کد خبر: ۱۵۳۲۰۵
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۸
متاسفانه در دولت گذشته روابط خوبی با کشورهای جهان نداشتیم اما پس از فرمایش مقام معظم رهبری راجع به نرمش قهرمانانه و اجازه ایشان به دولت یازدهم برای مذاکره با شش قدرت جهان شاهد نتایجی خوبی در این رابطه بودیم.
پس از روی کار آمدن دولت نهم و دهم بر مسند قدرت سیاسی کشور شاهد مشکلات متعددی در عرصه های مختلف اقتصادی از جمله در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی بودیم، مدیریت غلط و غیراصولی این دوران به اضافه عدم دانش کافی سیاسی و بین المللی موجب شد تا دولت مهرورزی در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی ناکام بماند.

از مشکلات این دوران می توان به موانع و ابهامات قانونی و زیرساختی، گسترش بیش از حد بخش دولتی، نوسانات ارزی، سیاست تجاری ناکارآمد، نبود ثبات اقتصادی، عدم زیرساختار های فیزیکی، ضعف بنادر، ضعف اقدامات تشویقی و ترویجی و خدمات پس از سرمایه گذاری، عدم مهارت کافی نیروی انسانی و ... اشاره کرد.

از طرف دیگر رئیس دولت مهرورزی اعتقادی به تیم دیپلماسی نداشت و پیامدهای تصمیم های اشتباه وی در این زمینه تحریم های سنگین شُورای امنیت سازمان ملل متحد بود.

اما پس از پیروزی حسن روحانی در 24 خرداد 1392، دولت تدبیر و امید با به نتیجه رساندن برجام توانست یکی از دلمشغولی های کشور در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی را مرتفع سازد.

از این‌رو پس از برجام هیئت سرمایه گذاری خارجی از تاریخ یک دی ماه، سال 1394 تا تاریخ 10 اسفند ماه، سال 1395، 12 میلیارد و 48 میلیون و 968 هزار دلار مصوب به تفکیک استان ها انجام داده است. برای اطلاع از نقش تیم مذاکره کننده هسته ای و وزارت امور اقتصادی و دارایی در جذب سرمایه گذاران خارجی به گفت‌وگو با عبدالرضا عزیزی نشستیم و نظرات وی را در این رابطه پرسیدیم.

نقش وزارت خارجه و تیم مذاکره کننده هسته ای را در هموار شدن مسیر ورود سرمایه گذاران خارجی چقدر موثر می دانید؟

متاسفانه در دولت گذشته روابط خوبی با کشورهای جهان نداشتیم اما پس از فرمایش مقام معظم رهبری راجع به نرمش قهرمانانه و اجازه ایشان به دولت یازدهم برای مذاکره با شش قدرت جهان شاهد نتایجی خوبی در این رابطه بودیم. اینکه امروز سرمایه گذاران خارجی راحت تر از گذشته وارد ایران می شوند نتیجه زحمات آقای ظریف و همکارانشان است که جا دارد از آن ها نهایت تشکر را کرد. در رابطه با جذب سرمایه گذاران خارجی کم و کاستی هایی هم وجود دارد که بسیاری از آن متوجه عملکرد خود ما در داخل است. برای رفع این کمبودها باید به خردجمعی رجوع کرد که ان شاا... این مسیر هموارتر از همیشه شود.

به نظر شما برای جذب حداکثری سرمایه گذاران خارجی در کشور چه باید کرد؟

سرمایه گذار خارجی برای فعالیت در ایران نیازمند امنیت اقتصادی است. ما در حال حاضر امنیت سیاسی و نظامی داریم اما کمی در امنیت اقتصادی با مشکل مواجه هستیم. هرچند در دولت یازدهم تحرکات خوبی صورت گرفته ولی باید میزان ریسک را برای سرمایه گذاران خارجی پایین بیاوریم. امروز سرمایه گذاران خارجی منتظر ارائه تضمین هایی از سمت ما هستند که اگر این کار به درستی انجام شود مطمئناً با جذب حداکثری سرمایه گذاران خارجی روبرو می شویم.

پس از حل مسئله هسته ای و به نتیجه رسیدن برجام، درهای اقتصاد کشور به روی جهان باز شد و در همین مدت کوتاه شاهد جذب 12 میلیارد و 48 میلیون و 968 هزار دلار سرمایه گذاری خارجی به تفکیک استان ها بودیم. این موضوع را چطور ارزیابی می کنید؟

این موضوع هم از نکات مثبت تعامل با جهان است. قطعاً اگر جذب سرمایه گذاران خارجی بیشتر شود به رونق اقتصادی منجر خواهد شد. متاسفانه در دولت گذشته اعتماد خارجی ها نسبت به ما کم شد و برای جلب اعتماد نیازمند زمان هستیم. من معتقدم اگر بتوانیم به مرور اعتمادسازی کنیم خود سرمایه گذاران خارجی به سمت و سوی ما خواهند آمد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین