|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۲
کد خبر: ۱۵۳۸۷۰
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۰
اگر پوست شما خارش داشته باشد و قرمز شود ممکن است اگزما داشته باشید. این بیماری در کودکان بسیار شایع است اما بزرگسالان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند. اگزما گاهی اوقات درماتیت آتوپیک نامیده می شود که شایع ترین شکل آن است. آتوپیک به آلرژی اشاره دارد. افراد مبتلا به اگزما اغلب آسم یا آلرژی دارند و پوست آن ها قرمزی و خارش دارد.
اگر پوست شما خارش داشته باشد و قرمز شود ممکن است اگزما داشته باشید. این بیماری در کودکان بسیار شایع است اما بزرگسالان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند. اگزما گاهی اوقات درماتیت آتوپیک نامیده می شود که شایع ترین شکل آن است. آتوپیک به آلرژی اشاره دارد. افراد مبتلا به اگزما اغلب آسم یا آلرژی دارند و پوست آن ها قرمزی و خارش دارد.

برخی علائم شایع برای اگزما وجود دارد:
خشکی پوست، پوسته پوسته شدن آن، قرمزی، خارش که ممکن است شدید باشد.

1- درماتیت آتوپیک:
درماتیت آتوپیک شایع ترین نوع از اگزما است. این حالت معمولاً در دوران کودکی شروع می شود و اغلب خفیف می شود و در بزرگسالی از بین می رود.

علائم درماتیت آتوپیک:
بثورات اغلب در چین آرنج یا زانو است و پوست در مناطقی از بروز بثورات ممکن است تیره یا روشن تر شود. نوزادان اغلب بثورات را بر روی پوست سر و گونه خود دریافت می کنند، اگر پوست شما خراش ببیند ممکن است آلوده شود.

علل درماتیت آتوپیک:
درماتیت آتوپیک زمانی اتفاق می افتد که پوست در برابر عناصر طبیعی تضعیف می شود و کمتر قادر به محافظت از شما در برابر مواد محرک و حساسیت زا است. درماتیت آتوپیک اغلب با ترکیبی از عوامل مانند ژن، پوست خشک، یک مشکل سیستم ایمنی و محیط ایجاد می شود.

2- درماتیت تماسی:
اگر پوست شما در اثر تماس با یک واکنش به مواد، قرمز شده باشد؛ ممکن است درماتیت تماسی گرفته باشید، که دو نوع است: درماتیت تماسی آلرژیک و درماتیت تماسی یک ماده ی شیمیایی.

علائم درماتیت تماسی:
خارش، قرمزی، سوختگی و نیش در پوست، ضربه های خارش دار به نام کهیر، تاول پر از مایع بر روی پوست، در طول زمان پوست ممکن است ضخیم و پوسته پوسته شود و یا چرب شود.

علل درماتیت تماسی:
درماتیت آتوپیک زمانی اتفاق می افتد که یک ماده موجب تحریک پوست شما و باعث واکنش آلرژیک می شود. شایع ترین علل آن عبارتند از: مواد پاک کننده، سفید کننده، طلا و جواهر، لاتکس، نیکل، رنگ، پیچک سمی و دیگر گیاهان سمی، صابون و عطر، دود سیگار، حلال.

3- اگزما دیشیدروتیک:
این اگزما باعث تاول های کوچک می شود. این بیماری در زنان شایع تر از مردان است.

علائم اگزما دیشیدروتیک:
تاول پر از مایع در انگشتان دست و پا، کف دست و کف پا، این تاول ها ممکن است خارش یا صدمه ببیند، پوست ترک می خورد و پوسته پوسته می شود.

علل اگزما دیشیدروتیک:
آلرژی، رطوبت دست یا پا، قرار گرفتن در معرض موادی مانند نیکل، کروم یا نمک.

4- اگزما دست:
این اگزما تنها دست را تحت تأثیر قرار می دهد.

علائم اگزما دست:
دست ها قرمز، خارش دار و خشک می شوند. آن ها ممکن است ترک یا تاول داشته باشند.

علل اگزما دست:
اگزمای دست با قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی باعث می شود: تمیز کردن، آرایش مو، مراقبت های بهداشتی، لباس های شسته شده یا تمیز کردن.

5- درماتیت عصبی:
درماتیت عصبی مشابه درماتیت آتوپیک است، باعث ضخیم شدن پوست می شود.

علائم درماتیت عصبی:
ضخامت فلس دار روی دست ها و پاها تشکیل می شود و نیز در پوست سر، کف پا، پشت دست ها ایجاد می شود. این تکه ها می تواند بسیار خارش دار شود.

علل درماتیت عصبی:
درماتیت عصبی معمولاً در افرادی که انواع دیگر اگزما را دارند شروع می شود و پزشکان دقیقاً نمی دانند چه چیزی باعث آن می شود.

6- اگزمای نومولار:
این نوع اگزما باعث ایجاد نقاطی سکه ای شکل روی پوست سر می شود.

علائم اگزمای نومولار:
نقاط سکه ای روی پوست سر، خارش یا پوسته پوسته شدن این نقاط.

علل اگزمای نومولار:
اگزمای نومولار می تواند با یک واکنش به یک گزیدگی حشره ایجاد شود و یا با یک واکنش آلرژیک به فلزات یا مواد شیمیایی.

7- درماتیت استاز:
بخش پایین تر پاها ممکن است دچار تورم شود، پاهای شما ممکن است درد یا احساس سنگینی داشته باشد. پاهای شما رگ های واریسی آسیب دیده دارند، پوست این افراد بیشتر خشک و خارش دار می شود. اگزما اغلب می آید و می رود.

داروها و درمان های دیگری برای خلاص شدن از شر این اگزما و جوش ها وجود دارد:
آنتی هیستامین ها، کرم کورتیکو استروئید، مهار کننده ی کلسینورین، آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های پوستی، نور درمانی.

نکاتی برای کاهش شیوع بیماری:
سعی کنید برای از بین بردن خارش از کمپرس سرد استفاده کنید. روزانه پوست خود را مرطوب نگه دارید، از خاراندن پوست که باعث عفونت می شود جلوگیری کنید، استفاده از مواد شوینده ی فاقد عطر، پوشیدن دستکش و لباس محافظ در زمان استفاده از مواد شیمیایی.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین