|
|
امروز: دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۸
کد خبر: ۱۵۴۰۹۳
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۵
مهم‌ ترین دستاورد و نقطه قوت دولت در عرصه اقتصادی به باور کارشناسان، ثبات و پیش بینی پذیری بازارها برای فعالان اقتصادی طی سال گذشته بود. صاحب نظران، همچنین روند اقتصاد ایران در سال 96 را رو به جلو ارزیابی می کنند.
 مهم‌ ترین دستاورد و نقطه قوت دولت در عرصه اقتصادی به باور کارشناسان، ثبات و پیش بینی پذیری بازارها برای فعالان اقتصادی طی سال گذشته بود. صاحب نظران، همچنین روند اقتصاد ایران در سال 96 را رو به جلو ارزیابی می کنند.

به گزارش ایرنا، اقتصاد ایران با تدابیر و برنامه ریزی های دولت سالی با ثبات را گذراند و از نگاه کارشناسان بسترهای رونق اقتصادی و حرکت رو به جلو در این زمینه مهیا شده است. روزنامه ها در گزارش های خود به چشم انداز اقتصاد ایران و پیامدهای ایجاد ثبات در این عرصه پرداخته اند.

** چشم انداز اقتصاد ایران
روزنامه «تجارت» گفت و گویی را با «سعید لیلاز» با عنوان «ثبات اقتصادی مهمترین دستاورد دولت» منتشر کرد. لیلاز در این گفت و گو مهم‌ ترین دستاورد و نقطه قوت اقتصاد سال گذشته را ثبات و پیش بینی پذیری آن دانست و گفت: در این پیش بینی پذیری بازارها برای فعالان اقتصادی نتیجه برگشت اقتصاد به ثبات است که عده‌ای به اشتباه از این شرایط تصور رکود اقتصادی را دارند.

او افزود: سیاست‌های اقتصادی در یک سال و چند ماه تحقق پیدا نمی‌کند بلکه در دورن یک روند و در یک ساختار پیش می‌روند. رویدادها و دستاوردهای اقتصادی در سال 95 به دنبال سیاست‌های اتخاذ شده در طول سه سال قبل از آن رخ داده و به دست آمده است.

لیلاز همچنین یادآور شد: هر چند که در طول چهار سال گذشته شاهد ترمیم و اصلاح ساختار اقتصادی کشورمان بودیم اما این دستاوردهای اقتصادی کمتر برای مردم قابل لمس است اما اثرگذاری آن در زندگی اقشار مختلف مردم قابل اثبات است.

روزنامه «تفاهم» در گزارشی سال 96 را سال جذب سرمایه های خارجی دانست. این روزنامه به نقل از «مهدی تقوی» مدرس دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی نوشت: بی‌تردید با گذر زمان شاهد افزایش جذب سرمایه‌گذاری خارجی خواهیم بود و این اتفاق در سال جدید سرعت بیشتری به خود می‌گیرد.

وی وضعیت کلی اقتصاد را در سال 96 به شرط تداوم حرکت دولت تدبیر و امید رو به جلو و مثبت ارزیابی کرد و گفت: با به ثمر نشستن برجام، کلیت اقتصاد که در آستانه فروپاشی بود، بار دیگر به مسیر اصلی‌ خود بازگشت. سال گذشته نزدیک به یک میلیون نفر جذب بازارهای کار شدند و به بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی تسهیلات اعطا شد و بی‌تردید در سال‌ جدید نیز شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه ها خواهیم بود. از جمله اینکه با ورود تکنولوژی های جدید در اقتصاد کشور، جانی تازه به بدنه صنعت و تولید تزریق خواهد شد.

روزنامه «جهان صنعت» نیز در ترسیم چشم انداز اقتصاد ایران در سال 1396 نوشت: با وجود اینکه افزایش نرخ رشد اقتصادی، کاهش تورم مصرف ‌کننده و تداوم در رشد نرخ تورم تولیدکننده به عنوان دستاورد‌های دولت در سال گذشته به شمار می‌روند و می‌توان گفت اقتصاد ایران در برخی شاخه‌ها از رکود خارج شده ولی در برخی شاخه‌های دیگر همچنان در رکود است و نیازمند اقدامات اساسی در بخش‌های کلیدی اقتصاد است.

جهان صنعت افزود: مهم ‌ترین موضوعی که دولت باید در اولویت قرار دهد، توجه به بنگاه‌های کوچک و متوسط برای راه‌اندازی کسب و کار است. راه‌اندازی کسب و کار در این بنگاه‌ها مستلزم حمایت دولت از کسب و کارهای خرد و متوسط است، به این معنی که هم فضای کسب و کار کشور بهبود می‌یابد و هم بانک‌ها درصدد تامین مالی برآیند.

این روزنامه در ادامه آورد: رسیدن به رشد اقتصادی و رونق پایدار در سایه‌ اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال مستلزم بهبود فضای کسب و کار و ساماندهی نظام بانکی در جهت تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط قدم در راه تقویت هرچه بیشتر اوضاع اقتصادی کشور بگذارد.

روزنامه «دنیای اقتصاد» نیز به «دیده بانی بورس در سال 96» پرداخت. در گزارش این روزنامه می خوانیم: بعد از افت 75/ 3 درصدی بورس طی سال 95، روند این بازار در سال جاری یکی از مهم‌ترین سوالات سهامداران است. بر این اساس، «دنیای اقتصاد» در یک نظرسنجی با طرح 8 پرسش به بررسی چشم‌انداز بورس تهران در سال جاری پرداخته است. به این ترتیب، 172 نفر شامل 125 سهامدار خرد و 47 کارشناس، مسیر آینده بازار سهام کشورمان را پیش‌بینی کرده‌اند. از میان تحلیلگران هیچ کدام مسیر نزولی را برای سال‌جاری شاخص بورس پیش‌بینی نکرده‌اند. این در حالی است که فعالان تالار شیشه‌ای نسبت به روند نماگر بازار سهام نگرانی بیشتری دارند.

دنیای اقتصاد ادامه داد: اینکه شاخص بازار سهام طی سال 96 به کدام سمت می‌رود بستگی به مولفه‌های بسیاری دارد. با وجود این در اولین نظرسنجی سال جدید «دنیای اقتصاد» کفه ترازوی شاخص به سمت صعودی میل بیشتری دارد. این سنگینی که عمدتا از سوی کارشناسان اعمال شده است حاکی از خوشبینی به بهبود بسیاری از مولفه‌های کلان اقتصادی است که می‌تواند رشد شاخص را رقم بزند.

**اشتغالزایی با توسعه میادین گازی
توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی یکی از وعده‌های وزیر نفت در دولت یازدهم بود که «بیژن نامدار زنگنه» طبق گفته مسئولان و شواهد و قرائن موجود، به این وعده جامه تحقق پوشاند؛ وعده‌ای که علاوه بر افزایش چشمگیر تولید گاز در ایران، زمینه اشتغال را برای جوانان کشور فراهم ساخت.

در همین زمینه، روزنامه تجارت در گزارشی با عنوان «نقش پررنگ توسعه فازهای پارس جنوبی در اشتغالزایی» به نقل از «محمد مشکین فام» مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس که با ایسنا گفت و گو کرده بود، نوشت: یکی از ویژگی‌های طرح‌های توسعه‌ای فازهای پارس جنوبی اشتغال زایی و استفاده از توان نیروی انسانی داخلی است. در این راستا مدیرعامل شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران درمورد میزان اشتغالزایی در فاز 17 و 18 پارس جنوبی توضیح داده بود با توجه به حجم زیاد کارکردها حدود 14 هزار نفر ساعت اشتغالزایی در پیک کاری داشته‌ایم و یکی از سیاست‌گذاری‌های اصلی در مورد چنین طرح‌هایی در جهت اشتغالزایی نیروهای انسانی است.

همچنین طبق مستندات موجود تاکنون بیش از 133 میلیون نفر ساعت در بخش خشکی فاز ١٩ پارس جنوبی کار شده است و در انجام فعالیت‌های توسعه‌ای آن نیز بالغ ‌بر ١١ هزار نفر مشغول کار بودندکه بر اساس آمارهای موجود، در زمان اوج فعالیت‌ها، این تعداد به 12 هزارنفر نیز رسیده است. مجری طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی نیز در این مورد توضیح داده بود به طور متوسط روزانه برای 9000 نفر در طرح توسعه فازهای 20 و 21 پارس جنوبی اشتغال زایی می‌شود.

** رونق تجارت خارجی ایران
اجرای برجام و لغو تحریم‌ها، ورق را به نفع تجارت خارجی ایران برگرداند. درحالی که در سال‌های تحریم، تجارت خارجی ایران بشدت محدود شده بود و شرکای اصلی تجاری ایران به تعداد انگشتان دست خلاصه می‌شد، با لغو تحریم‌ها ضمن طولانی شدن فهرست شرکای تجاری ایران، تراز بازرگانی مثبت نیز بعد از 37 سال به اقتصاد ایران بازگشت.

روزنامه تجارت در گزارشی با عنوان «واردات اروپا از ایران 4 و نیم برابر شد» نوشت: در دوران تحریم موازنه مبادلات ایران با کشورهای دیگر اغلب به زیان ما تمام می‌شد و همواره واردات از صادرات ما بیشتر بود، اما از دی ماه 1394 و همزمان با امضای برجام معادلات در تجارت خارجی ایران تغییر کرد. در دوران پسابرجام کشورهای عضو اتحادیه اروپا به جمع شرکای مهم تجاری ایران اضافه شدند درحالی که تراز بازرگانی این مراودات تازه از سرگرفته شده به نفع ایران است. ازسوی دیگر چین که عمده کالاهای وارداتی ایران در سال‌های تحریم را تأمین می‌کرد نیز با چرخش تدریجی رویکردها به یکی از بزرگترین واردکننده‌های کالاهای ایرانی تبدیل شد تا از این پس تراز ایران با این کشور ترمیم شود.

در ادامه گزارش می خوانیم: مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا که در سال 2015 بالغ بر 7.689 میلیارد یورو بود، در سال 2016 به 13.744 میلیارد یورو افزایش یافته است. واردات اتحادیه اروپا از ایران در سال 2016 با رشد 4.5 برابری نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به 4.496 میلیارد یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در سال قبل از آن 1.235 میلیارد یورو کالا از ایران وارد کرده بود. رفع تحریم نفتی ایران و ازسرگیری خرید نفت از ایران علت اصلی رشد واردات اتحادیه اروپا از ایران در سال 2016 بوده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین