|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۴
کد خبر: ۱۶۱۷۳۵
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۲۰
وزیر امور خارجه ایران گفته است که دونالد ترامپ باید وقت مفیدش را در ریاض پای بحث با میزبان سعودی خود برای چگونگی جلوگیری از 11 سپتامبری دیگر صرف کند به جای این که به دیگر کشورها را با ادعای تروریستی خود اتهام بزند.
 وزیر امور خارجه ایران گفته است که دونالد ترامپ باید وقت مفیدش را در ریاض پای بحث با میزبان سعودی خود برای چگونگی جلوگیری از 11 سپتامبری دیگر صرف کند به جای این که به دیگر کشورها را با ادعای تروریستی خود اتهام بزند.

ترامپ در سخنرانی خود در پایتخت سعودی در جمع سران عرب بارها و بارها به ایران حمله کرد و ادعا کرد «تامین بودجه سلاح، آموزش نیروهای شبه نظامی که به گسترش تخریب و هرج و مرج منجر می شود» توسط ایران به منظور حمایت از بشار اسد در سوریه انجام می شود تا اسد به «جرائم غیرقابل بیان» خود ادامه دهد.

رئیس جمهور ایالات متحده افزود که مردم در ایران «سختی و ناامیدی را تحت کنترل رهبرانی تحمل می کنند که بی پروا به دنبال ترور و درگیری هستند.» پیش از او ملک سلمان لب به اعتراض علیه ایران گشوده و ایران را «پرچمدار تروریسم» توصیف کرد بود.

از 19 تروریستی که در سال 2001 نزدیک به 3هزار نفر را در نیویورک کشتند، سعودی بودند و اتهاماتی نیز علیه اعضای ارشد خاندان سلطنتی عربستان برای همدستی در این حمله وجود دارد. جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به درستی به ترامپ اشاره می کند که با وجود تمام این مدارک این عربستان سعودی است که در پشت حادثه تروریستی 11 سپتامبر قرار دارد.

ظریف گفت: «ترامپ باید با سعودی ها وارد گفت وگو درباره راه های جلوگیری از ادامه دمیدن سوخت به آتش تروریست در منطقه شود تا حوادثی مانند 11 سپتامبر توسط حامیان مالی آنها در کشورهای غربی تکرار نشود. شما به راحتی خواهید یافت که چه کسی باعث فروریختن مرکز تجارت جهانی شد چرا که اسناد بسیار محرمانه آن موجود است. شما خواهید فهمید که سعودی در این پرونده دخالت دارد.»

سایه عقاید ترامپ هفته گذشته در انتخابات ایران ظاهر شد. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی گفت که توافق هسته ای سال 2015 که با تهران انجام شد «بدترین معامله ای است که تا کنون انجام شده» و او مصمم بود که «این اشتباه فاجعه بار را به اتمام برساند.» از آن زمان دولت ترامپ با وجود اکراه به این مساله اعتراف کرد که ایران مطابق با شرایط این قرارداد تعهد خود را حفظ کرده است اگرچه او تهدیدات مکرر خود را علیه تهران ادامه داد. این ترس وجود داشت که ایران پس از انتخاب در دست تندروها قرار بگیرد و قراداد هسته ای امضا شده در دوران روحانی مورد حمله واقع شود.

پس از پیروزی گستره روحانی در برابر زقیب محافظه کارش ابراهیم رئیسی، مقامات ایرانی حالا با دقت بیشتری سخنان ترامپ در عربستان سعودی و مقصد بعدی اش اسرائیل را دنبال می کنند. این درحالی است که رئیس جمهور آمریکا موظف است در این دو کشور که دشمنان اصلی ایران به حساب می آیند تصویری ناپسند از ایران ارائه دهد. رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه امریکا پیش از ترامپ این وظیفه را به عده داشت. او ایران را به اجرای «شبکه ترورسیتی» و تمایل به «گسترش تدارکات و نیروها در تمام منطقه» متهم کرد. ترامپ قراردادی تسلیحاتی به ارزش 110میلیارد دلار با عربستان سعودی بست که می تواند 350میلیارد دلار تا یک دهه بعد افزایش پیدا کند. در حال حاضر با این قرارداد، پادشاهی عربستان بزرگترین مشتری صادرات نظامی ایالات متحده است.

رئیس جمهور ایالات متحده مانند یک تاجر اسلحه در سفر خود به منطقه مدام موضوع فروش سلاح را در نشست رهبران عرب در ریاض پیش می کشید. او به امیر قطر شیخ تمیم بن حمد آل ثانی قول داد که این دو «تعداد زیادی از تجهیزات نظامی فوق العاده زیبا را تبادل خواهند کرد چرا که هیچ کجا به مانند آمریکا اسلحه نمی سازد.» ترامپ در دیدار با امیر کویت صباح احمد الصباح هم این کشور را مشتری خوبی برای سلاح های آمریکایی توصیف کرد.

این درحالی است که محمد هاشمی رفسنجانی، عضو برجسته مجمع تشخیص مصلحت نظام ادعا کرده بود که روزی همان اسلحه هایی که خانواده سلطنتی عربستان خریداری می کنند نتیجه معکوس داده و علیه خودشان استفاده می شود. محمد هاشمی، برادر اکبر هاشمی رفسنجانی است و این دو در مبارزات دوران انقلاب ایران در برابر رژیم شاه نقشی تعیین کننده داشتند. او اضافه کرد: «ما این مساله را پیش از این دیده ایم. سعودی ها میلیاردها دلار برای خرید اسلحه خرج کرده اند درحالی که ظرفیت جذب این میزان سرمایه را ندارند.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، آنها هم زمان با شورش های داخلی مواجه هستند که تلاش دارند آنها را مخفی نگه دارند و با جنگی پرهزینه نیز در یمن روبه رو هستند. شاه نیز میلیاردها دلار و بیش از حد برای خرید اسلحه از امریکا صرف کرد درحالی که این میزان بیش از ظرفیت ما بود. 65هزار آمریکایی در ایران حضور داشتند و اکثر آنها در بخش نظامی فعال بودند. اما انقلاب آمد و این سلاح ها در برابر خود رژیم استفاده شد. ما آنچه در عربستان سعودی در جریان است را تماشا خواهیم کرد و فکر می کنم سرنوشت خانواده سلطنتی عربستان همان چیزی است که برای سلسله پهلوی پیش آمد. در جهان امروز فضای کمتر و کمتری برای پادشاهی های منطقه مانند عربستان سعودی وجود دارد.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین