کد خبر: ۱۵۹۵۶۵
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۷
دانشجويان توسط اورژانس به بيمارستان‌هاي استان منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند. تعدادي از دانشجويان به صورت سرپايي درمان و تعدادي هم براي درمان به بيمارستان‌هاي استان منتقل شدند. تعداد دانشجويان دانشگاه يزد 15 هزار نفر است که حدود 6 هزار نفر آنان در خوابگاه‌ها مستقر هستند.
روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: ساعت چهار صبح روز دوشنبه با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس گرفته شد که 300 نفر از دانشجویان یزد دچار مسمومیت شده و نیروهای اورژانس سریع به محل خوابگاه اعزام شدند.

دانشجويان توسط اورژانس به بيمارستان‌هاي استان منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند. تعدادي از دانشجويان به صورت سرپايي درمان و تعدادي هم براي درمان به بيمارستان‌هاي استان منتقل شدند. تعداد دانشجويان دانشگاه يزد 15 هزار نفر است که حدود 6 هزار نفر آنان در خوابگاه‌ها مستقر هستند.

پس از علت‌يابي اين مسئله، مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد گفت: «علت اصلي مسموميت دانشجويان دانشگاه يزد استفاده از چرخ‌گوشت آلوده براي تهيه آب‌طالبي بود و خوشبختانه تمامي دانشجويان مرخص شدند.» محمد‌حسين نيکوکاران افزود: «حادثه ساعت 4:7 صبح روز دوشنبه ۱۸ ارديبهشت رخ داد و در آن زمان با اورژانس تماس گرفته شد که همکاران ما به‌دليل وسعت تعداد افراد ۱۴ آمبولاس، يک اتولانس (اتوبوس‌آمبولانس) و يک پست امدادي هلال‌احمر به همراه ۱۰ نفر پرستار، چهار نفر پزشک و گروه‌هاي امداد فوريت پزشکي به محل دانشگاه يزد اعزام شدند.» او افزود: «با توجه به مسمويت ۴۸۰ دانشجوي دانشگاه يزد با برپايي پست امدادي AMP (که در مواقعي که تعداد مصدومان يک حادثه زياد باشد، برپا مي‌شود) تعداد ۱۸۳ نفر به وسيله سرم‌درماني و مصرف «او‌آر‌اس» در محل درمان اوليه شده و ۲۹۷ نفر به هشت بيمارستان دولتي و خصوصي سطح شهر يزد و يک بيمارستان شهرستان تفت اعزام شدند.»

مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد گفت: «۵۱ نفر در ۲۴ ساعت اول تحت نظر بودند و ساير دانشجويان با اقدامات درماني از بيمارستان‌ها مرخص شدند و تنها ۱۵ نفر باقي مانده بودند که پس از طي اقدامات درماني در صبح روز سه‌شنبه تمامي دانشجوياني که دچار مسموميت شده بودند، از بيمارستان‌ها مرخص شدند و خوشبختانه عارضه پايداري در هيچ کدام از آنها مشاهده نشد.» او با اشاره به مشکل اصلي‌ای که باعث بروز اين حادثه شده بود، گفت: «مشکل اصلي آلودگي چرخ‌گوشتي بوده که براي تهيه آب‌طالبي از آن وسيله استفاده کرده بودند. احتمال اينکه قبل از تهيه آب‌طالبي از آن چرخ گوشت در تهيه گوشت يا سبزي آلوده استفاده شده باشد، وجود دارد. از‌سوي‌ديگر، نمونه طالبي‌ها و آب و يخ مورد بررسي قرار گرفت و آنها سالم بودند.»

نيکوکاران گفت: «تيم‌هاي بهداشت محيط و مبارزه با بيماري‌ها را به دانشگاه يزد اعزام کرده و مواد غذايي را نمونه‌گيري کرديم و ۹ تيم با ۳۶ نفر ارزياب به اين موضوع ورود پيدا کردند و در کنار آنها هشت تيم بهداشت محيط از سردخانه‌هاي مواد غذايي، نمونه از دانشجويان، محيط و وسايل را بررسي کرده و براي آزمايشگاه يزد و سازمان غذا و دارو هم ارسال کردند.»

او گفت: «نتيجه دقيق و رشد اشريشيا‌کُلي و همچنين استاف مشکوک بوده که خوشبختانه عارضه ماندگاري باقي نگذاشته‌اند.» مدير روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد اظهار کرد: «توصيه مي‌کنيم در آستانه اعياد شعبانيه و با توجه به وسعت پذيرايي از يخ‌هاي بسته‌بندي و بهداشتي استفاده شود و به هيچ عنوان از عرقيجات غير‌مجاز و فله و همچنين يخ‌هاي فله استفاده نکنند زيرا يخ‌هاي فله همگي آلوده هستند. رعايت بهداشت فردي بسيار مهم است و براي پذيرايي و تهيه غذاها از افراد متفرقه استفاده نشود. همچنين سطل زباله مناسب براي باقي‌مانده ظروف و مواد غذايي در دسترس باشد و از ظروف يک‌بارمصرف بهداشتي و ابزار تميز استفاده شود.»

او تأکيد کرد: «تمامي افراد بايد توجه داشته باشند گوشتي که در چرخ‌گوشت مانده باشد موجب آلودگي مي‌شود و اين ميزان حتي به اندازه يک گردو باشد مي‌تواند ۲۰۰ کيلو گوشت را آلوده کند؛ بنابراين براي تهيه غذاها به وسعت زياد بايد به تميزي و عاري از آلودگي وسايل پخت‌و‌پز نيز توجه شود.»

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین