|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۱
»
کد خبر: ۱۵۲۳۲
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۷
رییس‌جمهور از اقوام و عشایر به عنوان یک فرصت از منظر دولت یاد کرد و گفت: دولت هیچگونه تبعیض حقوق شهروندی نسبت به اقوام و عشایر را نمی‌پذیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست مشترک با نمایندگان اقوام و عشایر استان خوزستان، تاکید کرد: همه ما باید به عشایر احترام بگذاریم. احترام به عشایر، احترام به کشور و احترام به ملت است.

وی در ابتدای سخنان خود با تبریک ایام ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام صادق و آغاز امامت حضرت مهدی(عج) و همچنین آغاز هجرت پیامبر(ص) که همگی در ماه ربیع‌الاول اتفاق افتاده است، یادآور شد: انقلاب اسلامی ایران نیز از نظر قمری در ماه ربیع‌الاول اتفاق افتاد. ربیع برای همه ربیع است؛ مگر می‌شود ولادت نور باشد و زمستان بماند؟

رییس‌جمهور با تاکید بر نقش تاریخی عشایر در دفاع از کشور و حتی دفاع از محیط زیست، این قشر را در تحولات سیاسی،‌ مبارزه با استعمار و استقلال و آزادی دارای نقشی تأثیرگذار برشمرد.

روحانی با یادآوری اینکه قبل از رضاخان نقش عشایر نقش گروه مولد بود و عشایر مصرف‌کننده نبودند.

وی در ادامه از عشایر به عنوان گروه مولد و حافظ محیط زیست یاد کرد و گفت: عشایر قرن‌ها از طبیعت استفاده کردند و اما آن را حفظ کردند.

رییس‌جمهور همچنین از عشایر به عنوان گروهی یاد کرد که در آن جنسیت معنا نداشته و بخشی از کارها را مردان و بخش دیگری را زنان انجام می‌دادند.

روحانی، عشایر را حافظان کشور و مرزهای آن معرفی کرد و افزود: عشایر حافظان کشور در مقابل استعمارگران بودند و در خط اول مبارزه با استعمار انگلیس و مبارزه برای آزادی قرار داشتند.

رییس‌جمهور همچنین از عشایر به عنوان گروهی نام برد که در دوران استبداد صغیر موجب پیروزی مشروطه‌خواهان شدند.

وی به مزایای وجود تفاوت‌های قومی در جامعه اشاره کرد و گفت: اختلاف به معنی تفاوت است، اگر جامعه‌ای همه مثل هم باشند نمی‌دانید چه مصیبتی اختلاف و تفاوت از آیت‌های الهی است.

روحانی عشایر را پاسدار تنوع فرهنگی در این سرزمین برشمرد و افزود: درست است که یک فرهنگ ملی داریم و همه در زیر آن هستیم ولی تنوع فرهنگی و قومی یکی از نعمت‌هاست.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "آیین‌های عشایر و اقوام تا قبل از دوران رضاخان وجود داشت"، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های غلط رضاخان مبارزه با عشایر بود. او فکر می‌کرد برای ایجاد قدرت ملی باید قدرت عشایر از بین برود تا قدرت مرکزی قوی ایجاد شود که حافظ امنیت باشد در حالی که یکی از حافظان امنیت خود این عشایر هستند که نه تنها حافظ خود که حافظ کل کشور در مقاطع مختلف هستند.

روحانی با مروری بر مشی رضاخان درباره یکسا‌ن‌سازی لباس‌، فرهنگ و جمعیت، گفت: رضاخان فکر می‌کرد اجتماع عشایر وحدت و امنیت ملی را بر هم می‌زند این ظاهر بود؛ البته این ظاهر امر بود در باطن او مأمور بود که این کار انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه "تمدن و نوسازی جدید با منافاتی با تنوع قومی ندارد"، خاطرنشان کرد: عشایر و اقوام و تنوع‌ها می‌تواند فرصت خوبی برای رشد فرهنگی و اقتصادی کشور باشد.

رییس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه "رضاخان در تمام برنامه‌هایش ناموفق بود"، به نتیجه عملکرد او در حوزه حجاب و عشایر اشاره کرد و گفت: او نه توانست تنوع را از بین ببرد و نه توانست امنیت را به کشور بیاورد و در آخر هم همان‌هایی که او را آورده بودند با اشاره‌ای او را بردند. وقتی حکومتی به مردم وابسته نباشد و به دیگران وابسته شود، سرنوشتش همین می‌شود.

روحانی در ادامه سخنان خود با یادآوری استقبال باشکوه مردم از حضرت امام(ره) در بهمن 57 و همچنین بدرقه تاریخی ملت ایران با ایشان گفت: کسی که با خدا باشد با مردم خواهد بود و امام به این جایگاه رسید.

وی همچنین انقلاب اسلامی را فرصتی برای بروز و ظهور تنوع‌های قومی و فرهنگی در ایران برشمرد و با اشاره به نقش عشایر در انقلاب اسلامی، افزود: در طول نهضت اسلامی عشایر‌، ایلات،‌ طوایف مختلف در سراسر کشور حامی انقلاب بود تا انقلاب پیروز شد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای استقرار به آن عشایر وارد شدند.

رییس‌جمهور با اشاره به شرایط استان خوزستان در سال 1358، از آن به عنوان سندی برای تلاش عشایر در جهت استقرار نظام جمهوری اسلامی یاد کرد و با مروری بر رشادت‌های عشایر در دوران دفاع مقدس تاکید کرد: امروز باید ما برای دوران جدید از عشایر به عنوان فرصت بزرگ دعوت کنیم به میدان توسعه ایران بیایند. برای من سنگین است که بشنوم در پروژه‌های بزرگ استان از نیروی محلی استفاده نشود.

روحانی خطاب به استاندار خوزستان که در جلسه حضور داشت، گفت: این یک خواست است؛ نه خواست عشایر و مردم خوزستان بلکه خواست ملی و خواست دولت. می‌خواهیم تبعیضی نباشد و اگر تبعیضی باشد، در جهت عکس از عشایر استفاده کنیم. در شرایط مساوی حق تقدم باید با نیروهای محلی باشد می‌خواهیم کشور ما توسعه پیدا کند و از این مرحله عبور کنیم باید همه دست به دست هم دهیم کشور را به سمت تعالی و پیشرفت ببریم.

وی با بیان اینکه "امروز مبارزه با استکبار، این است که کشور را بسازیم"، تصریح کرد: تنها با شعار مسأله حل نمی‌شود بلکه باید برنامه‌ریزی کنیم. دشمن با برنامه مقابل ما ایستاده است. ما باید برنامه‌ریزی کنیم و کشور را بسازیم. خوزستان نگین ایران است. این منطقه جایی است که باید پرچم اهل بیت در آن به اهتزار در بیاید.

رییس‌جمهور در ادامه، عشق به اهل بیت را عامل وحدت‌ساز در استان برشمرد و عشق به اهل بیت را عاملی دانست که در طول زمان همه اقوام و قومیت‌ها در ایران را به وحدت رسانده است.

روحانی تاکید کرد: همه حتی برادران اهل سنت نیز عشق به اهل بیت دارند و سنت نبوی و سیره علوی اساس حرکت این مردم است.

وی با تاکید بر اینکه "همه باید دست به دست هم دهیم و کشاورزی،‌ دامپروری و صنعت استان خوزستان را توسعه دهیم"، گفت: لازم نیست شیوه‌های اقتصادی ما سنتی باشد. باید شیوه‌های سنتی را به‌روز کنیم و دولت باید در این راه کمک کند. دولت عشایر و اقوام فرصت می‌کند و تبعیض حقوق شهروندی نسبت به اقوام و عشایر را نمی‌پذیرد.

رییس‌جمهور با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دولت برای توسعه استان خوزستان بتواند قدم‌های بلندی بردارد، به طرح آبیاری 550 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان به عنوان یکی از اقدامات مدنظر دولت در این حوزه اشاره کرد که ظرف سه سال آینده آن در دستور کار دارد.

روحانی در پایان با ارائه آماری از وضعیت استان خوزستان در بخش‌های مختلف، اظهار کرد: آمار ارائه شده نشان می‌دهد که از حد مطلوب فاصله زیادی داریم و باید تلاش کنیم به فاصله مطلوب برسیم. همه باید با هم تلاش کنیم و دست به دست هم به نقطه مطلوب برسیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین