|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۷
کد خبر: ۱۵۸۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۸
برخی از فیلسوف ها معتقد هستند که مردم اگر وظایف خویش را عمل کنند نیاز به حکومت نیست در حالی که برخی معتقد هستند که حضور حاکمان ضروری است ضمن این که در جامعه اسلامی بر اساس آیات قرآن و سیره امامان معصوم به حاکمیت تاکید شده است.
  رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کاندیدای با تقوا و دارای صلاحیت اخلاقی برای ساماندهی به زندگی اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.

 آیت الله محمد تقی مصباح یزدی روز پنجشنبه در همایش معیارهای گزینش دولتمردان از نگاه اهل بیت(ع) در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی افزود: باید از بین کسانی که واجد شرایط هستند به کسی رجوع کرد که دارای تقوا، صلاحیت اخلاقی، اعلم و دارای جنبه مدیریتی باشد.

وی اضافه کرد: اگر کارگزاران حکومت مصادیق را با دلایل عقلی، عملی و تجارب عینی به درستی تشخیص ندهند و حسن تدبیر نداشته باشند نمی توانند به مسئولیت خویش به درستی عمل کنند.

وی با تاکید بر تبعیت از قوانین گفت: کسانی که می خواهند متصدی امور مردم باشند باید ضمن آگاهی و آشنایی با ارزش ها، تابع قوانین و مقررات جامعه و پاسخگوی نیازهای مردمی باشند نه این که در اجرای کارها منافع شخصی و کارهای غیراخلاقی خویش را انجام دهند.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ابراز داشت: هر کدام از ارزش ها در زندگی اجتماعی دارای مراتبی است که در جامعه باید حد آن رعایت شود تا موجبات رضایتی مردم را فراهم کنند از این رو باید کارگزاران اصلح را انتخاب کرد.

وی با اشاره به این که انتخابات به عنوان یکی از مسائل مهم جامعه است گفت: در زمینه کیفیت انتخاب کارگزارن در نظام اسلامی با مخاطبانی با تفکرات بسیار مختلفی مواجه هستیم که برخی منتقدان و موافقان به دین هستند.

وی بیان داشت: در گوشه و نقاط جهان در طول تاریخ حکومت هایی وجود داشته است که برخی از بین مردم و برخی به زور حاکمیت کرده اند و تعداد کمی از این حکومت ها به عدالت رفتار و به خواسته های مردم توجه کرده اند ضمن این که معیارهای ارزشی در حکومت ها متفاوت است.

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا 29 اردیبهشت ماه برگزار می شود.

آیت الله مصباح یزدی درادامه به فلسفه سیاست در حکومت اشاره کرد و گفت: برخی از فیلسوف ها معتقد هستند که مردم اگر وظایف خویش را عمل کنند نیاز به حکومت نیست در حالی که برخی معتقد هستند که حضور حاکمان ضروری است ضمن این که در جامعه اسلامی بر اساس آیات قرآن و سیره امامان معصوم به حاکمیت تاکید شده است.

وی ابراز داشت: هدف اجتماع زمانی تحقق عینی پیدا می کند که در راس آن جامعه حاکمیت وجود داشته باشد تا بتواند با کارگزاران شایسته ای به امور و مصالح مردم رسیدگی کند.

وی به وظیفه اصلی حکومت ها اشاره کرد و گفت: تامین نیازهای ضروری مردم از جمله دفاع و امنیت از مرزها باید توسط مدیران شایسته ای صورت بگیرد که کمک کار حاکمان نظام باشند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین