کد خبر: ۱۵۵۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۴:۰۰
دستیاران اوباما این هفته توییتر و فضای مجازی را به کار گرفته‌اند تا دورویی و نفاق جمهوری‌خواهان و خود ترامپ را به نمایش بگذارند.
 دستیاران اوباما این هفته توییتر و فضای مجازی را به کار گرفته‌اند تا دورویی و نفاق جمهوری‌خواهان و خود ترامپ را به نمایش بگذارند.

یکی از مقامات سابق دولت اوباما در برابر انتقادات از رئیس جمهور سابق قرار گرفت و گفت که آنها حملات هوایی مشابه با عمل دونالد ترامپ در هفته گذشته انجام داد را در دستور کار خود داشتند اما طرح رئیس جمهور دموکرات با مانعی به نام کنگره جمهوریخواه مواجه شد.

این مساله زمانی مطرح شد که ترامپ رئیس جمهور جمهوری خواه ایالات متحده حملات موشکی به سوریه را بدون گرفتن تایید کنگره در دستور کار خود قرار داد چرا که مصمم به مجازات دولت سوریه برای استفاده از سلاح های شیمیایی علیه غیرنظامیان بود. ترامپ بخشی از سرزنش های انجام حمله شیمیایی علیه غیرنظامیان را متوجه رئیس جمهور سابق دانست و گفت: «اینها عواقب ضعف ها و تردیدهای رئیس جمهور سابق است.»

دستیاران اوباما می گویند که جمهوری خواهانی که هم اکنون نیز کنترل کنگره را برعهده دارند تایید انجام حمله را به اوباما ندادند و ترامپ نیز باید برای دریافت این مجوز از کنگره اقدام می کرد. دنیس راس مشاور سابق اوباما در امور خاورمیانه گفت: «هنگامی که شما چنین مساله را در دست کنگره قرار می دهید به این معنی است که آنها باید به صورت روشن برای پذیرش مسئولیت اقدام کنند.» او افزود: «اما مشکل این است که کنگره هم اکنون فاقد مسئولیت است و این رئیس جمهور است که خط قرمز را نادیده گرفته و بدون توجه به آن عمل کرده است. این حرکت و عمل او بر روشی که تاکنون آمریکا بر اساس آن عمل می کرده است تاثیرگذار است.»

دستیاران اوباما این هفته توییتر و فضای مجازی را به کار گرفته اند تا دورویی و نفاق جمهوری خواهان و خود ترامپ را به نمایش بگذارند. بن رودز معاون مشاور امنیت ملی در دوران اوباما در توییتر خود نوشت: «زمان تغییر کرده است. در سال 2013 نمایندگان از از اوباما سوال می کردند. حالا قدرت منحصر فرد اقتدار کنگره را به بازی گرفته است.» تامی ویتور سخنگوی سابق شورای امنیت ملی اوباما، با ارسال توییتی برای اوباما خواستار دریافت مجوز کنگره از سوی او شد: «چه خواهد شد وقتی با بمباران سوریه علاوه بر درگیری به تعارضات احتمالی درازمدت برسیم؟ فقط اوباما نیاز به مجوز کنگره داشت.

حالا رئیس جمهور ترامپ بدون تایید کنگره دستور حمله را صادر کرده است. این حمله در پاسخ به بمباران شیمایی خان شیخون که به کشته شدن 87نفر از جمله 31کودک انجامید، صورت گرفت. این حمله به پایگاه هوایی تحت کنترل مقامات سوری انجام شد. مقامات ایالات متحده معتقد بودند که هواپیماهای نظامی سوریه حامل مواد شیمیایی از این پایگاه برخاستند.

در بیانیه ای روز بعد از حمله شیمیایی ترامپ گفت: «رئیس جمهور اوباما در سال 2012 گفت که خط قرمزی در برابر استفاده از سلاح های شیمیایی ایجاد می کند اما او بعد از آن هیچ کاری نکرد.» اوباما با اقدامی نظامی بعد از اولین حمله شیمیایی صورت گرفته در خارج از دمشق که به کشته شدن صدها نفر انجامید، دولت سوریه را تهدید کرد. اوباما در آن زمان اعلام کرد که استفاده از چنین سلاح هایی خط قرمز است. در آن موقع چندین کشتی آمریکایی در دریای مدیترانه برای پرتاپ موشک آماده شدند و تنها زمانی که اوباما از این حمله به طور ناگهانی عقب نشینی کرد، بریتانیا متحد آمریکا در این حمله و کنگره از تصویب این طرح خودداری کردند. او در عوض به طرحی تن داد که تحت حمایت روسیه قرار بود منجر به حذف و از بین رفتن ذخایر سلاح های شیمیایی سوریه منجر شود.

ریچارد استنگل معاون سابق وزیرامورخارجه در دیپلماسی عمومی گفت: «ما برای پنج سال روی این طرح حساب بازکرده بودیم و هیچ پاسخ ساده ای وجود نداشت. گفتنش ساده است رئیس جمهور می خواست خط قرمزی ایجاد کند اما کاری نکرد. این مساله از نظر ایجاد سیاستی عمومی کافی به نظر نمی رسید.»

به گزارش دیپلماسی ایرانی، مهم نیست که ایالت متحده اولین حمله خود علیه دولت اسد را چطور انجام داده است. فردریک سی هوف مدیر مرکز شورای آتلانتیک رفیق حریری برای خاورمیانه، معتقد است آنچه که ترامپ در ادامه انجام می دهد مساله کلیدی است. او به عنوان مشاور ویژه مسائل سوریه در دولت اوباما خدمت می کرد، معتقد است: «اسد ممکن است فکر کند همان گزینه های سال 2013 را در اختیار دارد. اما اگر پس از حمله صورت گرفته کار دیگری صورت نگیرد این حمله تنها تبدیل به ژستی بی فایده در تاریخ خواهد شد.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین