|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۲
کد خبر: ۱۶۱۹۰۵
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۵
بر اساس رتبه‌ بندی بانک جهانی به لحاظ شاخص عملکرد لجستیکی یا (LPI) رتبه ایران از 112 در سال 2012 (92-1391) به 96 در سال 2016 (96-1395) ارتقا یافته است.
ایرنا به نقل از معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزیر راه وشهرسازی نوشت: در حال بازیابی جایگاه ایران در حمل‌ و نقل بین‌المللی هستیم و در نتیجه این تلاش ها رتبه لجستیک ایران از 122 در سال 2012 به رتبه 96 در سال 2016 ارتقا پیدا کرده است.

امیر امینی افزود: بر اساس رتبه‌ بندی بانک جهانی به لحاظ شاخص عملکرد لجستیکی یا (LPI) رتبه ایران از 112 در سال 2012 (92-1391) به 96 در سال 2016 (96-1395) ارتقا یافته است.

به گفته وی، این شاخص که یک معیار پایه برای سنجش عملکرد کشورها در فراهم کردن تدارکات تجاری است، متشکل از زیر شاخص‌های گمرک، زیرساخت‌های حمل ‌و نقل، محموله‌های بین‌المللی، صلاحیت لجستیکی، پیگیری و ردیابی و به هنگام بودن است که اندازه زیر شاخص در زیرساخت‌های حمل ‌و نقل ایران از 2.42 در سال 2012 به 2.67 در سال 2016 افزایش پیداکرده است.

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی با بیان این که هدف‌گذاری ما بعد از 6 سال و در پایان برنامه ششم رسیدن به رتبه 75 است، گفت: طی یک برنامه دراز مدت تصمیم داریم با هدف بازپس‌گیری جایگاه ایران در حمل‌ و نقل بین‌الملل رتبه‌ (LPI)ایران را افزایش دهیم و در همین راستا چند کار سخت‌افزاری ازجمله توسعه آب‌های لجستیک کشور، توسعه لجستیک پارک‌ها و بنادر خشک، توسعه بنادر متصل به آب‌های اقیانوسی با تأکید بر افزایش ظرفیت کانتینری بنادر در دستور کار ما قرار گرفته است.

** تلاش برای افزایش سهم ایران در لجستیک بار هوایی

امینی همچنین از رشد 20 درصدی در جابجایی کانتینری در بنادر تجاری کشور خبر داد و گفت: ظرفیت جابجایی بار از طریق کانتینر دربحث (LPI) بسیار مهم است و تأمین و تجهیز ایستگاه‌های ریلی جهت تخلیه و بارگیری کانتینرها در لجستیک حمل ونقل بسیار مهم هستند.

وی از برنامه وزارت راه و شهرسازی برای تسهیل حضور شرکت‌های باری هوایی در ایران خبر داد و گفت: برای رشدLPI باید زمینه ورود بارها و کالاهای ارزشمند را از طریق سیستم حمل ‌و نقل هوایی فراهم کنیم.

به گفته امینی، ایران در حال حاضر از این ظرفیت استفاده نمی‌کند و اگر بتواند این ظرفیت را فعال کند می‌توانیم برخی فرودگاه‌های خود را به ‌عنوان هاب در بخش بار و کشورهای منطقه قرار دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: برای حمل بار هوایی ایران یکی از اقتصادی‌ترین کشورها است و کشورهای شمال و جنوب دریای خزر و شرق و غرب می‌توانند از ایران به ‌عنوان هاب بارگیری و باراندازی در حمل ‌و نقل هوایی منطقه استفاده کنند.

** ثبت 5 فرودگاه در تراسیکا به عنوان کریدور بین المللی

امینی هم‌نین خبر داد که ایران توانسته است در تراسیکا 5 فرودگاه را وارد کریدور کند و این 5 فرودگاه درحال حاضر صاحب جایگاهی بین‌المللی شده‌اند و تعریف بین المللی دارند و اتحادیه اروپا هم آن را پذیرفته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی درخصوص چگونگی انجام کار مطالعاتی برای افزایش شاخص لجستیک ایران، گفت: یکی از نقاط ضعف آشکار سیستم حمل‌ و نقل ایران خصوصاً در بخش ترانزیت موضوع شاخص عملکرد لجستیک بود که به‌(LPI) معروف است و از سال 2007 بانک جهانی به امتیازدهی به کشورها در حوزه (LPI) را شروع کره است.

امینی تأکید کرد: باز پس‌گیری جایگاه ایران در حمل‌ و نقل بین‌المللی کار ارزشمندی است که به‌ خودی ‌خود رخ نداده بلکه ما توانستیم نقشه طرح جامع حمل‌ و نقل خود را در تراسیکا به تصویب برسانیم و فرایند آن هم به این صورت است که تراسیکا برای تصویب باید به تأیید اتحادیه اروپا برساند و اگر تحریم‌ها لغو نمی‌شد نمی‌توانستیم به تأیید اتحادیه اروپا برسانیم.

وی با بیان این که وقتی کریدورهای ما وارد کریدورهای تراسیکا می‌شود صاحب اسم و هویت می‌شود و تاجر در انتخاب مسیر به کریدور ایرانی هم توجه می‌کند، گفت: این در حالی است که با تلاش آمریکا داشتند ما را از نقشه کریدوری بین‌المللی حذف می‌کردند، اما با ورود نماینده ایران در حال حاضر دو کریدور مهم ما در (کریدور ارتباطی حمل‌ و نقلی اروپا و آسیا) احیا شده و نقش بین‌المللی ما را در حمل و نقل پررنگ‌تر کرده است.

تراسیکا کریدور ارتباط ترانزیتی کشورهای شمال اروپا و روسیه از طریق ایران و دریای خزر به کشورهای حوزه اقیانوس هند، خلیج فارس و جنوب آسیا است و در این میان اتصال خلیج عمان و بندرچابهار در ساحل شرق حوزه مکران به عنوان بندری استراتژیک به این کریدور در مبادله کالا به شرق کشور و همسایه‌های شرقی و آسیای میانه نقش مهمی ایفاد می کند.

 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین