تدبیر و امید در گفتگو با کارشناسان برسی می‌کند:
کد خبر: ۱۶۲۴۹
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۳
کارشناسان در گفتگو با تدبیر و امید می گویند فیلترینگ نمی تواند حریف غول تکنولوژی باشد، بهترین روش فرهنگ سازی و بستر سازی فکری برای جوانان است.
یکی از قوانین مقرر شده در جهان و اصول حقوق شهروندی و بشری، آزادی اطلاعات و دسترسی به داده‌ها برای اطلاع از جریان امور و ارتقای دانش فردی و جمعی است. در این زمینه رسانه‌های مختلف اعم از شنیداری، دیداری و نوشتاری ابزار جریان اطلاعات و انتقال داده‌ها به مردم هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، فناوری مربوط به استفاده از رایانه و فضای مجازی و همچنین استفاده از شبکه های اجتماعی گستره بسیار وسیع و جدیدی در زمینه انتقال داده‌پیام‌ها فراهم می آورد. آنچه مسلم است دولت باید برای دسترسی مردم به این اطلاعات ضمن ایجاد امنیت، امکانات لازم را فراهم آورد.

اما در این بین ایران در چند سال اخیر بدون تصویب قوانین مشخصی تنها به فیلتر سایت ها و شبکه های اجتماعی اکتفا کرده در حالی که تدوین قوانین برای کنترل اثرات مخرب این شبکه نیازمند یک کار کارشناسی وسیع و علمی است چرا که فیلترینگ  نمی تواند ابزار مناسب و لازم برای این کنترل باشد.

به نظر می رسد، «فیلترینگ»،آخرین راه حل باشد،چرا که عدم دسترسی کاربران و شهروندان به اطلاعات و آنچه در دنیای بیرون از مرزهای سرزمینشان می گذرد،خلاف اصول انسانی و نیز غیر قابل انجام است.

در همه کشورها،دولتها و نظامهای سیاسی همیشه برای حفظ آنچه آنها امنیت ملی و یا فرهنگ و مذهب خود می خوانند قوانین نوشته و نانوشته ای را تعریف کرده اند،فیلترینگ یکی از قوانینی است که در همه کشورها به عنوان ابزار حفظ این اصول وضع شده است.

فرج الله عارفی نائب رئیس دوم کمیسیون اجتماعی مجلس  فیلترینگ سایت ها و  شبکه های اجتماعی را تایید می کند و می گوید: در این موضوع ملاک اصلی بحث قانون و آنچه که به ما می گوید است در واقع بعضی از این شبکه های اجتماعی که متاسفانه تاثیرات منفی و مخرب برجامعه می گذارد و ما نمی توانیم  فیلترینگ را از آنها برداریم.

وی ادامه داد: طبیعی است که کسانی یا گروهی بخواهند فضای جامعه ما را مسموم کنند و توانمندی های ما را به سوی اهمال و سستی ببرند،باید کنترل شوند،هم وظیفه حکومت و مجلس است که این گونه تخریبها را متوقف کنند و اجازه ندهند کسانی که برخلاف جهت فرهنگ و باور جامعه حرکت می کنند به کار خود ادامه دهند.

این نماینده می افزاید: ما نیازمند قوانین خاصی هستیم  که بر اساس آن عمل کنیم؛ در آغاز باید بین این شبکه ها تفکیک قایل شد، یعنی باید دید شبکه هایی که اثرات علمی و خوب در جامعه دارند کدامند، در نهایت آنهایی که مخرب و بی بند و باری درجامعه رواج می دهد نیز باید فیلتر شوند.

این در حالی است که دکتر مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی کاملا مخالف فیلترینگ محض است و عنوان می کند که: شبکه های اجتماعی از مهمترین دستاورد های فرآیند فناوری اطلاعات و ارتباطات است، با توجه به اینکه این شبکه ها در کنار فواید خود  زیان های بی شمار  به جامعه تحمیل کرده اند که عبارتند از بیماری های جسمی و نا هنجاری های  روانی و چالش های  فکری در مورد مسائل مذهبی عقیدتی و اخلاقی.

پدر علم رفتار شناسی در ایران افزود: سوق دادن  جوانان به باتلاق  مسائل جنسی و انحرافی،یکی از اثرات مخرب این گونه شبکه هاست، می توان گفت زیان های این گونه فرآیند ها بسیارو بیشتر از فواید آنها می باشد اما چه باید کرد؟ آیا فیلترینگ علاج کار می باشد؟ خیردر حالی که مشاهده می کنیم قویترین وی پی ان و فیلتر شکن ها در اختیار همه به صورت رایگان و فروشی قرار می گیرد، آن چنان که دیگر  فیلتری برای کاربران وجود نخواهد داشت.

وی گفت: فیلترینگ  نمی تواند حریف این غول تکنولوژی باشد، بهترین روش فرهنگ سازی و بستر سازی فکری برای جوانان  است در این زمینه اسیب های اجتماعی به ویژه در محور نا هنجاری های رفتاری نباید هیچگونه مخفی کاری کرد ظهور ضوابط فرا زناشویی جعل هویت تا آنجا که بعضی مردان خود را زن معرفی کرده و بر عکس دروغ درباره سن و تحصیلات و موقعیت های جغرافیایی آنچنان که بعضی از کاربران بر اثر همین روابط دچار عشق مجازی شده که به نظر من  این عشق نیست چون حاصل دنیای مجازی می باشد این عشق ها به انحرافات اخلاقی کشانده می شود.

ابهری اظهار داشت: مهمترین دستاورد های منفی اینگونه فضاها القای شبهات، مسموم نمودن فضای سالم اخلاقی و عاطفی است. نهاد های فرهنگی  به خصوص خانواده ها به این نکته توجه کنند نباید همواره مسئولیت این امور را از دولت بخواهیم پس نقش والدین و آموزش  و پرورش در این میان چه می شود؟ خانواده ها باید  با آماده سازی فکری فرزندان خود خیلی زودتر و بهتر از متولیان ونهاد های فرهنگی به آموزش استفاده درست از این دستاورد ها بنمایند.

این آسیب شناس اجتماعی در ادامه بیان کرد: بعد از خانواده رسانه ها به ویژه صدا و سیما  باید  زیان های ورود به این شبکه ها را بسیار صادقانه به جوانان توجیه نمایند به نظر اینجانب فیلترینگ کار منطقی  و درستی نیست بستر سازی فکری و فرهنگی و آماده سازی جوانان برای رو به رو شدن با واقعیت ها بهتریت روش کار می باشد.

در حال حاضر پلیس سایبری، بسیار توانمندانه وارد شده، یعنی اگر کاربری بخواهد موجب آزار و اذیت معنوی و حیثیتی دیگران شود،به شدت مجازات می شود.

 وی در پایان گفت :بنده  به عنوان یک رفتار شناس و آسیب شناس اجتماعی ابعاد فرهنگی در دولت دکتر روحانی پررنگ تر و قوی تر از دولت های قبلی می دانم ، یعنی اگر با همین سیاست ها پیش برویم وآموزش بستر سازی راتقویت کنیم نظر غالب من این است که موفق خواهیم شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین