وی توجه جدی به افزایش بهرهوری در آب و خاک را راه اصلی افزایش تولید و صادرات محصولات کشاورزی برشمرد و حراست و استحصال آبهای کشور را از سیاستهای اصلی دولت تدبیر و امید دانست.
رئیس قوه مجریه با اشاره به تصمیمات دولت که در مورد استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان اعلام شد، آبرسانی و به زیر کشت بردن صدها هزار هکتار زمین کشاورزی در این استانها را عامل تحولی شگرف در خوداتکایی کشاورزی کشور و ایجاد رونق و اشتغال در استانهای جنوبی دانست.
رئیسجمهور در ادامه تاکید کرد: لازمه این کار، حمایت و استفاده از تحقیقات و فناوریهای جدید در این حوزه است و حاصل این تحقیقات هم باید به طور گسترده در اختیار کشاورزان قرار گیرد و این یکی از مصادیق کار هماهنگ در حوزه فرهنگ و اقتصاد است.
روحانی با اشاره به ضرورت ارتقاء کیفیت مراکز آموزشی در تربیت نیروی انسانی متخصص، تصریح کرد: ما باید شاهد یک تحول چشمگیر در بخش کشاورزی باشیم و به کشاورزان و دامپروران و عشایر که سختی این کار تولیدی را به دوش میکشند کمک کنیم به رشد دلخواه برسند و از لذت این خدمت ملی هم بهره ببرند.
وی اضافه کرد: در همه تلاشهایمان برای افزایش تولید، باید مراقبت کامل از محیط زیست مورد توجه باشد و سلامت و بهداشت مردم به طور کامل رعایت شود.
روحانی بر حمایت دولت از تلاشهای خدمتگزاران وزارت جهاد کشاورزی در افزایش خوداتکایی و گسترش تحقیقات تأکید کرد و توفیق آنان را در پیش برد سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشور خواستار شد و افزود: باید در مسیر توسعه بخش کشاورزی به نیروی انسانی، تحقیقات و تکنولوژی خود اعتماد کنیم.
منابع حاصل از مدیریت حاملهای سوخت، به ارتقاء سلامت و بهبود محیط زیست تخصیص خواهد یافت
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه با اشاره به شروع مرحله جدید مدیریت و هدفمندی انرژی و یارانه، عزم دولت را برای اجرای احکام قانون هدفمندی یارانهها و قانون بودجه 93 یادآور شد و از دستاندرکاران سازمان هدفمندی یارانهها که زمینه اجرایی شدن اعتماد به مردم در ثبتنام متقاضیان نیازمند را فراهم کردند، تشکر کرد.
روحانی به ویژه از کسانی که با نیت کمک به ارتقاء سلامت و دیگر خدمات عمومی به مردم، از ثبتنام منصرف شدند، به لحاظ مشارکت در همیاری ملی تقدیر کرد و گفت: دولت خزانهدار و امانتدار مردم است و با کمک مردم میتواند در زمینههای گوناگون اقتصادی حرکت کند.
وی همچنین اعلام کرد: ثبتنام در طرح سلامت همگانی و برخورداری از بیمه سلامت برای کسانی که از بیمه محروم بودهاند، از امروز آغاز شده است و منابع حاصل از مدیریت حاملهای سوخت، عمدتاً به ارتقاء سلامت و بهبود محیط زیست تخصیص خواهد یافت.
در این جلسه همچنین، وزیر و معاونان وزارت جهاد کشاورزی گزارشی از وضعیت تولید، واردات و صادرات محصولات کشاورزی را ارائه کردند.
بر اساس گزارش ارائه شده، ضریب خود اتکایی در سالهای اخیر از 82 درصد به 59 درصد کاهش یافته است.
همچنین در این گزارش، برخی از تحقیقات انجام شده در 24 مؤسسه تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی به منظور افزایش بهرهوری ارائه و محدودیت بودجه تحقیقاتی در حد هزینه جاری از عوامل اصلی کاهش تولید و خود اتکایی شمرده شد.
در بخشهای دیگر این گزارش، ظرفیت بالای بخش شیلات و آبزیان برای تولید و صادرات تشریح و حساسیت نظارتهای سازمان دامپزشکی بر تولیدات پروتئینی مورد تأکید قرار گرفت.