|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۱
کد خبر: ۱۵۵۰۴۵
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۲
یا حتی محمد رضا باهنر هم در چند اظهار گفته بود که مخالف نامزدی مجدد جلیلی است. بعد که جمنا اعلام موجودی کرد فاصله او با ائتلاف خیلی زود نمایان شد . پالس منفی تقریبا از هر دو طرف بود.
گفته می شود جلیلی انتخابات را ترک کرد، زودتر از آنچه تصور می شد. او بازیگر این انتخابات نیست. قبل از رفتنش اما یک چیز را گویا مشخص کرده است ؛ او مخالف نامزدی محمد باقر قالیباف است.
 
 فرصت ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری فردا به پایان می رسد اما هنوز معادلات این انتخابات به جهت کنار هم ننشستن همه مولفه ها امکان پذیر نیست. صحنه بسیار پیچیده شده است؛ جمنا ناموفق از آنچه بر عهده اش بود 5 نفر را روانه ثبت نام درانتخابات کرده و چند دیگر هم که عضو جمنا بودند گفته اند که ثبت نام خواهند کرد.
 
این وسط اما یک مساله تعیین کننده وجود دارد؛ « حضور سعید جلیلی در انتخابات ». این مساله همچنان در هاله ای از ابهام است. امروز یک کانال تلگرامی نزدیک به سعید جلیلی به صورت غیرمنتظره ای از انصراف سعید جلیلی خبر داد . دلیلش را هم فشار جمنا و برخی تخریب ها اعلام کرد.
 
برخی کانال های دیگر اصولگرا هم گفته اند که او در ساعات آینده بیانیه خواهد داد . نکته و فصل مشترک همه این خبرها اما یک گزاره است. گفته‌اند که او خواهد گفت که به نفع رییسی کناره گیری می کند. این یعنی اینکه اولا او به سازوکار جمنا همچنان بی اعتقاد است و نظرش را به نظر این ائتلاف تعمیم نداده و دو اینکه او همچنان نسبت به محمد باقر قالیباف نقد دارد . آنقدر که حاضر نیست این کناره گیری اش را به نفع فرمانده سابقش اعلام کند .
 
سعید جلیلی احتمالا تا ساعاتی دیگر انتخابات را ترک می کند آن هم در شرایطی که طیف زیادی از افراد حامی او خیلی پیشتر او را ترک کرده بودند . دیروز یک کانال تلگرامی حامی جلیلی دلخور از تنها ماندن جلیلی نوشته بود بوی قرمه سبزی در ستاد های دیگر حامیان سابق را وسوسه کرده و علت ترک ستاد جلیلی هم همین بوده است .
 
سعید جلیلی در شرایطی انتخابات را ترک می کند که خیلی زودتر از این ها افرادی نام آشنا از اصولگرایان صریحا اعلام کرده بودند نامزدی جلیلی اشتباه دیگری مانند سال 92 خواهد بود .
 
احمد توکلی گفته بود :« معتقدم اگر اصولگرایان می خواهند برنده شوند کسی غیر از آقای جلیلی را باید به صحنه انتخابات بیاورند.» او البته پیش تر هم در یک مصاحبه با انتقاد از کاندیداتوری سعید جلیلی در انتخابات ۱۳۹۲ گفته بود:« (ایشان) اشتباه سیاسی بزرگی مرتکب شدند... این کار ایشان را اشتباه تاریخی می دانم. فکر می کنم مشاوران آقای جلیلی را قانع کردند که وارد صحنه شوند. ... آقای جلیلی نه تنها از تجربه کافی برخوردار نبود بلکه تجربه لازم را هم نداشت؛ چرا که سوابق ایشان در مسئولیت های اجرایی نبود و بالاترین مسئولیت اجرایی ایشان در واقع یک کار ستادی بود. آقای جلیلی معاون وزیر خارجه بود اما اصلا کل وزارت خارجه کار اجرایی انجام نمی دهد.»
 
یا حتی محمد رضا باهنر هم در چند اظهار گفته بود که مخالف نامزدی مجدد جلیلی است. بعد که جمنا اعلام موجودی کرد فاصله او با ائتلاف خیلی زود نمایان شد . پالس منفی تقریبا از هر دو طرف بود.
 
او هم واکنش نشان داد و از نگاهی بالا و البته اندکی هم تحقیر آمیز چنین گفت؛ « من هم خبر تشکیل این جبهه را از رسانه ها شنیدم. آن چیزی که اهمیت دارد این است که کسانی که یک نگاه مشترک مبتنی بر تفکر انقلابی دارند، حتما هم افزایی آنها اهمیت دارد. هر چقدر این نگاه هم افزا شود، موجب تقویت این نگاه می شود. مهمترین اصل در این موضوع این است که "وحدت گفتمانی" ایجاد کنیم. این که افرادی در راستای هم افزایی کار کنند خوب است اما بر اساس چه گفتمانی؟ شاخص هم در این هم افزایی مقام معظم رهبری هستند؛ ما باید بررسی کنیم به چه میزانی توانسته ایم با این شاخصه ها منطبق باشیم. در این چارچوب هر جریان و گروهی، چه ۱۰ نفر چه ۱۲ نفر که بتوانند به این هم افزایی کمک کنند، مفید خواهد بود.
 
اگر عناوین مهمی مانند جمهوری اسلامی از محتوا خالی باشد، دشمن با آن مشکلی ندارد. تفکر انقلابی یک اسم و یا یک تابلو نیست. یک "محتوا و حقیقت" است؛ این تفکر هم در حصر شخص، گروه و یا حزبی نیست و مبنایش باید جذب حداکثری باشد. قرار نیست "وحدت قبیلگی" باشد، قرار ما این است که "وحدت گفتمانی" باشد. در وحدت گفتمانی مسائلی مانند نسبت با جریان اشرافیت، عدالت اجتماعی، مبارزه با امریکا، مقاومت، رسیدگی به محرومان ، توزیع عادلانه فرصت ها مورد سوال و بررسی قرار می گیرد. اگر نگاه ما شکلی باشد و به محتوا توجه نکتیم، هر عنوانی به تنهایی مشکل را حل نخواهد کرد».
 
این جملات او البته بعدا با اظهارات تندتری از جانب حامیانش تکمیل شد. او بعدتر البته به این هم بسنده نکرده و در بخش دیگری از اظهاراتش به یکی از مهمترین مصادیق اصولگرایان برای نامزدی در انتخابات تاخت . جلیلی بدون اینکه نامی از محمد باقر قالیباف ببرد به ماجرای گور خواب ها اشاره کرده و گفته بود:« نگرانی نسبت به کارتن‌خواب‌ها زمانی می‌تواند درست باشد که از حقوق‌های نجومی و اموال نجومی و املاک نجومی هم شرمسار باشید».
نوبت انتخاب جمنا که رسید یک بار او در لیست 10 نفره قرار داد و بار دوم او را حذف کرد . حذف آن هم بعد از یک جلسه سنگین با عضو ارشد جمنا .
 
گفته می شود جلیلی انتخابات را ترک خواهد کرد، زودتر از آنچه تصور می شد . او بازیگر این انتخابات نیست. قبل از رفتنش اما یک چیز را گویا مشخص کرده است ؛ او مخالف نامزدی محمد باقر قالیباف است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین