کد خبر: ۱۵۱۵۱۴
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۶
دبیر انجمن علمی صنایع‌ دستی دانشگاه بیرجند گفت: اجزای سفره هفت سین معانی زیبایی دارند و هر کدام نماد چیزی هستند
 دبیر انجمن علمی صنایع‌ دستی دانشگاه بیرجند گفت: اجزای سفره هفت سین معانی زیبایی دارند و هر کدام نماد چیزی هستند

رؤیا نوروزی اظهار کرد: سین اول، سنجد است. سنجد نشانه گرایش به عقل و احترام به تفکر و ترویج و خردمندی است. همچنین سنجد نماد سنجیده عمل نمودن است.

وی ادامه داد: ایرانیان از این رو سنجد را در سفره هفت سین می گذارند تا در سال جدید سنجیده تر عمل کنند.

دبیر انجمن علمی صنایع‌دستی دانشگاه بیرجند افزود: دومین سینی که بر سفره می‌گذارند سیب است که نماد سلامتی، شادمانی و عشق، مهر و مهرورزی است.

نوروزی بیان کرد: سبزه نشانه خرّمی و شادابی و خوش اخلاقی است، سبزی با خود شادابی، نیکویی، سرزندگی و حیات  را به همراه می آورد. رنگ سبز  افکار ما را موزون نگه داشته و آرامش بخش است.

وی ادامه داد: سمنو مظهر صبر و مقاومت است، این غذا که از جوانه‌ گندم تهیه می‌شود، در سفره هفت سین نماد عدالت، خیر و برکت است.

دبیر انجمن علمی صنایع‌دستی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: سیر به عنوان نگهبان سفره،  نماد مناعت طبع است که همواره باید با رعایت حدود و قناعت به جهان بنگریم. پس سیر را که نشانه ای از انسان سالم، شاداب و قانع است را بر سر سفره هفت سین می گذاریم.

نوروزی اضافه کرد: در این موضوع  هم شاید دقت کرده‌اید که در ادبیات ما " سیر چشمی " جای خود را دارد و  سیر نشان این کرامت است.

دبیر انجمن علمی صنایع‌دستی دانشگاه بیرجند اظهار کرد: سرکه نماد پذیرش ناملایمات و نماد رضا و تسلیم و گویای تسلیم بودن در برابر حکمت خداوند بزرگ و حکیم است.

وی ادامه داد: سرکه و طبیعت اسیدی آن نشان از جوش و خروش است که آن را برای پذیرش ناملایمات زندگی بر سفره می‌گذارند.

نوروزی یادآور شد: آخرین سین سفره هفت سین، سماق است که نماد صبر، بردباری و تحمل دیگران است، صبر یکی از راه های رسیدن به کامیابی است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین