کد خبر: ۱۵۸۵۹۸
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۷
این آمار نشان می‌دهد رسانه‌ها و صاحبان قلم آزادی بیشتری برای ارتباط با افکار عمومی پیدا کرده اند و جریان آزادی اطلاعات در کشور هم در مجلس شورای اسلامی قانون شد.
 صالحی‌امیری گفت: فضایی که پرمناقشه و پرجنجال باشد کار فرهنگی در آن انجام نمی شود، زیرا فرهنگ از جنس نرم است و نمی توان آن را در محیط مناقشه، انتقام و جنگ روانی انجام داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شامگاه شنبه در آئین نشست صمیمی با اصحاب فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی و اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین المللی کاریکاتور با موضوع اقتصاد مقاومتی در مجتمع فرهنگی و هنری ٢٩ بهمن تبریز افزود: بستر کار فرهنگی باید در فضای ثبات و آرامش باشد.

وی اظهار کرد: نمی توانیم در یک بستر مناقشه آمیز کار فرهنگی انجام دهیم و اولین اقدام دولت ایجاد ثبات و آرامش در فضای فرهنگی بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآوری کرد: سیاست رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایجاد محیط با ثبات برای کار فرهنگی و فهم لازم از حرمت و کرامت اصحاب فرهنگ و هنر است.

صالحی امیری با بیان اینکه هنرمندان نیاز به صدقه ندارند، بلکه باید کرامت آن ها پاس داشته شود، ادامه داد: هنرمند از منزلت و کرامت بالایی برخوردار است و باید جایگاه آن هم به رسمیت شناخته و هم پاس داشته شود و اینکار با شعار، فریب و تبلیغ نمی شود، بلکه هنرمند باید در عمل احساس کرامت و منزلت کند.

وی نیاز جامعه هنر را امنیت دانست و گفت: در جامعه باید امنیت فکر، قلم و زبان برقرار باشد و قلم برای نوشتن باید روان، فکر آزاد و زبان برای بیان جاری باشد و در جامعه ای که فکر، قلم و بیان آزادی ندارد آن جامعه رنگ آرامش را نخواهد دید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: باید امنیت را برای اصحاب فرهنگ و هنر فراهم کنیم نه اینکه این حوزه را امنیتی کنیم و باید بدانیم که زبان هنر، زبان نقد است زیرا که هنرمند دردمند است.

صالحی امیری با تاکید بر لزوم توجه به معیشت و دغدغه های زیستی و سلامتی هنرمندان و بیان اینکه بخشی از هنرمندان از معیشت لازم برخوردار نیستند، افزود: گرچه تلاش کرده ایم بیش از ٣٠ هزار نفر از هنرمندان را مشمول بیمه کنیم تا سلامت آن ها تامین شود و از طریق نظام های مالیاتی هزینه های مالیاتی آن ها را کاهش دهیم، اما همچنان جامعه فرهنگ و هنر نیازمند توجه بیشتر است.

اقتصاد سینمای ایران به حرکت درآمده است/ سینمای ایران جهانی شده است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در سال ٩٢ فروش سینمای ما ٢٦٠ میلیارد ریال بود و این رقم در سال ٩٥ به حدود یک هزار و ٧٧٠ میلیارد ریال رسید، گفت: پیام این میزان فروش، به حرکت درآمدن اقتصاد سینمای ایران است.

صالحی امیری، افزود: در سال ٩٢ تعداد تماشاکنندگان در سینمای ایران ٨ میلیون نفر بود در حالی که این تعداد در سال ٩٥ به ٢٥ میلیون نفر رسید و این امر نشان دهنده این است که جوان نیاز به نشاط دارد و باید ما بستر نشاط و مصرف فرهنگی را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه سینمای ایران جهانی شده است، اظهار کرد: سینمای ایران باید از مرزهای داخلی عبور کند و این توانمندی در جامعه ایرانی وجود دارد زیرا که به اسکار دست یافته و در سال گذشته بیش از ٣٧٠ جایزه بین المللی گرفته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سفر اخیر و رسمی خود به الجزایر و تونس گفت: در این سفر روسای جمهوری، نخست وزیر و وزرای آن ها از افتخارات سینمای ایران صحبت می کردند و از تجلیل سینمای ایران در دنیا لذت می بردند.

صالحی امیری، ادامه داد: تعداد سالن های سینمای ایران از ٣٢٠ سالن در سال ٩٢ به ٤٨٠ سالن در سال ٩٥ رسیده و در سال ٩٦ نیز ١٠٠ سالن جدید به سینماهای کشور اضافه می شود.

وی با بیان اینکه در حوزه کتاب و نشر با وجود مشکلات بر سر راه آن، دولت تلاش کرده بخشی از این مشکلات را برطرف کند، اظهار کرد: در سال ٩١ حدود ٦٤ هزار و ١٥١ عنوان کتاب در کشور چاپ شده که این تعداد در سال ٩٥ به ٨٨ هزار و ٥٠٤ عنوان رسیده و این آمار نشان از افزایش حدود ٦ هزار عنوان کتاب بیشتر در هر سال و احساس امنیت بیشتر مولفان برای نوشتن و فکر کردن است.

صالحی امیری، افزود: برای حمایت از جامعه نشر، با افزایش تعرفه کاغذ به شدت مخالفت کردیم و در آخرین جلسه دولت در سال ٩٥ رئیس جمهوری نیز با آن مخالفت کرد تا جامعه نشر از نظر تامین کاغذ دچار مشکل نشود.

امضای ٢ تفاهم نامه معافیت مالیاتی و بیمه ای برای اصحاف فرهنگ و هنر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در ٢ روز گذشته با وزیر اقتصاد توافقنامه معافیت های مالیاتی برای اصحاب فرهنگ، هنر و نشر امضا کردیم و این اقدام در هفته جاری به صورت رسمی اعلام می‌شود.

صالحی امیزی افزود: در دو روز آینده نیز تفاهم نامه و توافقنامه معافیت‌ها در حوزه بیمه با رئیس سازمان تامین اجتماعی برای کمک به این جامعه فرهنگی امضا می‌شود.

وی با بیان اینکه زنجیره نشر در این کشور نیازمند کمک بیشتری است، یادآوری کرد: این زنجیره شامل مولف، ناشر، چاپخانه، کتابخانه، کتابفروشی و کتاب خوانی بوده و برای اینکه به هدف متعالی افزایش کتاب خوانی در جامعه برسیم باید به این زنجیره توجه کنیم و این کار در دستور جدی ما است و برنامه های جدی برای آن تدوین کرده‌ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در حوزه رسانه و مطبوعات کل مجوزهای صادره برای نشریات، مطبوعات، روزنامه ها و مجلات در کشور پس از انقلاب، ١٣ هزار و ٦٠٠ عنوان بود، گفت: فقط در این دولت در ٣,٥ سال گذشته ٦ هزار و ٤٢٠ مجوز صادر شده و این امر نشان می دهد که ٤٧ درصد کل مجوزهای صادر شده پس از انقلاب مربوط به این دولت است.

صالحی امیری افزود: این آمار نشان می‌دهد رسانه‌ها و صاحبان قلم آزادی بیشتری برای ارتباط با افکار عمومی پیدا کرده اند و جریان آزادی اطلاعات در کشور هم در مجلس شورای اسلامی قانون شد و هم این دولت با تدوین آئین نامه به رسمیت شناخته و در هفته جای سایت آن به صورت رسمی افتتاح می‌شود.

وی گفت: در حوزه تئاتر و هنر در سال ٩٢ در تهران حداکثر شبانه ٣٠ تا ٤٠ تئاتر به روی صحنه می‌رفت در حالی که اکنون هر شب در تهران ١٠٠ تا ١١٠ تئاتر روی صحنه می‌رود که این آمار نشان از رشد ٢٠٠ درصدی در این حوزه در سال‌های اخیر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این رشد شاخص‌ها در سایر حوزه ها نیز محقق شده است، گفت: بزرگترین منبع هنرهای تجسمی در منطقه حتی در خاورمیانه از آن ماست و موزه هنرهای معاصر ما رتبه دوم را در دنیا دارد.

صالحی امیری، ارزش آثار این موزه را حدود ٣ میلیارد دلار اعلام کرد و ادامه داد: این مخازن غنی بیانگر ظرفیت بالای وجود هنرمندان در کشور است.

وی یادآوری کرد: در حوزه قرآن و مسایل دینی این دولت باور دارد که توسعه بدون توسعه دینی ناممکن است و از این منظر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در سراسر کشور ایجاد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: هم اکنون ٢٣ هزار کانون فعال فرهنگی و هنری مساجد در کشور وجود دارد که ٧ هزار کانون در این دولت ایجاد شده است.

صالحی امیری افزود: در حوزه قرآن قدم های بسیار موثر و بزرگی برداشته ایم که برگزاری مسابقه های بین المللی قرآن به همت سازمان اوقاف، نمونه ای از این اقدام ها است.

امنیت فضای مجازی و فضای مجازی امن، سیاست دولت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه فضای مجازی، این دولت امنیت فضای مجاری را برای مردم تامین کرده و همزمان با توسعه این فضا به صیانت از آن توجه دارد.

صالحی امیری افزود: براساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی جهت گیری ما در این فضا، توسعه فضای مجازی، ایجاد امنیت برای دسترسی همگان به این فضا و صیانت از آن است.

وی یادآوری کرد: هم اکنون جامعه از ظرفیت شبکه های اجتماعی حداکثر استفاده را می کند و ما باید تلاش کنیم این فضا امن باشد و از آن صیانت کنیم.

دولت به حوزه فرهنگ و هنر باور درونی دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دولت به حوزه فرهنگ و هنر باور درونی دارد، گفت: به تدریج مسئولیت های اجرایی حوزه فرهنگ و هنر به اصحاب آن واگذار می شود.

صالحی امیری افزود: در این راستا در حوزه سینما برای اولین بار خانه سینما در این دولت احیا شد، خانه سینما، موسیقی و تئاتر را به عنوان متولیان و مدیران صندوق هنر معرفی و به آن ها سپردیم و مسئولیت اجرای نمایشگاه بین المللی تهران را به اتحادیه نشر و ناشران واگذار کردیم.
صالحی امیری: اقتصاد مقاومتی در ایران شکل نمی گیرد مگر اینکه گفتمان سازی فرهنگی شکل بگیرد و برای این الزاما کار باید از حوزه فرهنگ آغاز شود و برای اینکه گفتمان فرهنگی شکل بگیرد نیازمند درک صحیح از مفهوم گفتمان هستیم.
 
 

وی اظهار کرد: برای توسعه فعالیت های قرآنی ٢ هزار و ٥٠٠ موسسه قرآنی را ایجاد کرده و از آن ها حمایت می کنیم و برای واگذاری همه امور هنری به اصحاب فرهنگ و هنر مجوز ایجاد ٦ هزار و ٣٠٠ موسسه فرهنگی را به مردم دادیم و دولت در آن ها هیچ دخالتی ندارد.

صالحی امیری یادآوری کرد: وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سه مفهوم، سیاستگذاری، حمایت و نظارت خلاصه می شود و امور اجرایی و تصدی گری فرهنگ را به اصحاب آن واگذار می کنیم.

ایران زمین آزادی و دموکراسی را از آذربایجان دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایران زمین، آزادی، دموکراسی، رسانه، مطبوعات، چاپ، اخلاق و همه زیبائی ها را از این اقلیم دارد و هر آذری باید به آذربایجانی بودن خود افتخار کند چراکه افتخاری بزرگ است.

صالحی امیری با اشاره به برگزاری نشست فردای هیات مدیره بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان افزود: با برگزاری این نشست به همه دنیا اعلام می کنیم که آذربایجان زنده است زیرا ایران زنده است.

وی اظهار کرد: تبریز و آذربایجان مانند نگین درخشانی در این سرزمین می درخشد و در ١٠٠ سال گذشته و ماقبل آن و ما بعد آن از این جغرافیا همیشه در تعالی فرهنگ ملی و دینی بهره‌مند هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تبریز شهر رازها و رمزها بوده و همچنان این سرزمین ناشناخته مانده است یادآوری کرد: اگر از دموکراسی سخن می‌گوییم مدیون مردان بزرگی از این خطه هستیم که در مشروطیت پرچم آزادی را برفراشتند، اگر از رسانه و آزادی افکار عمومی سخن می گوییم بزرگان این عرصه از این خطه برخاسته اند و اگر از سواد و دانش سخن می گوییم چاپ، نشر، تالیف و بسیاری از نسخ خطی ما از این جغرافیا بوده که اکنون در مخازن بزرگ بسیاری از کتابخانه های دنیا است.

نگاه به اقتصاد مقاومتی باید از حوزه شعار خارج و به یک باور جمعی و اجماع ملی تبدیل شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نگاه به اقتصاد مقاومتی باید از حوزه شعار، بنر و همایش خارج و به یک باور جمعی و اجماع ملی تبدیل شود.

صالحی امیری، افزود: در جامعه ای که انگ‌زنی، تخریب، شایعه، عملیات روانی، فساد، انتقام جویی و ده ها چالش اخلاقی وجود دارد در آن اقتصاد مقاومتی شکل نخواهد گرفت.

وی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی در ایران شکل نمی گیرد مگر اینکه گفتمان سازی فرهنگی شکل بگیرد و برای این الزاما کار باید از حوزه فرهنگ آغاز شود و برای اینکه گفتمان فرهنگی شکل بگیرد نیازمند درک صحیح از مفهوم گفتمان هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه گفتمان سازی کار سخت و پیچیده و بلند مدت است، یادآوری کرد: وقتی از گفتمان صحبت می کنیم یعنی از گفتمان عاشورا، نوروز و دفاع مقدس سخن می گوییم و نمی شود آن ها نادیده گرفت چراکه آن ها به یک باور درونی جمعی نهادینه شده در ملت تبدیل شده است.

صالحی امیری اظهار کرد: برای گفتمان سازی باید جامعه احساس نیاز کند و همانند خوراک، پوشاک، حمل و نقل، بهداشت، آموزش، درمان و سلامت، اقتصاد مقاومتی به عنوان نسخه شفابخش باید تبدیل به یک نیاز اجتماعی شود.

وی مهمترین نیاز برای گفتمان سازی را عبور از سد دولت و تبدیل به مطالبه عمومی اعلام کرد و گفت: باید امر از مدارس آغاز و به زبان فیلم، موسیقی، تئاتر، شعر و رمان دربیاید و در جامعه جاری شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اقتصاد مقاومتی در بستر جامعه اخلاقی و جامعه ای که در آن اجماع و باور ملی برای یک تحول و توسعه ملی وجود داشته باشد، شکل می گرد.

صالحی امیری با بیان اینکه زبان امروز جامعه زبان هنر، کاریکاتور، شعر و نقد است، افزود: کاریکاتور زبان دوم جامعه ایران است و دردها و واقعیت های نهفته در متن جامعه را بیان می کند.

وی گفت: کسی که هنر کاریکاتور دارد با دردهای جامعه آشناتر است و با زبان مردم سخن می گوید و به عنوان نقادان صادق باید مورد تجلیل قرار گیرند.

وی افزود: دولت تدبیر و امید همه نقادان را به رسمیت می شناسد و به آن ها ارج می گذارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در چند جشنواره استانی و بین المللی سفر دو روزه ای به آذربایجان شرقی داشته است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین