|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۱۵۰۳۹۷
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۷
بینالی یلدریم نخست وزیر ترکیه گفت: اروپا استاندارد دوگانه در مورد آزادی بیان و آزادی های سیاسی دارد.
 بینالی یلدریم نخست وزیر ترکیه گفت: اروپا استاندارد دوگانه در مورد آزادی بیان و آزادی های سیاسی دارد.

یلدریم روز شنبه در اجتماع مردمی استان بولو ترکیه افزود: برخی کشورهای اروپایی با نادیده گرفتن آزادی بیان و آزادی های سیاسی، به طور روشن در شبکه های تلویزیونی خود تبلیغات 'نه' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه پوشش می دهند اما برای سخنرانی مقامات رسمی ترکیه اجازه نمی دهند.

وی اروپا را به تبلیغات منفی علیه همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه متهم کرد و مدعی شد: آلمان به وزرا و ماموران ترکیه اجازه نمی دهد، اما به فعالیت های فرقه تروریستی و خشونت گرای فتح الله گولن و پ.ک.ک اجازه می دهد.

وی اضافه کرد: در آلمان برای 'نه' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه آزادی هست اما برای 'بلی' آزادی نیست.

وی بیان کرد: شهروندان ترکیه به آلمان و دیگر کشورهای اروپایی در 16 آوریل و روز همه پرسی تغییرات قانون اساسی پاسخی خواهند داد که موجب حیرت کسانی خواهد شد که علیه ترکیه تبلیغات منفی انجام داده اند.

به گزارش ایرنا، همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود و در این انتخابات افزون بر 58 میلیون نفر در داخل و خارج از ترکیه واجد شرایط رای دادن هستند.

همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل ترکیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 59 کشور نیز برای اخذ آرای اتباع ترکیه در خارج از کشور برنامه ریزی شده که رای گیری از آنها در 119 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمرکی انجام می شود.

برای برگزاری همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه، موافقان و مخالفان حق برگزاری تجمعات قانونی در داخل و خارج از کشور را دارند و بر این اساس، مقامات و چهره های سیاسی موافق و مخالف با این همه پرسی در داخل و خارج از ترکیه سخنرانی در تجمعات را برنامه ریزی کرده اند.

با وجود ادامه تبلیغات داخلی در ترکیه، کشورهای آلمان و هلند برنامه سخنرانی مقامات رسمی ترکیه را که از جمله موافقان همه پرسی تغییرات قانون اساسی هستند و قصد داشتند برای تبلیغ 'آری' به این همه پرسی در اجتماع ترک تبارهای این کشورها به سخنرانی بپردازند، لغو کرده و در عین حال به مخالفان اجازه برگزاری تجمع و کمپین های انتخاباتی را صادر کردند.

مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه که قرار بود امروز به هلند سفر کرده و در خصوص جلب رای 'آری' برای همه پرسی تغییرات قانون اساسی در اجتماع ترک تبارهای هلند به سخنرانی بپردازد، به علت صادر شندن مجوز فرود هواپیمایش در فرودگاه روتردام امکان سخنرانی در هلند را پیدا نکرد.

این تصمیم دولت هلند که دو روز پیش نیز به صورت غیررسمی اعلام شده بود، با واکنش چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه مواجه شد و وی اعلام کرد که به طور متقابل اقدامات و تحریم های اقتصادی و سیاسی سنگینی علیه هلند اعمال خواهد شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز در واکنش به لغو مجوز ورود هواپیمای وزیر امور خارجه این کشور به هلند اعلام کرد که بعد از همه پرسی پاسخ آنها را خواهد داد.

به گزارش ایرنا، سخنرانی انتخاباتی مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در اجتماع ترک تبارهای آلمان پس از یک هفته مجادله بین مقامات برلین و آنکارا شامگاه روز سه شنبه هفته گذشته انجام شد.

هشت روز پیش نیز سخنرانی دو مقام بلندپایه ترکیه در اجتماع هواداران کمپین 'آری' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی این کشور با حضور ترک تبارهای آلمان از سوی مسئولان برلین لغو شد.

این امر موجب بروز تنش جدید در روابط برلین و آنکارا شده و واکنش تند رئیس جمهوری، سخنگوی ریاست جمهوری، وزیر دفاع، وزیر امور خارجه و وزیر اتحادیه اروپای ترکیه و تعدادی از مقامات ترکیه را در پی داشت.

ترک های آلمانی بزرگترین اقلیت قومی در آلمان را تشکیل می دهند به طوری که جمعیت ترک ها در آلمان بیش از چهار میلیون نفر و حدود 5.5 درصد جمعیت آلمان تخمین زده می شود.

ترک تبارهای هلند نیز دومین گروه جمعیت غیربومی این کشور محسوب می شوند و جمعیت آنها حدود 500 هزار نفر(سه درصد جمعیت هلند) تخمین زده می شود.

دولت ترکیه در انتخابات همه پرسی قانون اساسی این کشور چشم امید به آرای مثبت همه اتباع ترکیه ساکن داخل و خارج از این کشور دارد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین