|
|
امروز: جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۲
کد خبر: ۱۵۵۹۱۵
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۹
آغاز دارالفنون،نمایش فیلم‌های ژاپنی،برنامه‌های ویژه در سینما فلسطین و... از جمله خبرهای جشنواره‌ی جهانی فجر است.
 آغاز دارالفنون،نمایش فیلم‌های ژاپنی،برنامه‌های ویژه در سینما فلسطین و... از جمله خبرهای جشنواره‌ی جهانی فجر است.

بخش دارالفنون سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور مازیار میری مدیر بخش دارالفنون، شهاب الدین عادل عضو هیات علمی استعدادیابی بخش دارالفنون، علیرضا شجاع نوری دبیر نشست‌های تحلیل فیلم و جمعی از هنرجویان صبح روز چهارشنبه 30 اردیبهشت ماه در کاخ جشنواره افتتاح شد.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری جشنواره جهانی فیلم فجر، میری با معرفی خودش به هنرجویانی که از 32 کشور به بخش دارالفنون آمده‌اند گفت: از امروز به طور رسمی کلاس‌های دارالفنون آغاز می‌شود. «دارالفنون» نام قدیمی‌ترین مدرسه کشور ایران است که در روز آخر این دوره از این مدرسه بازدید خواهیم کرد.

او افزود: بهترین استادان سینمای ایران و جهان در کنار شما خواهند بود و تجربیات‌شان را به شما منتقل خواهند کرد. امیدوارم همه ما از این فرصت طلایی استفاده کنیم و امیدوار باشیم این کلاس‌ها اتفاق خوبی را برای آینده شغلی شما رقم بزند.

عادل، نماینده هیات علمی دارالفنون با بیان این‌که در دانشکده سینما و تئاتر به صورت تخصصی سینما تدریس می‌کند عنوان کرد: شما کارگاه‌های مختلفی اعم از فیلمنامه‌نویسی، صدابرداری و صداگذاری و تولید را خواهید گذراند و در پایان این دوره باید طرح خودتان را برای ساخت فیلم کوتاه ارائه بدهید.

او اشاره کرد: برخی از هنرجویان خارجی به دلیل تاخیر در پروازهایشان هنوز به ایران نرسیده‌اند و از فردا تمام هنرجویان در جشنواره حضور خواهند داشت.

شجاع نوری با مخاطب قرار دادن هنرجویان گفت: بسیار خوشحالم که در جمع شما هستم. آرزو داشتم که همه شما را در یک جا ببینم. قدر این موقعیت را بدانید. من یکی از کسانی هستم که آرزو داشتم در کنار شما اینجا نشسته بودم. سینمای دنیا پیش روی شماست و از حالا می توانید به این فکر کنید که چه کاری می توانید انجام دهید. امیدوارم روزی که جایزه اسکار یا نخل طلای کن یا جایزه این جشنواره را می گیرید امروز را به یاد داشته باشید و امیدوارم آن روز تعداد حسرت هایتان بسیار کم باشد و باز هم آرزوی رو به جلو رفتن داشته باشید. چرا که سینما برای کسانی است که دل بزرگ و آرزوی نامحدود دارند و هیچ وقت متوقف نمی‌شوند.

او افزود: سعی می‌کنم در روزهای آینده از کنار شما عبور کنم تا از انرژیتان استفاده کنم. امیدوارم با خاطرات و تجربیات خوبی از اینجا بروید.

پنج فیلم ژاپنی در بخش‌های مختلف سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درمی‌آید.

امسال ژاپن از جمله کشورهایی است که در میان کشورهای حاضر در جشنواره جهانی فجر، بیشترین تعداد فیلم را در این رویداد سینمایی دارند.

از این میان «ستاره نجواگر» به کارگردانی سیون سونو در دو بخش «نمایش‌های ویژه» (آثار برگزیده بزرگان سینما) و «مهربان با محیط زیست» به نمایش درمی‌آید و چهار فیلم دیگر به نام‌های «بذرافشان» ساخته یوسوکه تاکوچی، «آشوب» ساخته آکیرا کوروساوا، «میفونه: آخرین سامورایی» به کارگردانی استیون اوکازاکی و «مخوف» به کارگردانی کیوشی کوروساوا به‌ترتیب در بخش‌های «جلوه‌گاه شرق» (پانورمای فیلم‌های کشورهای آسیایی و اسلامی)، «کلاسیک‌های ترمیم‌شده»، «مستند زیر ذره‌بین» و «نمایش‌های نیمه‌شب» (سایه‌های ترس) روی پرده خواهند رفت.

اطلاعات بیشتر درباره فیلم‌های ژاپنی این دوره جشنواره از این قرار است:

«بذرافشان» (The Sower) - جلوه‌گاه شرق (پانورمای فیلم‌های کشورهای آسیایی و اسلامی)

کارگردان: یوسوکه تاکوچی

خلاصه داستان: میتسوئو که از دیدار برادرش یوتا و برادرزاده‌اش چیه خوش‌حال شده است، در اولین فرصت، چیه و دیگر برادرزاده‌اش ایتسوکی را به شهربازی می‌برد، اما اتفاق‌های وحشتناکی روی می‌دهد که در نهایت به کشته شدن ایتسوکی منجر می‌شوند.

درباره فیلم: یوسوکه تاکوچی که فارغ‌التحصیل انستیتو فناوری شیبورا است و در فرانسه نقاشی آموخته است، با «بذرافشان» اولین فیلم بلندش، سال گذشته به جشنواره بین‌المللی فیلم تسالونیکی رفت و در نهایت جوایز بهترین کارگردان و بهترین بازیگر زن را برنده شد.

«آشوب» (Ran) - کلاسیک‌های ترمیم‌شده

کارگردان: آکیرا کوروساوا

خلاصه داستان: در ژاپن قرون وسطی یک جنگ‌سالار سالخورده بازنشسته می‌شود و امپراتوری خود را به سه پسرش واگذار می‌کند. ظاهراً او به‌شدت در خصوص این واگذاری قدرت در اشتباه بوده است چون پسرانش به جان هم و حتی خود او می‌افتند.

درباره فیلم: این تراژدی حماسی سبک جیدای‌گکی (که ژانر خاصی در سینما، تلویزیون، بازی‌های ویدئویی و تئاترهای ژاپنی است و به صورت تحت‌اللفظی همان درام‌های تاریخی ترجمه می‌شود( یکی از بهترین آثار آکیرا کوروساوا فیلمساز مؤلف ژاپنی و آخرین فیلم حماسی‌ اوست. «آشوب» موفقیت‌های بسیاری را برای سازندگانش به ارمغان آورد از جمله نامزد چهار جایزه اسکار (بهترین کارگردانی، فیلمبرداری، طراحی صحنه و لباس( شد و اسکار بهترین طراحی لباس را برای امی وادا به همراه داشت. (دو سال زمان صرف آماده‌سازی چند صد لباس دست‌دوز فیلم شد(. «آشوب» با بودجه‌ 11 میلیون دلاری‌ ساخته شد و در زمان خودش پرهزینه‌ترین فیلم تاریخ سینمای ژاپن بود.

محصول مشترک: ژاپن و فرانسه

«ستاره نجواگر» (Whispering Star) - نمایش‌های ویژه (آثار برگزیده بزرگان سینما) و مهربان با محیط زیست

کارگردان: سیون سونو

خلاصه داستان: اندرویدی به کهکشان سفر می‌کند و بسته‌هایی را به آخرین بازماندگان بشر تحویل می‌دهد.

درباره فیلم: اثری علمی‌خیالی از سیون سونو که داستانی مینی‌مالیستی را به تصویر کشیده است.

«میفونه: آخرین سامورایی» (Mifune: The Last Samurai) - مستند زیر ذره‌بین

کارگردان: استیون اوکازاکی

خلاصه داستان: همان طور که از نام این مستند برمی‌آید، درباره زندگی و فیلم‌های توشیرو میفونه بازیگر مشهور ژاپنی است.

درباره فیلم: «میفونه: آخرین سامورایی» با کلیپ‌های فیلم، عکس‌های آرشیوی و مصاحبه‌هایی با فیلمسازان بزرگی مانند مارتین اسکورسیزی و استیون اسپیلبرگ روایت می‌شود. راوی مستند کیانو ریوز است.
 
«مخوف» (Creepy) - نمایش‌های نیمه‌شب (سایه‌های ترس)

کارگردان: کیوشی کوروساوا

خلاصه داستان: نوگامی همکار قدیمی تاکاکورا، که سابقاً کارآگاه پلیس بوده، از او می‌خواهد روی پرونده یک خانواده گم‌شده کار کند که شش سال از آن می‌گذرد. تاکاکورا کارش را بر اساس خاطرات ساکی شروع می‌کند که تنها بازمانده‌ خانواده‌ی گم‌شده است.

درباره فیلم: کوروساوا «مخوف» را بر اساس رمان معمایی یوتاکا مائکاوا ساخته است. این فیلم سال گذشته اولین نمایش جهانی‌اش را در جشنواره برلین تجربه کرد و در نمایش عمومی‌ با استقبال گرم منتقدان سراسر دنیا مواجه شد. کوروساوا فیلم‌سازی را از سال 1975 آغاز کرد و با فیلم‌هایی چون «درمان» (1997)، «ضربان» (2001) و «سوناتای توکیو» (2008) شناخته می‌شود.

رضا کیانیان: سینما فلسطین با برنامه‌های ویژه‌ای در جشنواره جهانی میزبان علاقه‌مندان به سینما است

رضا کیانیان با بیان اینکه امسال سینما فلسطین برنامه‌های ویژه‌ای برای حاضران در این محل دارد، از برگزاری کارگاه‌های جشنواره جهانی و نشست‌های پرسش و پاسخ با هنرمندان در محل سینما خبر داد.

رئیس کاخ جشنواره با اعلام برنامه‌های سینما فلسطین توضیح داد که این سینما برنامه‌های ویژه‌ای در دوره سی و پنجم جشنواره دارد.

کیانیان با بیان اینکه تمامی فیلم‌هایی که در سینما فلسطین قرار است به نمایش درآیند، بخش معرفی دارند، عنوان کرد: برخی از اعضای گروه تولید فیلم‌های حاضر در جشنواره در روز نمایش فیلم‌هایشان حضور می‌یابند و پیش از آغاز فیلم هایشان نیز معرفی می‌شوند، در سینما فلسطین این امکان برای حاضران در نظر گرفته شده که پس از تماشای فیلم سوال‌های خود را در فضایی صمیمانه از سازندگان اثر بپرسند.

او ادامه داد: سینما فلسطین علاوه بر اینکه محل برگزاری کارگاه‌های جشنواره جهانی است، روزانه میزبان هنرمندان و سینماگران مختلفی خواهد بود و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها هر روز تعدادی از هنرمندان از جمله سحر دولت‌شاهی، باران کوثری، آنا نعمتی، تهمینه میلانی، همایون اسعدیان، حبیب رضایی، آتیلا پسیانی، امین تارخ، رامبد جوان، مصطفی خرقه‌پوش، سعید عقیقی، محمدعلی طالبی، پرویز پرستویی، کیومرث پوراحمد، فرهاد اصلانی، بهمن فرمان‌آرا و محمدرضا گلزار نشست‌های صمیمانه با اعضای باشگاه جشنواره دارند.

رئیس کاخ جشنواره با بیان اینکه شبکه‌های اینترنتی فعال از برنامه‌های سینما فلسطین تصویربرداری می‌کنند و مراسم اهدای ویژه جایزه برای اعضای فعال دارند، تاکید کرد: اعضای فعال باشگاه یعنی همان‌هایی که هم سال گذشته و هم امسال در باشگاه جشنواره حضور داشتند و از بیشتر برنامه‌های این باشگاه استفاده کرده‌اند.

همچنین به گفته کیانیان سینما فلسطین در روزهای برگزای جشنواره جهانی پذیرای اعضای خانه سینما نیز خواهد بود.

کارگاه‌های آموزشی فیلمنامه‌نویسی با حضور هنرجویان 32 کشور

کارگاه‌های دو روزه فیلمنامه‌نویسی بخش دارالفنون جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور فرهاد توحیدی، فریدون جیرانی، مهران کاشانی، احمدرضا معتمدی و 110 هنرجو از 32 کشور صبح چهارشنبه 30 اردیبهشت ماه در کاخ جشنواره آغاز به کار کرد.

مهران کاشانی، فیلمنامه‌نویس در سالن دو ابتدا از هنرجویانی که در کارگاه فیلمنامه‌نویسی با موضوع «صلح» شرکت کرده بودند خواست طرح‌های خود را در این کارگاه مطرح کنند، او سپس توضیح داد: وقتی به عنوان هنرمند می‌خواهید حرف یا موضوعی را روایت کنید یا حتی مهم‌تر از آن، هر چه در دل یا ذهنتان هست را روایت کنید، باید به این موضوع بیاندیشید که آن را در چه مدیا و با چه ابزاری بیان کنید. کدام یک از آنها انتخاب بهتری خواهند بود.

کاشانی افزود: برخی از موضوعات را باید در قالب فیلم مطرح کرد، برخی را به شکل رمان، نمایشنامه‌، داستان کوتاه، شعر یا حتی بعضی را به شکل موسیقی. این به تشخیص خود شما بستگی دارد. اینکه چطور متوجه تفاوت این قالب‌ها شویم نیاز به مطالعه دارد. سعی می‌کنم به برخی نکات در این‌باره اشاره کنم تا سوالی در ذهن شما شکل بگیرد و خودتان به دنبال یافتن جواب آن بروید.

نمایش بخش‌هایی از مهم‌ترین فیلم‌های کلاسیک دنیا

در ادامه این کارگاه های آموزشی، در کارگاه فیلمنامه نویسی «مهاجرت» با حضور فریدون جیرانی سکانس‌هایی مهم از آثار برجسته کلاسیک جهان همچون کازابلانکا، دکتر ژیواگو برای شرکت کنندگان به نمایش درآمد.

زاویه دید در پیدا کردن ایده بسیار موثر است

 احمدرضا معتمدی کارگاه فیلمنامه‌نویسی «عشق» را با طرح مساله «مفهوم ایده و چگونگی ایده‌پردازی» آغاز کرد، او گفت: ایده را نباید محدود به ذهن دانست. گاهی شما ممکن است از درون با آن ارتباط برقرار کنید. ما نمی‌دانیم ایده کجا زندگی می‌کند. باید به کجا کشتی خودمان را ببریم تا بتوانیم آن را بهتر صید کنیم.

او افزود: زاویه دید در پیدا شدن ایده بسیار موثر است. مثلا ببینید که چطور از بین این همه انسان، این نیوتون بود که هم افتادن سیب را دید  و هم «جاذبه» را درک کرد. این همان چیزی است که ما به آن نیاز داریم و می‌خواهیم راجع به چگونه دیدن صحبت کنیم.

کلیدی برای انبار ذخیره داستانی خودتان بیابید

فرهاد توحیدی، که دیگر کارگاه فیلمنامه‌نویسی را با عنوان «محیط زیست» هدایت می‌کرد، گفت: ژان کلودکریر می‌گوید فیلمنامه‌نویس باید ماجراجو و فضول باشد. اگر شما دوست ندارید خانه همسایه را دید بزنید فیملنامه نویس نخواهید شد.جرقه‌ای وجود دارد که از بین ما و محیط آغاز می‌شود؛ از یک نوشته کوچک، از یک تصویر، از یک گفت و گو؛ و همان به منبعی در درون ما وصل می‌شود که من نامش را «انبار ذخیره داستانی» می‌گذارم. این داستان‌ها در طول زندگی شما از هر طریقی، از فیلمی که می‌بینید،‌کتابی که خواندید همه این‌ها در جایی ذخیره می‌شود و کافی است که شما پلی را به این انبار وصل کنید. کلید پیدا کنید و به داخل آن بروید و برداشت کنید.   

انجام نظرسنجی های جشنواره جهانی، از طریق اپلیکیشن

کلیه نظر سنجی‌های جشنواره جهانی فیلم فجر ازطریق اپلیکیشن انجام می‌شود.

کاربران برای شرکت در نظرسنجی‌ها باید با نام کاربری و کلمه عبور خود وارد اپلیکیشن شوند تا امکان ثبت نظر آنها مهیا شود.

نام کاربری و کلمه عبور کاربران شماره پنج رقمی مندرج روی کارت شناسایی آنها است که بعد از ورود، نام و نام خانوادگی و گروه آنها توسط اپلیکیشن شناسایی و نظرسنجی برای آنها فعال می شود.

اپلیکیشن اندروید جشنوار جهانی فیلم فجر در دو نسخه فارسی و انگلیسی در «کافه بازار» قابل دریافت و نصب بر روی گوشی‌های تلفن همراه است که کاربران می توانند با جستجوی کلمه جشنواره جهانی فیلم فجر اپلیکیشن را نصب کنند.

همچنین برای نصب نسخه فارسی و انگلیسی آی او اس می‌توانند کلمه fajriff farsi ویا fajriff English را در قسمت جستجوی اپ استور سرچ و اپلیکیشن‌های جشنواره را بر روی گوشی خود نصب کنند.

کاربران با نصب این اپلیکیشن می توانند به تمامی اخبار، گزارش‌ها، گفت و گوها، تصاویر، ویدئوها دسترسی داشته باشند و از قوانین و فراخوان‌های مربوط به جشنواره جهانی فیلم فجر با خبر شوند.

اطلاعات کامل و مشخصات فیلم‌ها ، مهمانان، کتاب راهنمای بازار، کاتالوگ جشنواره، جدول نمایش‌های جشنواره، برنامه ورکشاپ‌ها، دارالفنون و بخش دانشگاهی هم با نصب این اپیلیکیشن در دسترس قرار خواهد گرفت.

همچنین کاربران می توانند با نام کاربری و کلمه عبوری که خود تعیین می کنند، به این اپلیکیشن وارد شده و از امکانات آن که برای گروه های مختلف همچون خبرنگاران، هواداران طراحی شده، استفاده کنند.

در بخش اخبار اپلیکیشن سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، امکان ساخت لیست های مورد علاقه برای دسترسی راحت تر به اخبار و همچنین امکان تنظیم اندازه متن اخبار برای کاربران هم فراهم شده است.

سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین