|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۶
کد خبر: ۱۵۷۶۱۹
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹
چنین روشی، هم مؤثر است، هم فرهنگ‌ساز است و هم به سلامت جامعه و انتخابات و آشنا شدن مردم با نامزدهای ریاست جمهوری کمک می‌کند.
مردم ایران از مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری خاطره خوشی ندارند. در سال ۸۸ یکی از افراد مناظره‌کننده تا توانست به رقبای خود اهانت کرد، دروغ گفت، غیبت کرد و کارآمدی نظام جمهوری اسلامی را نیز زیر سؤال برد و متأسفانه با او برخوردی نشد و بعد از آن اقدامات خلاف، به مدت چهار سال دیگر بر این کشور حکومت کرد و شد آنچه نباید می‌شد...

 در ادامه سرمقاله روزنامه «جمهوری اسلامی»، پس از این مقدمه آمده است: مناظره‌ای که روز جمعه گذشته میان شش نامزد ریاست جمهوری صورت گرفت، هر چند تفاوت‌های اساسی با مناظره‌های سال ۸۸ داشت ولی باز هم نشانه‌هایی از رفتارها و گفتارهای خلاف شأن نظام جمهوری اسلامی در آن دیده و شنیده شد که مایه تأسف عموم گردید. به همین دلیل، این مناظره نیز در شأن نظام جمهوری اسلامی و جامعه اسلامی و انقلابی نبوده و باید تلاش شود مناظره‌ها به صورتی انجام شوند که مناسب این نظام و این ملت بزرگوار باشند.

مناظره اسلامی و مبتنی بر اخلاق و کرامت انسانی آنست که هر یک از نامزدها به دیگری بگوید شما دارای شایستگی‌های زیادی هستید و خدمات خوبی ارائه داده‌اید و من از شما به سهم خودم تشکر می‌کنم و ضمناً این موارد را هم پیشنهاد می‌کنم و از شما می‌خواهم برای بهتر شدن وضعیت جامعه و رشد و ارتقاء سطح خدماتتان به این پیشنهادات و انتقادات خیرخواهانه هم توجه کنید. طرف مقابل یا مخاطب نیز از گوینده این سخنان تشکر کند و از انتقادهای وی استقبال کند و به او بگوید از شما به خاطر پیشنهادهایتان تشکر می‌کنم و تلاش خواهم کرد به آنها عمل کنم.

این روش، می‌تواند الگوی مناسبی برای عموم مردم کشور باشد و به آنها درس چگونه سخن گفتن با دیگران را بیاموزد و جامعه را به طرف صلاح و سداد ببرد. انتظار از رجال سیاسی کشوری که هم انقلابی است و هم اسلامی این است که چنین باشند و با حفظ حرمت همدیگر، نقدها و پیشنهادهای خود را در کنار بیان نقاط مثبت ارائه کند. چنین روشی، هم مؤثر است، هم فرهنگ‌ساز است و هم به سلامت جامعه و انتخابات و آشنا شدن مردم با نامزدهای ریاست جمهوری کمک می‌کند.

متأسفانه درحال حاضر با اینکه ۳۸ سال از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی گذشته، حتی بعضی از نامزدهای ریاست جمهوری کشور ما، که به عنوان داوطلبان بالاترین مقام اجرایی کشور باید الگوی اخلاق و تعامل صحیح با همدیگر باشند، چنین نیستند بطوری که مناظره‌های آنان به یک جنگ لفظی خلاف مصالح نظام و آزاردهنده برای مردم تبدیل می‌شود. باید عقلای قوم درصدد بررسی علل این وضعیت غیرقابل قبول برآیند و برای آن چاره‌جویی کنند تا چنین صحنه‌هایی تکرار نشود و شأن نظام جمهوری اسلامی و مردم انقلابی رعایت شود، ضمن اینکه خود مناظره از نظر شیوه برگزاری و سؤالات مطرح شده در آن نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد و سطح و محتوای آن ارتقا یابد.

قطعاً یکی از عواملی که می‌تواند این مشکل را حل کند، وجود احزاب واقعی و ریشه‌دار است، احزابی که به صورت مقطعی و فصلی و فقط برای حضور در انتخابات به وجود نیامده باشند. احزاب ریشه‌دار و هدفمند می‌توانند با بررسی نیازهای واقعی جامعه به برنامه‌ریزی درازمدت بپردازند و با تربیت نیروهای قوی، آنها را همراه با برنامه‌های جامع و ناظر به نیازهای واقعی جامعه به صحنه اجرایی کشور وارد کنند. اگر نامزدهای ریاست جمهوری با چنین پشتوانه‌ای به صحنه بیایند، نیازی به پرخاش، تهمت، دروغگویی، نسبت‌های ناروا و رفتارهای عوام‌فریبانه نخواهند داشت. آنها با ارائه برنامه‌های خود می‌توانند نظر مردم را جلب کنند و رأی بیاورند و زمام امور اجرایی کشور را به دست بگیرند.

امید آنکه بزرگان جامعه اسلامی و انقلابی ما از هم‌اکنون درصدد بررسی ریشه‌های وضعیت نابسامان مناظره‌ها برآیند و با همت بلند برای رفع نواقص بکوشند و فرهنگ مناظره را به سوی اسلامی شدن هدایت کنند تا در آینده‌ای نزدیک مردم ما شاهد مناظره‌هایی در شأن نظام جمهوری اسلامی باشند و بتوانند به انتخاب اصلح دست یابند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
آخرین عناوین