کد خبر: ۱۵۰۳۰۷
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۸
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد:‌ در برخی موارد نیز متاسفانه در حالی که کارگران در حال کار در محل هستند، کارفرما یا سرکارگر هنگام ترک محل اقدام به قفل کردن در کارگاه می‌کند و همین موضوع در هنگام بروز حادثه جان این افراد را به خطر می‌اندازد و امکان فرار از محل را از آنان سلب می‌کند، مواردی از این دست در گذشته نیز وجود داشته که حتی منجر به فوت کارگران نیز شده است.
 روزهای پایانی سال که می‌رسد، دغدغه بسیاری از شهروندان و متولیان ایمنی معطوف به چهارشنبه‌سوری می‌شود و همه تلاش می‌کنند تا این شب و روزهای منتهی به آن با کمترین حادثه و حتی بدون حادثه سپری شود، اما در همین ایام احتمال بروز حوادث دیگری هم وجود دارد که به خریدهای شب عید باز می‌گردد.

سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نزدیکی ایام عید و روزهای پایانی سال، اظهارکرد: یکی از دغدغه‌هایی که همه ساله در روزهای پایانی سال وجود دارد، مراسم چهارشنبه‌سوری است، البته نه اینکه نسبت به این مراسم دغدغه وجود داشته باشد، بلکه نگرانی ما از حواشی است که چند سالی است به این مراسم سنتی اضافه شده و متاسفانه یک آیین سنتی را به میدان جنگ و انفجار بدل کرده است به همین دلیل آتش نشانان و دیگر دستگاه‌ها و عوامل امدادی نیز در این شب و روزهای منتهی به آن در آماده باش هستند.
 

وی با بیان اینکه در روزهای پایانی سال احتمال بروز خطرات دیگر در مقایسه با دیگر ایام سال وجود دارد، گفت:‌ یکی از این موارد خطراتی است که کارگاه‌های مختلف تولیدی به ویژه کارگاه‌های تولید کیف و کفش و صنایع چوب را تهدید می‌کند و آمار سال‌های گذشته نیز نشان می‌دهد که احتمال بروز  حادثه در این موقع از سال بیشتر است، چرا که معمولا کارگاه‌های تولیدی برای تامین نیاز مشتری و به موقع تحویل دادن سفارشات در چندین شیفت فعالیت کرده و بعضا فعالیتی شبانه‌روزی دارند.

ملکی ادامه داد:‌ این شرایط زمانی خطرناک‌تر می‌شود که به عنوان مثال یک کارگر دو یا حتی سه شیفت پی‌درپی در کارگاه فعالیت می‌کند و طبیعی است که در چنین شرایطی هوشیاری فرد کاهش پیدا کرده و ممکن است نتواند یک‌سری اصول ایمنی را رعایت کند، در موارد متعددی از حوادث شاهد این بوده‌ایم که کارگری به علت خستگی ظرف حاوی تینر یا چسب و ... را در مجاورت شعله بخاری کارگاه قرار داده و منجر به حریقی گسترده شده است. یا در برخی اماکن از لوازم گازسوز غیرایمنی مانند چراغ خوراک پزی یا گاز برای گرم کردن محیط استفاده می‌کنند که موجب گازگرفتگی افراد می‌شود.
 

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد:‌ در برخی موارد نیز متاسفانه در حالی که کارگران در حال کار در محل هستند، کارفرما یا سرکارگر هنگام ترک محل اقدام به قفل کردن در کارگاه می‌کند و همین موضوع در هنگام بروز حادثه جان این افراد را به خطر می‌اندازد و امکان فرار از محل را از آنان سلب می‌کند، مواردی از این دست در گذشته نیز وجود داشته که حتی منجر به فوت کارگران نیز شده است.
 

وی با اشاره به راهکارهای پیشگیری از بروز چنین حوادثی اظهارکرد: ساعت مفید و مناسب برای کار انسان حدود هشت ساعت است و انسان پس از هشت ساعت کار مداوم معمولا بازدهی‌اش کاهش پیدا می‌کند. از این رو توصیه جدی ما به کارگران و کارفرمایان این است که حتما اگر بنا به فعالیت سه‌شیفته یا 24 ساعته در محل کارگاه خود را دارند از افراد مختلف در هر شیفت استفاده کرده و یک کارگر را به مدت دو یا سه شیفت متوالی در محل نگه‌ندارند. همچنین کپسول‌های خاموش کننده را در محل قرار داده و حتما از شارژ بودن آن مطمئن شوند و توجه داشته باشند که هنگام ترک کارگاه نیز در صورتی که کارگران در آن مشغول به کار هستند به هیچ عنوان در آن را قفل نکنند.
 

مراقب چیدمان اجناس باشید

ملکی همچنین به ایمنی مراکز خرید نیز اشاره کرد و افزود: موضوع دیگری که لازم است مورد توجه کسبه قرار بگیرد، ایمنی محل است، در برخی نقاط مانند بازار تهران که در ایام منتهی به نوروز به شدت شلوغ می‌شود متاسفانه چیدمان اجناس در راهروهای پاساژها و مراکز خرید رعایت نمی‌شود، این موضوع علاوه براینکه درهنگام بروز حوادثی همچون حریق سبب افزایش سرعت توسعه آن می‌شود و اماکن خروج شهروندان را سخت یا حتی غیرممکن می‌کند، خطر دیگری هم دارد و آن احتمال سقوط این اجناس بر روی مردم است که در این خصوص نیز کسبه باید موارد ایمنی را رعایت کنند.
 

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در ادامه گفت‌وگو با ایسنا، شهروندان را مخاطب قرار داد و افزود: وظایفی هم بر عهده شهروندان است، یکی از این موارد همکاری با آتش‌نشانان و دستگاه‌های امدادی است. در روزهای پایانی سال حجم ترافیک افزایش یافته و تردد در برخی معابر به کندی انجام می‌شود، در خواست ما از شهروندان این است که حتما در صورت رویت خودروهای امدادی در حال ماموریت مسیر را بر عبور آنان بازگشایی کنند. همچنین در موارد متعددی وقوع یک حریق به دلیل سهل انگاری شهروندان انجام شده و به عنوان مثال ته‌سیگار روشن خود را به سطل زباله انداخته ‌اند و مواردی از این دست که به راحتی قابل پیشگیری بوده لذا از مردم می‌خواهیم به آن توجه داشته باشند.
 

وی با بیان اینکه در روزهای پایانی سال، آتش‌نشانان در آماده‌باش کامل هستند، خاطرنشان کرد: تیم‌هایی از ایستگاه‌های مختلف آتش‌نشانی در اماکن، معابر و میادین شلوغ و پرتردد شهر تهران مستقر شده‌اند تا در صورت بروز هر نوع حادثه احتمالی در کمترین زمان ممکن خود را به محل برسانند.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین