کد خبر: ۱۶۰۷۳۷
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۸
ناسا عادت دارد که همیشه ایده‌هایی را خارج از گروه متخصصان، دانشمندان و مهندسان خود بگیرد تا این نکته را ثابت کند که فرقی ندارد که شما چه کسی هستید یا چند سالتان است، ایده‌های خوب علمی می‌تواند همه جا پیدا شود.
یک نوجوان هندی با ساخت سبک‎ترین وسیله ماهواره‌ای جهان نه تنها برنده رقابت بین المللی شد، بلکه ناسا موافقت کرده است که در طی ماه آینده این وسیله را به فضا پرتاب کند.

به نقل از ScienceAlert، این ماهواره کوچک 64 گرم وزن دارد و روز 21 ژوئن در یک ماموریت زیرمداری چهار ساعته از مرکز پرواز والوپ ناسا واقع در ویرجینیا به فضا فرستاده خواهد شد. وقتی که این ماهواره در موقعیت بی‌وزنی قرار بگیرد، هدف اصلی تست دوام پوشش بسیار سبکش خواهد بود که توسط یک پرینتر سه بعدی چاپ شده است.

رفعت شاروک 18 ساله، سازنده این وسیله، در این باره می‌گوید: «طراحی این ماهواره از ابتدای کار با خودمان بوده است. این وسیله نوعی کامیپوتر جدید تعبیه شده روی برد و هشت سنسور داخلی خواهد داشت تا میزان شتاب، چرخش و مگنتوسفر زمین را اندازه‌گیری کند».

شاروک اختراع خود را وارد رقابت معکب‌ها در فضا کرد که ناسا از حمایت‌کنندگان این رقابت است. چالشی که امسال به دانش‌آموزان ارائه شد این بود که وسیله‌ای اختراع کنند که بتواند داخل یک مکعب چهار متری جا بگیرد و وزن آن بیشتر از 64 گرم نباشد. و مهم‌تر از همه این وسیله باید کاربردی فضایی داشته باشد.

این ماهواره کوچک که همه رقیبانش را کنار زد و در مقام اول قرار گرفت «کلام‌ست» نام دارد که به افتخار دانشمند هسته‌ای هندی و رئیس جمهور سابق، عبدول کلام، نام‌گذاری شده است.

سبکی این ماهواره به دلیل فریم پلیمر فیبر کربن تقویت‌شده، ماده‎ای است که نسبت قدرت به وزن فوق‌العاده بالایی دارد. این ماده در همه وسایل از مهندسی هوا و فضا گرفته تا تور ماهیگیری استفاده می‌شود.

در روز 21 ژوئن، این ماهواره در طی یک پرواز زیرمداری به فضا پرتاب خواهد شد تا سفر چهار ساعته خود به دور زمین را تکمیل کند. کلام‌ست به مدت 12 دقیقه آنلاین خواهد شد تا عملیات خود را در محیط میکروگرانشی فضا انجام دهد. زیرمداری بدین معناست که این ماهواره به بالا پرتاب می‌شود و در نهایت به پایین بازخواهد گشت در حالی که مداری بدین معناست که ماهواره به چرخش خود به دور کره زمین ادامه خواهد داد.


ناسا عادت دارد که همیشه ایده‌هایی را خارج از گروه متخصصان، دانشمندان و مهندسان خود بگیرد تا این نکته را ثابت کند که فرقی ندارد که شما چه کسی هستید یا چند سالتان است، ایده‌های خوب علمی می‌تواند همه جا پیدا شود.

ماه مارس گذشته، اطلاعات ناسا توسط یک نوجوان 17 ساله در بریتانیا اصلاح شد. مایلز سولومن مشغول مطالعه اطلاعات ثبت شده توسط موج‌یاب‌های تابشی تعبیه‌شده روی ایستگاه فضایی بین‌المللی در طی اقامت شش ماهه فضانورد انگلیسی، «تیم پیکه»، بود که متوجه خطایی در سطح انرژی گزارشات شد.

همین چند هفته پیش بود که ناسا اعلام کرد که دستگاهی به نام «مینی پی‌سی‌آر» را به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب خواهد کرد تا برای اولین بار میکروب‌های آن سوی فضا را آزمایش کند. آن وسیله نیز توسط یک نوجوان 17 ساله‌ای به نام آنا سوفیا بوگاراو ساخته شده است.
منبع: آنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین