییدیه این سازمان است.

وی ادامه داد: همچنین به مردم توصیه می‌شود که دام زنده را خریداری نکنند و آنرا در فضای بیرون از کشتارگاه‌های صنعتی ذبح نکنند، چرا که این عمل خود ناقل بیماری است و می‌تواند مخاطرات زیادی داشته باشد و حتی اگر در روستاها برخی مجبور هستند به دلیل نبود و یا کمبود امکانات کشتارگاهی ذبح دام در فضای باز انجام دهند حتما نکات بهداشتی را رعایت کنند و به عنوان مثال با دستکش، عینک و دیگر تجهیزات بهداشتی این کار را انجام دهند همچنین نهایت تلاش خود را به کار بندند تا گوشت حاصل از این ذبح را در فضای یخ زده حداقل یک روز نگهداری کنند تا بتوانند بدون نگرانی آنرا مصرف کنند.

خلج تاکید کرد: حتی در ایامی مانند ماه مبارک رمضان و دیگر روزهای مذهبی که مردم اقدام به ذبح دام در فضای آزاد به عنوان نذر می‌کنند باید به مردم گفت که مهم‌تر از این‌ که دام در فضای آزاد کشتار شود این نکته است که نذر ادا شده باشد و گوشت حاصل از آن در راه نیت نذرکنندگان صرف شود، بنابراین به مردم موکدا توصیه می‌کنیم که نذورات خود را از طریق کشتارگاه‌های صنعتی که حتی در روزهای تعطیل نیز به همین جهت باز هستند، تهیه کنند به گونه‌ای که می‌توانند با مراجعه به این کشتارگاه‌ها ضمن پرداخت وجه گوشت مورد نیاز خود را تامین کنند.

وی در ادامه خطاب به مناطق و خانوار عشایری، اظهار کرد: عشایر نیز باید در ارتباط خود با دام‌ها نکات بهداشتی مهمی را رعایت کنند. به عنوان مثال محل نگهداری دام هر قدر از محل سکونت‌شان دور باشد می‌تواند برای ایمنی خودشان موثرتر باشد، چرا که ممکن است کنه ناقل این بیماری در شرایطی که دامها به محل سکونت نزدیک هستند به انسان‌ها نیز حمله‌ور شوند. همچنین عشایری که شیردوشی را انجام می‌دهند نباید کنه‌های روی دام‌ها را بدون ابزار و با دست از بین ببرند و همچنین در ارتباط‌ شان با دام‌ها باید از ابزارهای بهداشتی مانند دستکش استفاده کنند.

سالم بودن ۱۰۰ درصد گوشت عرضه شده در تهران و کلان شهرها

رییس سازمان دامپزشکی اعلام کرد: براساس آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بالغ بر ۸۵ درصد دامی که در کشتارگاه‌های کشور کشته می‌شوند در شرایط یخچالی مناسبی برخوردار بوده و همین عامل سبب از بین رفتن ویروس احتمالی گوشت ذبح شده می‌شود. البته مردم نباید نگران مصرف گوشت که به صورت رسمی در کشور عرضه می‌شود باشند، چرا که به عنوان مثال همه گوشت قرمزی که در شهر تهران و بسیاری از کلانشهرهای بزرگ عرضه می‌شود کاملا استاندارد و بهداشتی است و مردم اگر به جای نگرانی از مصرف گوشت این محصول پروتئینی مورد نیاز خود را از مراکز عرضه رسمی و به صورت بسته‌ بندی شده تهیه کنند، هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین