کد خبر: ۱۶۰۷۰
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
رییس دانشگاه ارومیه گفت: بی برنامگی و استفاده نادرست از منابع آب دلیل خشکیدن دریاچه ارومیه است.
دکتر رحیم حب نقی در جلسه مشترک ستاد احیای دریاچه ارومیه با کارگروه استانی افزود: دریاچه ارومیه در سال 1352 به عنوان پارک ملی و در سال 1354 به عنوان یکی از تالاب های جهان به ثبت رسیده و جدیدا رتبه یک جهان در شورترین دریاچه را به خود اختصاص داده و این بیانگر اهمیت برای نجات این دریاچه و سرمایه ملی را دو چندان می کند.

وی در ادامه افزود: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، دکتر حسن روحانی با پیگیری های زیادی که در ابتدای دوره آن ها را وعده داده بود به آن عمل کرده و این وظیفه بر دوش تک تک آحاد جامعه و دستگاه های اجرایی می باشد.

حب نقی با اشاره به نقش دانشگاه و دانشگاهیان در احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: باید شرایطی فراهم آید تا تمامی دانشگاه های استان به خصوص دانشگاه ارومیه به رسالت ملی و تاریخی خود عمل نماید و از هیچ تلاشی برای نجات این دریاچه دریغ ننماید.

وی تصریح کرد: نقش بشر در تخریب محیط زیست غیر قابل انکار است و توسعه بیش از حد کشاورزی و مصرف بی رویه آب در 15 سال گذشته باعث ایجاد تنش در دریاچه ارومیه شده و ما امروز شاهد از بین رفتن این سرمایه عظیم ملی هستیم.

رییس دانشگاه ارومیه در پایان خاطر نشان کرد: از دیدگاه دانشگاه و دانشگاهیان راه حل های احیای دریاچه ارومیه باید علمی، قابل اجرا، درون زا، تدریجی و اثرگذار باشد.

در ادامه این جلسه کیومرث دانشجو، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: تمامی کارهای انجام شده برای احیای دریاچه ارومیه در طی سال های اخیر غلط نبوده و این تصور اشتباهی است که بتوان برای بسیاری از کارهای انجام شده بی دلیل ایراد گرفت.

وی در ادامه افزود: حفر چاه‌های بدون مجوز یکی دیگر از عوامل خشکی دریاچه ارومیه است و باید برای آن‌ها فکر چاره اساسی داشته باشیم چرا که با این اوصاف تا چند سال دیگر در صورت عدم کارکرد مناسب دریاچه ارومیه را از دست خواهیم داد.

دانشجو با اشاره به اهمیت زرینه رود در تامین آب دریاچه ارومیه نیز بیان کرد: زرینه رود دیگر توانایی خود را برای یک منبع مطمئن تامین آب برای دریاچه ارومیه را از دست داده و باید فکر راه چاره ای برای ایجاد یک منبع قابل اطمینان باشیم و این در صورتی است که برای احیای کامل آب دریاچه ارومیه 18 میلیارد متر مکعب آب نیاز است.

وی تصریح کرد: نوسانات سطح آب در دراز مدت دریاچه ارومیه 13/5- بوده که آمار بسیار نگران کننده ای است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: باید از تمامی توان خود برای احیای این دریاچه عظیم استفاده کرد و امیدواریم بتوانیم این دریاچه تشنه را در چشم انداز 10 ساله احیا کنیم.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین