کد خبر: ۱۶۱۳۰۴
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۸
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها گفت: امروز رای ۱۵ صندوق که میزان آرای لیست خدمت در آنها صفر بود را دوباره شمارش کردیم، اما رای اضافه نشد، در هر حال آمار ماخوذه کماکان در صندوق‌ها موجود است. باید نظر مردم را پذیرفت.
 سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها گفت: امروز رای ۱۵ صندوق که میزان آرای لیست خدمت در آنها صفر بود را دوباره شمارش کردیم، اما رای اضافه نشد، در هر حال آمار ماخوذه کماکان در صندوق‌ها موجود است. باید نظر مردم را پذیرفت.

 فرهاد تجری در نشست خبری خود در جمع‌بندی پنجمین دوره انتخابات شوراها گفت: خدا را شاکرم بعد از چند روز از انتخابات، لذت و شیرینی حضور مردم هنوز در جامعه است. مردم نشان دادند آگاهانه و زمان شناسانه حضور پیدا می‌کنند. جا دارد از اصحاب رسانه تشکر ویژه کنم که با اطلاع‌رسانی زمینه حضور را فراهم کردند.

سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا ادامه داد: در حدود ۳۸۰۰روستا و۱۲۴۰حوزه شهری انتخابات برگزار شده که غیر اهواز که یک سری اختلالات بوجود آمد، بقیه شهرها نتیجه‌اش  مشخص شده است. در ۱۴۱شهر انتخابات الکترونیک برگزار شد که نتیجه آنها سریع مشخص شد.

او ادامه داد: تاخیر در اعلام آرا به این دلیل بود که چون اولویت با انتخاب ریاست جمهوری بود. ۹۹% مردم از انتخابات الکترونیکی رضایت داشتند.  مساله احراز هویت نقطه ضعف سیستم بود که باید برطرف شود.

نماینده مردم قصرشیرین با بیان اینکه در این انتخابات ۱۳هزار نفر ناظر بودند که  ۶۲۰۰نفر آنها هیات شهرستانی بودند، افزود: بعد اعلام صلاحیت استانی، ۱۴۰۰شکایت شد. قانون انتخابات یکی از پر ضعف‌ترین قوانین است که ما را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند. از ۱۴۰۰ شکایتی که شد و اعتراض کردند نزدیک به ۷۰۰ نفر تایید صلاحیت شدند.

سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با بیان اینکه در تهران قریب ۳۹۰۰شعبه اخذ رأی داشتیم که ۵۰۰۰ناظر و ۱۰۰۰بازرس وجود داشت، اظهار کرد: بعضی کم لطفی کردند که گفتند نظارت نبود در حالی که ما از ابتدا تا تجمیع آرا حضور فعال داشتیم و تا امروز صندوق‌هایی به صورت رندوم بازنمایی کردیم و با اسناد مطابقت دادیم.

در ۱۵مورد صندوقی که شمارش آرا شد، هیچ کسر رایی مشاهده نشد و این از سلامت انتخابات خبر می‌دهد. کسانی که با حرف‌های خود سلامت انتخابات را زیر سوال بردند آگاهانه صحبت کنند و حضور و مردم و زحمت مسوولان را زیر سوال نبرند. ما تخلف را نفی نمی کنیم اما زیر سوال بردن کامل انتخابات کم لطفی است.

تجری در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه در این نشست  ۳۸ هزار و ۷۱ روستا انتخابات برگزار شد و آرا مأخوذ در کل کشور ۳۸ میلیون و ۲۷۴ هزار و ۸۶۹ رای بوده که ۳۶ میلیون و ۳۶۰ هزار و ۱۴۵صحیح بوده است  که یک میلیون و ۹۱۴ هزار و ۷۴۸ رای باطل بوده است. در استان تهران نیز ۵ میلیون ۲۹۱ هزار و ۸۹۰رای اخذ شد.

او ادامه داد:‌ از تاریخ اعلام نتیجه ۴۸ساعت فرصت اعتراض و شکایت در هیات‌ها وجود دارد هست و افراد معترض اگر مستنداتی دارند می‌توانند اعلام شکایت کنند و مطمئن باشندکه همکاران ما آنها را بررسی کرده و نتیجه اعلام می‌شود و اگر امکان ابطال بود باید به تایید هیات مرکزی برسد و اگر صحت انتخابات تایید شود، مرجع بالاتری برای اعتراض نیست.

سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها اضافه کرد: تاکنون که من در خدمت شما هستم ۱۱۳شکایت به هیات نظارت مرکزی شده که بیشتر راجع به شمارش آرا بوده است. یقینا جوابگویی اینها کاری ندارد و با شمارش مجدد مشخص می شود.

او افزود: حدود ۴۳شکایت راجع به خرید و فروش رای، دخالت مقامات و از این قسم موارد داشتیم است که بررسی می‌شود. ما با قاطعیت می گویم هرجا تخلفات و دخالت مسوولان باشد، برخورد می‌شود.

تجری در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد شکایت لیست خدمت، مبنی بر عدم حضور نمایندگانشان در کنار صندوق‌های رای گفت: این حق قانونی کاندیدها است که در کنار صندوق‌ها نماینده داشته باشند‌، اما قبل از انتخابات و در طول انتخابات کسی در این رابطه به ما مراجعه نکرده بود. در حقیقت این نشان از کم‌لطفی دوستان است.

او با اشاره به اینکه بحث نظارت تعارف ندارد؛ تصریح کرد: تا دیروز هیچکس به عنوان نماینده کاندیدها در کنار صندوق رای اعلام آمادگی نکرده بود‌ و ما هیچ درخواست مکتوبی در این باره نداشتیم.

تجری ادامه داد: در هر صورت آمار صندوق‌ها، لیست‌ها و صورت جلسه‌ها در سامانه وزارت کشور موجود است و به صورت گویا و شفاف در دسترس عزیزان قرار دارد.

او افزود: کسانی که با حرف‌های خود سلامت انتخابات را زیر سوال بردند، آگاهانه صحبت کنند و حضور و مردم و زحمت مسوولان را زیر سوال نبرند. ما تخلف را نفی نمی‌کنیم اما زیر سوال بردن کامل انتخابات کم لطفی است.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در پاسخ به این سوال که چرا تجمیع آرا در فرمانداری تهران صورت نگرفته و مستقیم وارد وزارت کشور شده است، گفت: سامانه جامع انتخاباتی در کل کشور طراحی و موجب شد ضریب خطای انسانی در شهرستان کاهش یابد. آمار نیز از سامانه فرمانداری به سامانه وزارت کشور منتقل و تجمیع شد. به نظر می‌رسد؛ اطلاعات شما صحیح نیست. ما در امر نظارت با کسی تعارف نداریم.

او همچنین درباره اظهارات نماینده مردم ساری در مجلس مبنی بر خرید و فروش رای در پای صندوق ها و تخلفات شدید در دهیاری‌ها گفت: نمی‌توان در این زمینه آمار کلی داد‌. اما برخورد با تخلف در حوزه وظایف دستگاه قضایی است و آنها باید به صورت ذاتی ورود کنند.
منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین