کد خبر: ۱۵۶۳۰۹
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۵
«دیمیتری دونسکوی» یادآور قدرت اتمی شوروی زیردریاها به شمار می رود که هرچند چهار دهه پیش یعنی 15 سال قبل از فروپاشی ساخته شده، ولی هنوز هم با 20 موشک و 200 کلاهک هسته ای بزرگ ترین زیردریایی در جهان است.
 «دیمیتری دونسکوی» یادآور قدرت اتمی شوروی زیردریاها به شمار می رود که هرچند چهار دهه پیش یعنی 15 سال قبل از فروپاشی ساخته شده، ولی هنوز هم با 20 موشک و 200 کلاهک هسته ای بزرگ ترین زیردریایی در جهان است.

به گزارش ایرنا، براساس اعلام رسانه روسی اسپوتنیک این زیر دریایی با 172 متر درازا که قرار است از هفتم تیر ماه در نمایشگاه پنج روزه در شهر سن پترزبورگ روسیه به نمایش گذاشته شود، در شرایط کاری و عملیاتی خوبی قرار دارد.

اطلاعات انتشار یافته نشان می دهد که این زیردریایی با ظرفیت ۱۶۰ نیرو و ماندگاری تا 20 روز زیر آب، پاسخ شوروی به برنامه های نظامی آمریکا و غرب در دوران جنگ سرد بود که با توجه به حجم عظیم زرادخانه آن ساختاری بزرگ تر یافت، بگونه ای که تاکنون مانند آن ساخته نشده است.

ناوگان زیردریایی از زمان شوروی و سپس روسیه نو همیشه یک راهبرد در مقابل قدرت نمایی غرب به ویژه پاسخ به گسترش روزافزون نفوذ نظامی آمریکا و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای عضوگیری از جمهوری های سابق شوروی و کشورهای شرق اروپا بوده است.

اکنون نیز یکی از دلایل ویژه توجه مسکو به یگان زیردریایی ها این است که آمریکا برای صف آرایی نظامی ضدروسی از خاک کشورهای اروپایی بهره می گیرد، ولی روسیه به دلیل موقعیت جغرافیایی، بیشتر به سامانه های موشکی دو برد، میان برد و قاره پیما، بمب افکن های دورپرواز و حضور زیردریایی ها تا نزدیک مرزهای آبی دشمن متکی است.

بر اساس این دیدگاه، همزمان که ناتو و آمریکا با استقرار نیروها، جنگ افزارها و سامانه های موشکی حتی پای دیوار روسیه هم حضور دارند، این کشور نیز می تواند توان نظامی خود را از زیر دریا به نزدیک ترین نقطه تا مرزهای آبی کشورهای هدف برساند.

در چارچوب راهبرد مقابله با گسترش نفوذ نظامی غرب و همچنین افزایش توان دفاعی روسیه فراتر از مرزها در آب های بین المللی، 12 فروردین ماه سال جاری نیز زیر دریایی اتمی «قازان» به عنوان پرتوان ترین زیردریایی با امکان هدف قرار دادن موشک های بالستیکی پرتاب شده دشمن به آب انداخته شد.

ژنرال ولادیمیر کورولف فرمانده نیروی دریایی روسیه تاکید کرده که گروه زیردریایی های اتمی در حال تشکیل است که وظایف محوله را در هر نقطه ای از اقیانوس های جهان انجام می دهد و امنیت این کشور را تامین می کند.

زیردریایی اتمی قازان ویژه شکار موشک‌های بالستیک از جمله موشک های آمریکایی است.

قازان که ساخت آن سال 2009 شروع شد، از نسل زیردریایی های مشهور به طرح یاسن است که از نظر توان و جنگ افزار با نسل های قبلی تفاوت دارد و به عنوان قوی ترین زیردریایی معرفی شده که آمریکا تاکنون با آن مواجه بوده است.

زیردریایی اتمی قازان افزون بر پرتاب اژدر، می تواند 32 موشک بالدار کالیبر نیز حمل کند.

براساس برنامه اعلام شده، این زیردریایی چندمنظوره پس از آزمایش جنگ افزارها و موشک ها به ناوگان شمال روسیه تحویل می شود.

روسیه که با آمریکا در راس اردوگاه غرب اختلاف های شدیدی بر سر مسائلی همچون اوکراین و استقرار سامانه پدافند موشکی واشنگتن در اروپا دارد، به حفظ و افزایش توان بازدارندگی دریایی و زیردریایی خود برای مقابله با تهدیدهای غرب دور از خاک اصلی توجه خاصی دارد.

هم اکنون، افزون بر لهستان و رومانی در شرق اروپا به عنوان میزبانان اصلی نیروهای ناتو و آمریکا به ویژه سامانه موشکی این کشور، لتونی، استونی (هم مرز روسیه) و لیتوانی در دریای بالتیک، گرجستان و مولداوی نیز به صورت همیشگی یا موقت شاهد حضور نظامیان غربی هستند که نشان می دهد، فشار بر مسکو در حال افزایش است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین