|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۶
کد خبر: ۱۵۵۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۰
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۳۴ نفر در روز شنبه پیدا شدند، گفت: تا دیروز عصر مجموعاً آخرین اطلاعات یافتن ۳۴ نفر است که ۸ نفر هنوز مفقود هستند.
 معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۳۴ نفر در روز شنبه پیدا شدند، گفت: تا دیروز عصر مجموعاً آخرین اطلاعات یافتن ۳۴ نفر است که ۸ نفر هنوز مفقود هستند.

محمدصادق پورمهدی در جلسه مشترک ستاد بحران آذربایجان شرقی با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه بر اساس اطلاعیه هواشناسی، مدیریت بحران استان از رسانه‌ها اطلاعیه‌های لازم را صادر کرد اظهار کرد: چهارشنبه 26 فروردین ماه 96 در اطلاعیه صادر شده هشدارهای لازم صادر شد که روز جمعه نیز اطلاعیه دوم برای هشدار افزایش شدت بارندگی‌ها از صداوسیما اعلام شد.

وی با بیان اینکه بارندگی روز جمعه تمام استان را فرا گرفته بود، افزود: بیشترین بارندگی در تبریز بود که رودخانه تلخه رود طغیان کرد و آب‌گرفتگی زیادی در مناطق مختلف اعلام شد.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: مدیریت بحران با فرمانداران در ارتباط بود، ساعت 7 عصر از آذرشهر خبرهایی به تبریز ارسال شد که در آذرشهر رودخانه‌ای طغیان کرد و در عجب‌شیر هم بخشی از روستا زیر آب رفت.

پورمهدی با اشاره به اینکه استاندار دستور دادند که اکیپ مدیریت بحران به عجب‌شیر و آذرشهر اعزام شد و سایر شهرستان‌ها هم مرتب بررسی می‌شد، گفت: فرماندار آذرشهر در تماسی که با من داشت اعلام کرد که عده‌ای در کنار رودخانه ایستاده‌اند و تماشا می‌کنند و سیل هم در حال شدت گرفتن است ولی مردم حاضر به متفرق شدن نیستند.

وی با بیان اینکه همکاران راهداری و پلیس در اطراف پل حضور داشتند تا مردم را که اتراق کرده بودند از صحنه‌ای که امکان تشدید سیل وجود داشت دور کنند، ابراز داشت: تعدادی نرفتند و در تماس تلفنی که مدیران شهرستان و فرماندار با من داشتند گفتم که «به زور متوسل شوید».

معاون استاندار با اشاره به اینکه از روستای چنار هم گزارش رسید که 17 تا 18 نفر مفقود شدند و در آذرشهر 6 تا 7 خودرو را آب با سرنشینانش با خود برد، افزود: دستورات لازم برای امدادرسانی و جست‌وجوی مفقودان صادر شد و از ارتش و سپاه و هلال احمر کمک خواستیم.

پورمهدی با بیان اینکه از محل حادثه آذرشهر تا دریاچه ارومیه 5 تا 6 کیلومتر فاصله وجود داشت که جست‌وجو آغاز شد، اظهار کرد: در عجب‌شیر هم 50 کیلومتر تا دریاچه فاصله وجود داشت که در کل این مسیر جست‌وجوها ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه در روز نخست 37 نفر مفقودی اعلام شد، ادامه داد: شنبه تا آخرین ساعات تعداد مفقودان به 42 نفر رسید که 5 نفر از آنها از عوامل نیروی انتظامی بودند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه 34 نفر در روز شنبه پیدا شدند، ابراز داشت: تا دیروز عصر مجموعاً آخرین اطلاعات یافتن 34 نفر است که 8 نفر هنوز مفقود هستند.

پورمهدی با تاکید بر اینکه در مدیریت بحران مشکلاتی داریم که باید ریشه‌ای حل شود، ابراز داشت: ساخت‌وسازهایی در بستر رودخانه انجام شده که متأسفانه خدمات آب و برق و تلفن و... ارائه کرده‌ایم درحالی که این روند هم تنها در استان ما نیست و به معضل اصلی در کل کشور تبدیل شده و باید ریشه‌ای حل کنیم.

سیل عجب‌شیر بازگشت ۵۰۰ ساله دارد‌

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه برخی از سدهای استان سیل را در خود مهار کردند گفت: در بستان آباد هم محلی داریم که ۱۲۰ متر مکعب در ثانیه سیل آمد ولی با سد مهار شد، ۶۵ سال پیش سیلی آمد کل روستا را از بین برده بود ولی سد مانع آن شد.

غلامرضا هاشمی عصر امروز در جلسه مشترک ستاد بحران آذربایجان شرقی با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه بارش‌ها در حوضه‌های آبریز قوری چای عجب‌شیر، آذرشهر، ملکان، علویان، کلگان چای، اوجان چای، لیقوان چای و بستان‌آباد رخ داده است اظهار کرد: برخی از حوضه‌ها مساحت بسیار کوچکی دارند، هرچه حوضه بزرگ‌تر باشد مدیریت آن راحت‌تر است ولی در حوضه‌های کوچک بارش شدید منجر به سیل ناگهانی می‌شود.

وی با بیان اینکه حوضه آبریز روستای چنار 6 کیلومترمربع مساحت دارد و در عرض نیم ساعت بارش سنگین باران سیلاب راه افتاد، افزود: میزان سیلی که در چنار و رودخانه آن آمد در اصطلاحات علمی این میزان بازگشت 500 ساله دارد و هر 500 سال یک بار رخ می‌دهد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه برخی از سدهای استان سیل را در خود مهار کردند، گفت: در بستان آباد هم محلی داریم که 120 متر مکعب در ثانیه سیل آمد ولی با سد مهار شده بود که اهالی برای تشکر آمدند چراکه می‌گفتند 65 سال پیش سیلی آمد که کل روستا را از بین برده بود ولی سد مانع آن شد.

هاشمی با اشاره به اینکه آمار 60 میلی‌متری بارندگی در تبریز در آمار 50 سال گذشته ما بی‌سابقه بود، ابراز داشت: 4900 کیلومتر پوشش برف در استان داشتیم که با افزایش دما و ذوب برف‌ها همراه بود و با بارندگی باعث تشکیل سیلاب شد.

وی با بیان اینکه 70 درصد برف در این بارش‌ها ذوب شد، گفت: 22 کیلومتر از مسیر رودخانه‌ها به سمت دریاچه ارومیه لایروبی شده بود والا سیل با 140 متر مکعب در ثانیهٔ آذرشهر که به راحتی از خود عبور داد، تلفات زیادی ایجاد می‌کرد ولی مشکلی ایجاد نکرد و تلفات موجود صرفاً به دلیل بی‌احتیاطی انسانی رخ داد.

این مقام مسئول استانی با اشاره به اینکه در سال 1344 در آذرشهر در داخل همین رودخانه 70 متر مکعب در ثانیه سیل رخ داده بود، گفت: سیل امسال 140 متر مکعب در ثانیه بود که با لایروبی باعث شد که کل آب به دریاچه هدایت شد.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین