|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۹
کد خبر: ۱۶۰۰۴۲
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۴
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه کدکس باید در این زمینه راهنما و آگاهی‌بخش باشد، افزود: کشورهای عضو کدکس باید در تولید و عرضه محصولات ارگانیک و سازگار با محیط زیست، کاهش استفاده از سموم و نگهدارنده‌ها و بهبود روش‌های فراوری مواد غذایی پیشرو باشند.
 نیره پیروزبخت، نماینده جمهوری اسلامی ایران در نهمین اجلاسیه منطقه ای FAO/WHO برای منطقه خاور نزدیک که صبح دیروز آغاز به کار کرد بر تولید و عرضه محصولات ارگانیک و سازگار با محیط زیست، کاهش استفاده از سموم و نگهدارنده‌ها و بهبود روش‌های فراوری مواد غذایی تاکید کرد.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران در این اجلاسیه که میزبانی آن را عهده دار است با اشاره به اهمیت موضوع کدکس در میان سازمان های بین المللی گفت: این کمیته در سراسر جهان آگاهی های جدید و ضروری درباره کیفیت و ایمنی مواد غذایی و حمایت از مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است.



وی اظهار داشت: با افزایش جمعیت جهان و تلاش جامعه جهانی برای افزایش امید به زندگی، کنترل کیفیت مواد غذایی برای حفظ سلامت و ایمنی مصرف‌کنندگان در همه کشورها ضروری است .

رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه کدکس باید در این زمینه راهنما و آگاهی‌بخش باشد، افزود:  کشورهای عضو کدکس باید در تولید و عرضه محصولات ارگانیک و سازگار با محیط زیست، کاهش استفاده از سموم و نگهدارنده‌ها و بهبود روش‌های فراوری مواد غذایی پیشرو باشند.

 نماینده جمهوری اسلامی ایران در این اجلاسیه به بیان مسائل زیست محیطی و آلودگی محیط زیست پرداخت و ادامه داد:  بخش مهمی از این آلودگی در اثر بی توجهی برخی از کشورها به عوامل زیست‌محیطی و تولید محصولات ناسازگار با محیط زیست و ساختار بدن موجودات زنده است.

وی با بیان اینکه موضوع حفاظت از محیط زیست و تولید محصولات سازگار با محیط زیست جنبة حیاتی دارد ، گفت: این مسئله وظائف اعضای کدکس را در برابر مردم جهان سنگین می کند بطوریکه کشورهای عضو باید راهبرد مشترکی در تولید، واردات و صادرات دنبال کنند و برای تقویت سیستم‌های کنترل مواد غذایی گام های اساسی بردارند.

پیروزبخت با اشاره به ظرفیت بالقوه کمیته‌های منطقه ای به ویژه کمیته خاور نزدیک برای مشارکت در طرح های ایمنی و سلامت مواد غذایی اظهار داشت:  باید این ظرفیت را برای تدوین و اجرای استانداردهای مربوط به ایمنی مواد غذایی تقویت کرد و به فعل در آورد.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران در جمع نمایندگان منطقه خاور نزدیک به پیشینة کهن تاریخی از نخستین کانون های شکل‌گیری شهرنشینی و تمدن و تولید محصولات کشاورزی و غذایی در این مناطق اشاره کرد و افزود: هماهنگی اعضای این کمیته در تولید، عرضه و نظارت بر محصولات غذایی سالم می تواند بازار بین المللی را تحت تاثیر خود قرار دهد.

وی با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در طول ریاست کمیتة خاور نزدیک تصریح کرد:  ما در طول این مدت تلاش کردیم  جنبه‌های بحرانی و ضروری ایمنی مواد غذایی را در سطح ملی و منطقه‌ای بررسی کنیم و پیشنهادی برای تدوین طرح پیشنهادی اصالت‌سنجی در کمیته CCFICS  ارائه دادیم.

گفتنی است، رییس سازمان ملی استاندارد ایران در این اجلاسیه آمادگی خود را برای ادامه نقش هماهنگ‌کننده فعالیت‌ها برای دور دوم نیز  اعلام کرد.

  یادآور می شود، در اجلاسیه منطقه ای FAO/WHO سال 2015 مسئولیت هماهنگ کننده کمیته FAO/WHO برای کشورهای منطقه خاور نزدیک (الجزایر، مصر، تونس، امارات متحده عربی ،عمان، عراق، اردن، یمن، سودان، لیبی، سوریه، لبنان، بحرین، قطر و عربستان سعودی ) به عهده جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین