|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۰
کد خبر: ۱۵۲۷۸۷
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۸
حسن روحانی و ولادیمیر پوتین رئیسان جمهوری ایران و روسیه عصر سه شنبه در پایان دیدار در کاخ کرملین در یک نشست خبری شرکت و بر تداوم همکاری با اولویت گسترش فراگیر در حوزه های مختلف دو جانبه و منطقه ای تاکید کردند.
 حسن روحانی و ولادیمیر پوتین رئیسان جمهوری ایران و روسیه عصر سه شنبه در پایان دیدار در کاخ کرملین در یک نشست خبری شرکت و بر تداوم همکاری با اولویت گسترش فراگیر در حوزه های مختلف دو جانبه و منطقه ای تاکید کردند.

به گزارش ایرنا، پوتین رئیس جمهوری روسیه در این نشست در باره همکاری های منطقه ای دو کشور گفت: همکاری های تهران و مسکو در عرصه منطقه ای، امکان برقراری آتش بس در سوریه را فراهم کرد.

وی در این نشست خبری که بارتاب فوری و همزمان در رسانه های روسی یافت، افزود: تقویت همکاری های دو کشور در مبارزه با تروریسم بین المللی را بسیار مهم می دانیم. روسیه و ایران اقدام های خود را برای نابودی داعش و گروه جبهه النصره هماهنگ می کنند و این امر به حل و فصل مساله سوریه کمک می کند.

رئیس جمهوری روسیه همچنین با اشاره به تلاش های دو کشور برای برقراری آتش بس و گسترش آن در سوریه، گفت: مشارکت تهران، مسکو و آنکارا به عنوان بانیان مذاکرات آستانه میان دولت سوریه و معارضان مسلح در پیشبرد صلح در این کشور سهم دارد و به مذاکرات سوری ژنو کمک می کند.

روحانی رئیس جمهوری ایران نیز در این باره گفت: مذاکرات سوری آستانه که ایران، روسیه و ترکیه بانی آن هستند ادامه می یابد.

وی افزود: نشست های سوری تا زمان دستیابی ملت سوریه به حقوق خود ادامه خواهد یافت.

خبرگزاری ایتارتاس به نقل از سخنان روحانی در باره روابط دو کشور نوشت: همکاری های ایران و روسیه در سال گذشته با موفقیت توسعه یافته است. از جنبه رشد اقتصادی، بازرگانی و گردشگری مناسبلت موفقی داشته ایم.

وی افزود: تصمیم هایی که در ماههای اخیر و امروز گرفته شد، نشان می دهد روابط دو کشور در عرصه های اقتصادی، علمی و بازرگانی در مسیر مشارکت راهبردی پیش می رود.

رئیس جمهوری ایران همچنین به نمونه های مختلفی از همکاری های ایران و روسیه اشاره کرد که عرصه های اقتصادی و بازرگانی، صنعتی، انرژی و کشاورزی از آن جمله هستند.

روحانی گفت: همه این موارد نشان می دهد که در مرحله جدید روابط قرار داریم و از اجرای طرح های کوچک به سوی طرح های بزرگ و بلندمدت حرکت کرده ایم.

پوتین نیز در این نشست خبری اظهار کرد: ایران و روسیه تلاش می کنند، روابط خود را به سطح مشارکت راهبردی برسانند و مناسبات دوستانه و همراه با احترام است.

وی افزود: دو دولت تلاش می کنند، روابط سودمند متقابل را در عرصه های مختلف توسعه دهند و در این زمینه مصمم هستند.

پوتین اظهار کرد که با رئیس جمهوری ایران توافق شد بین دو کشور تماس های سیاسی فشرده برقرار باشد و سران نیز همکاری ها را در عرصه های گوناگون تقویت کنند.

وی ادامه داد: ایران و روسیه از جمله به همکاری برای هماهنگی اقدام ها با کشورهای تولید کننده نفت با هدف تثبیت بازار جهانی ادامه می دهند.

رئیس جمهوری روسیه همچنین با بیان اینکه واحد اول نیروگاه هسته ای بوشهر تولید برق را به سطح برنامه ریزی شده رسانده است، به توافق های دو کشور برای ساخت واحدهای دوم و سوم این نیروگاه اشاره کرد.

وی ادامه داد: روسیه به ایران در عرصه انرژی هسته ای کمک می کند و این همکاری مطابق مقررات و شرایط آژانس بین المللی انرژی اتمی همراه اجرای اصول برجام انجام می گیرد.

رئیس جمهوری روسیه همچنین یادآوری کرد که روسیه در عرصه های دیگر انرژی نیز با ایران مشارکت دارد. وام دولتی 2،2 میلیارد یوروی برای ساخت نیروگاه برق حرارتی و نوسازی خط آهن نیز تخصیص یافته است.

رییس جمهور تصریح کرد: موضوع تکمیل خط ترانزیت شمال – جنوب، اتصال مسکو به بندرعباس و بهره گیری از امتیازاتی که در این مسیر برای تجارت بین دو کشور و کارآفرینان وجود دارد، بین دو کشور و نیز در نشستهای سه جانبه بین ایران و روسیه با آذربایجان ادامه خواهد یافت.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصمیم سران ایران و روسیه برای گسترش همکاری ها در عرصه علمی و فرهنگی، مسایل فناوری و روابط تحقیقاتی و دانشگاهی، خاطرنشان کرد: ایجاد منطقه آزاد تجاری بین ایران و کشورهای عضو اوراسیا موضوع دیگر مذاکرات امروز بود که می‌تواند به تسهیل تجارت بین پنج کشور اوراسیا و ایران کمک کند و شرایط جدیدی را در تجارت منطقه‌ای بوجود آورد.

رییس جمهوری گفت: در مذاکرات امروز همچنین درباره مسایل منطقه‌ای و بحث صلح و امنیت در منطقه، ایجاد روابط نزدیک‌تر بین ملت‌ها و کشورهای منطقه و نگرانی‌هایی که نسبت به سوریه، یمن و سایر کشورهای منطقه وجود دارد، گفت وگوهای خوبی داشتیم.

وی ادامه داد: همکاری‌هایی که در مبارزه با تروریسم وجود داشته، تا پایان تحرکات تروریستی ادامه خواهد داشت.

روحانی همچنین اظهار کرد: در موضوعات بین‌المللی روابط نزدیکی بین ایران و روسیه وجود دارد. کمک‌هایی که مسکو در اجرای برجام داشته و همکاری های دو کشور در مسائل هسته‌ای و نیروگاهی در چارچوب مقررات بین‌المللی، معاهدات آژانس انرژی اتمی و توافق برجام ادامه خواهد یافت.

رئیس جمهوری گفت: دو کشور بر استحکام و اجرای برجام و ایجاد هماهنگی بیشتر در زمینه مسایل و همکاری های هسته‌ای صلح آمیز تاکید دارند.

رییس جمهوری در ادامه اظهار کرد: بررسی رژیم حقوقی دریای خزر و اقداماتی که باید در این زمینه برای امضای اسناد در سطح سران انجام شود، نیز یکی از موضوعاتی بود که در مذاکرات بحث و بررسی شد.

پوتین نیز در بخشی از اظهارات خود گفت:‌ دو کشور در زمینه افزایش همکاری‌ها در عرصه ساخت هواپیما و موضوع صادرات هواپیماهای روسی مثل سوخو به ایران گفتگو و رایزنی‌هایی داشتند.

وی اضافه کرد: دو کشور اهتمام ویژه‌ای برای افزایش همکاری‌های آموزشی و فرهنگی دارند و مقرر شد در 10 دانشگاه ایرانی تدریس زبان روسی انجام شود. این همکاری‌ها افزایش یابد و دانشجویان ایرانی نیز از امکانات دانشگاههای روسی استفاده خواهند کرد.

پوتین همچنین ادامه داد: در زمینه سفر اتباع دو کشور نیز مذاکراتی داشتیم تا همکاری‌ها در عرصه گردشگری میان تهران و مسکو افزایش یابد و موضوع سفر بدون روادید شهروندان نیز مورد گفت وگو قرار گرفت.

رئیس جمهوری روسیه در پایان با اشاره به حمایت این کشور از عضویت ایران در سازمان شانگهای، گفت: از نظر مسکو این مسأله می تواند به ثبات اقتصادی بیشتر منطقه ای منجر شود و همچنین در مسأله رژیم حقوقی دریای خزر مذاکراتی داشتیم تا مساله با تداوم گفت وگوها به نتیجه نهایی برسد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین