کد خبر: ۱۴۹۸۰۹
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۹
انتصاب محمد مهدی حیدریان به ریاست جدید سازمان سینمایی با استقبال سینماگران مواجه شد.
 انتصاب محمد مهدی حیدریان به ریاست جدید سازمان سینمایی با استقبال سینماگران مواجه شد.

سیدرضا صالحی امیری روز سه شنبه در حکمی، محمد مهدی حیدریان را به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی منصوب کرد، و با این انتصاب به مدیریت سه ساله حجت الله ایوبی بر این سازمان متولی هنر - صنعت سینمای کشور پایان داد.

حیدریان کلیددار سازمانی شد که پیش از او چهره های همچون محمدعلی نجفی، مهدی کلهر، فخرالدین انوار، مهدی فریدزاده، عزت‌اله ضرغامی، زنده‌یاد سیف‌الله داد، محمد حسن پزشک، محمدرضا جعفری جلوه و جواد شمقدری، سکان هدایت آن را برعهده داشتند.

از محمد مهدی حیدریان به عنوان یکی از معماران و پایه گذاران سینمایی نوین ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و مدیری برنامه محور یاد می شود.

در رزومه حیدریان که در هه 80 سمت معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد را نیز تجربه کرده، افزون بر سمت های مختلف در حوزه های فرهنگی، اقدامات شایسته ای از جمله پایه ریزی سینمای هنر و تجریه، ساماندهی تولیدات، پی ریزی حوزه نمایش خانگی پس از آزاد سازی ویدئو، تامین امنیت آثار سینمایی و واگذاری امور به صنوف که با تاسیس خانه سینما آغاز شد، مشاهده می شود.

تجریه حیدریان در تولید فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» بخشی دیگر از نگاه کلان گر و جهانی این مدیر موفق سینمایی را آشکار کرد.

خبر انتصاب حیدریان به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی واکنش مثبت و تحسین سینماگران همراه شد.

آنچه در پی می آید، نظر جمعی از سینماگران درمورد انتصاب محمد مهدی حیدریان به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی است که در گفت وگو با ایرنا مطرح کرده اند.

** حیدریان گنجینه ای از تجربه است

کارگردان فیلم سینمایی «تله»، محمد مهدی حیدریان رییس جدید سازمان سینمایی را گنجینه ای از تجربه توصیف کرد و گفت: حل مشکلات هنر هفتم در گروی مشورت با اهالی سینما است و انتخاب حیدریان را نیز باید در این راستا ارزیابی کرد.

سیروس الوند افزود: مشکل سینما جز با مشورت مسوولان با اهالی سینما حل نمی شود. یعنی مشکل سینما بگونه ای نیست که بتوان در اتاق های دربسته با حضور مشاوران و مدیران تصمیم گیری کرد.

وی ادامه داد: معتقدم اهالی و معتمدان صنف سینما باید در هر مساله و شورایی حضور داشته باشند و هر زمانی که اهالی سینما و نمایندگان صنوف سینمایی حضوری جدی در تصمیم گیری ها و شوراها داشته باشند، سینما در مسیر صحیح گام خواهد برداشت.

کارگردان فیلم سینمایی «رستگاری در هشت و بیست دقیقه» با اشاره به تجربیات و سوابق حیدریان و ارتباط او با اهالی سینما گفت: معتقدم اکثریت اهالی سینما او را قبول دارند و از این نظر اتفاق های مثبتی می افتد.

الوند افزود: از مدتی پیش که آقای حیدریان به عنوان مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد، حدس زده می شد که وی حضوری فعال و موثر در این وزارت خانه داشته باشد.

کارگردان فیلم سینمایی «برگ برنده»، حیدریان را گنجینه ای از تجربه دانست که از سال های خیلی دور یعنی از دوران سیداحمد بهشتی و فخرالدین انوار به عنوان مدیر کل امور سینمایی که پستی همسنگ رئیس سازمان سینمایی بود، فعالیتی تاثیرگذار داشت.

وی افزود: البته آقای حیدریان در تلویزیون نیز پست های مختلفی داشت و او را می توان از مدیران موفقی دانست که تسلط و اشراف خوبی بر مسائل سینما دارد و از طرف دیگر ارتباط خوبی با اهالی سینما داشته است.

الوند گفت: سینمای ما در خارج سربلند است. چون سینمای ایران به دلیل جایزه هایی مانند اسکار و کن مطرح است و به همین دلیل سینمایی سربلند محسوب می شود اما همین سینما در داخل کشور به شدت گرفتار تصمیم گیری های موازی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

کارگردان فیلم سینمایی «برخورد» افزود: مسوول ما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی است و بسیاری از تصمیم گیری های مربوط به سینما همچون دریافت پروانه ساخت و پروانه نمایش و همچنین تصویب فیلمنامه در این وزارتخانه صورت می گیرد.

وی گفت: بر همین اساس معتقدم نباید وزارتخانه و سازمانی دیگر در مسائل سینما دخالت کرده و از نمایش فیلم جلوگیری کند یا فیلم را از اکران پایین بکشد.

کارگردان فیلم سینمایی «یک بار برای همیشه» این مساله را سرمنشا بسیاری از گرفتاری های سینما برشمرد و افزود:‌ اولین تاثیر دخالت دیگران در مسائل سینما این است که بازار را ناامن می کند و اعتماد نفس را در میان اهالی سینما از بین می برد و دیگر اینکه نمی توان به پروانه نمایشی که وزارت ارشاد می دهد، اعتماد کرد.

الوند افزود: لازم است اتفاقی بیافتد که از پروانه نمایش حمایت شود و پروانه نمایش به عنوان سندی باشد که فیلم بتواند در همه جای ایران اکران شود.

کارگردان فیلم سینمایی «دست های آلوده» همچنین گفت: وزارت ارشاد به فیلم «رستاخیز» احمدرضا درویش پروانه داد ولی بعد از اکران پایین آمد یا فیلم «خانه پدری» کیانوش عیاری موفق به دریافت پروانه شد اما دیدیم که همین فیلم دو روز بعد از اکران پایین کشیده شد.

** حیدریان توان فائق آمدن بر مشکلات سینماگران را دارد

کارگردان سریال تلویزیونی «کلاه پهلوی» گفت: محمد مهدی حیدریان رییس جدید سازمان سینمایی باتجربه دیرینه ای که در سینما دارد می توانند بر مسایل و مشکلات این حوزه فایق آید.

ضیاء الدین دری افزود: با توجه به تجربیات مفیدی که او در دوره های مدیریتی در معاونت سینمایی و سایر بخش های مرتبط با تولیدات فیلم کسب کرده بیش از هر کس دیگری از مشکلات و مسایل سینماگران مطلع است.

وی ادامه داد: این مطلع بودن از گذشته تا امروز افق روشنی برای رسیدن به اهداف مورد نظر و ارتقای صنعت سینما ترسیم می کند.

کارگردان سریال تلویزیونی «کیف انگلیسی» افزود: حیدریان همچنین تجربه خوب و موفق تولید فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص)» به کارگردانی مجید مجیدی را دارد و این نشان می دهد که با مشکلات تولید فیلم از مرحله مقدماتی تا نهایی آشنا است.

کارگردان فیلم سینمایی «باد و شقایق» گفت: سینمای ایران توانمندی های بسیاری برای ساخت فیلم های با ارزش، ماندگار و مفید در موضوعات مختلف دارد و رییس جدید سازمان سینمایی باید ظرفیت های لازم را برای دستیابی سینماگران به یک جایگاه واقعی حتی در سطح بین المللی شناسایی کند.

** حیدریان همه فن حریف سینما است

بازیگر فیلم سینمایی «دلشدگان»، انتصاب محمد مهدی حیدریان به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی را اقدامی شایسته و بجا دانست و گفت: حیدریان اشراف کاملی به مسائل و مشکلات سینما دارد و در واقع همه فن حریف سینما است.

امین تارخ ضمن تبریک انتصاب محمد مهدی حیدریان به سمت ریاست سازمان سینمایی، وی را از پایه گذاران و برنامه ریزان سینمای ایران پس از انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: وی در کنار سید احمد بهشتی و فخرالدین انوار نقش بسزایی در پی ریزی سینمای حرفه ای با هدف فیلم سازی شریف، نجیب و درخشش سینمای کشور در عرصه بین الملل ایفا کرد.

وی با اشار به حکم قبلی انتصاب حیدریان به عنوان مشاور عالی وزیر ارشاد گفت: وقتی شنیدم که وی به این سمت منصوب شده ضمن خرسندی احساس کردم جاهای مناسبت تری در وزارت ارشاد هست که می توان از خدمات و تجربیات شایسته او استفاده کرد که امروز این مهم محقق شد.

بازیگر سریال تلویزیونی «سربداران» همچنین به فعالیت های رییس جدید سازمان سینمایی اشاره کرد و گفت: کارنامه درخشان حیدریان نشانگر این است که وی همواره در مسوولیت های مختلفی که داشته از جمله در حوزه های فرهنگی و هنر و بویژه سینما، فعال بوده، از این رو مسائل و مشکلات این حوزه را به خوبی شناخته و به آنها اشراف دارد.

وی افزود: به عنوان یک بازیگر سینما حاضرم به مناسبت این این انتصاب شایسته جشن بگیرم.

تارخ همچنین به مسائل و مشکلات سینما اشاره کرد و گفت: در زمان فاصله حیدریان از سینما، او فرصت کافی یافت تا در این زمینه مطالعه بیشتری داشته باشد و به راحتی بتواند در جهت رفع مشکلات سینما گام های موثر بردارد.

بازیگر فیلم سینمایی «سرب» با اشاره به پیشرفت سینمای ایران، ابراز امیدواری کرد که با انتصاب حیدریان سرعت کارها و نیز این پیشرفت ها چند برابر شود.

تارخ ضمن تشکر و قدردانی از حجت الله ایوبی رئیس سابق سازمان سینمایی در طول مدت ریاستش بر این سازمان، ابراز امیدواری کرد که تغییرات مدیریت در سطح کلان که در پیش است( انتخابات ریاست جمهوری) همین وزیر و رییس سازمان سینمایی در این مسند بمانند تا بتوانند فرصت کافی برای ساماندهی و برنامه ریزی در حوزه سینمای کشور را داشته باشند.

** حیدریان پیشینه درخشانی در سینما دارد

بازیگر فیلم سینمایی «مسافران» گفت: محمد مهدی حیدریان پیشینه درخشانی در سینما دارد و باید به فکر یک اساسنامه درست بلندمدت حافظ منافع اهالی سینما باشد.

مجید مظفری درباره انتصاب محمد مهدی حیدریان به ریاست سازمان سینمایی اظهار کرد: به حیدریان سلام می کنم اما با ایوبی هم خداحافظی نمی کنم.

رییس کاخ مردمی سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: در سینما یک اساسنامه بلندمدت درستی که حافظ منافع اهالی سینما باشد نداریم و وقتی چنین چیزی وجود ندارد با تغییر هر مدیر شرایط نباید سلیقه ای عوض شود و تبعات آن متوجه هنرمندان شود.

وی ادامه داد: اینکه بعد از آمدن هر مدیری در یک دوره چهار ساله یا بیشتر، وی بولتن قوانین و چارچوب خود را عرضه کند به نفع سینما نیست.

مظفری گفت: رییس جدید سازمان سینمایی باید به فکر افزایش بودجه باشد زیرا بارها ایوبی درصدد پیاده کردن ایده های تازه ای بود که شرایط بودجه اجازه کار را نمی داد.

بازیگر فیلم سینمایی «جنگ نفتکش ها» تاکید کرد: سینمای ما در حال رشد است و آمار بالای فروش و شکوفایی نسل جوان سینما نشانگر تلاش ایوبی و دست اندرکاران سینما بود.

وی عنوان کرد: توقع من از رییس جدید سازمان سینمایی این است که جلو دخالت سازمان ها و افراد غیرسینمایی در سینما را بگیرد و اجازه ندهد از بیرون برای سینما تصمیم بگیرند، زیرا اختیار سینما باید دست اهل سینما باشد.

مظفری افزود: اکنون تنها سوژه ای که می توانیم به سراغش برویم اعتیاد است و متاسفانه به غلط سینماگران در محدودیت نادرستی قرار گرفته اند که طبق قوانین نانوشته نمی توانند درباره پزشکان، نیروی انتظامی، و هر صنف دیگری فیلم بسازند.

وی خاطرنشان کرد: در این شرایط رییس جدید باید روی سینما و افراد سینمایی شناخت خوبی داشته باشد و مشکلات آنها را بداند

** حیدریان افق های روشنی پیش روی سینمای ایران ترسیم می کند

کارگردان سریال تلویزیونی «برادر»، انتصاب محمد مهدی حیدریان به سمت ریاست سازمان سینمایی را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: حیدریان افق های روشنی پیش روی سینمای ایران ترسیم می کند.

جواد افشار افزود: امیدواریم رییس سازمان سینمایی، برنامه ها و طرح هایی را عملیاتی کند که منجر به رونق صنعت سینما شود.

وی با بیان اینکه سالهاست در سینمای ایران سلایق بسیاری اعمال می شود، اظهار کرد: حیدریان به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی با تجربه ای که در حوزه مدیریتی دارند می توانند اعمال سلایق را کنترل و افق های روشنی را برای توسعه سینمای ایران ترسیم کند.

کارگردان سریال تلویزیونی «کیمیا» تصریح کرد: بهتر است حیدریان در سیاستگذاری ها از نظرات پیشکسوتان اهل هنر نیز کمک بگیرد و باید هنرمندان نیز جابجایی هایی که در حوزه سینما اتفاق می افتد را به فال نیک بگیرند.

افشار گفت: نگاه ما به انتصاب حیدریان به عنوان رییس سازمان سینمایی مثبت است و امیدواریم قانون مدون و روشنی برای ارتقای فرهنگ سینمایی ایران نوشته شود.

وی با قدردانی از حجت الله ایوبی در زمان تصدی سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: توجه به انتظارات و مسایل هنرمندان بویژه پیشکسوتان و توسعه مدیریت سینمایی ایران به دور از اعمال سلایق از موارد مهمی است که خوشحالی اهالی هنر را به همراه خواهد داشت.

** اهداف رییس جدید سازمان سینمایی روشن و شفاف است

تهیه کننده فیلم سینمایی «راننده تاکسی» گفت: اهدافی که محمد مهدی حیدریان رییس جدید سازمان سینمایی برای صنعت سینمای ایران دارد، روشن و شفاف است.

حبیب اسماعیلی با قدرانی از فعالیت های ایوبی در زمان تصدی سازمان سینمایی افزود: انتخاب حیدریان به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی به موقع و بجاست، او اشراف کاملی به صنعت سینمای کشور دارد.

وی اظهار کرد: حیدریان در دوره های مدیریتی خود از گذشته تاکنون با مقوله سینما آشنا بوده و مسایل و مشکلات اهالی سینما را به خوبی درک می کند و به آنها واقف است.

این بازیگر سینما و تلویزیون ادامه داد: خوشحالیم فردی به عنوان رییس سازمان سینمایی منصوب شده که نباید از نقطه صفر شروع کند و می تواند با شناخت و درک مسایل و مشکلات سینما، برنامه های هدفمندی را دنبال کند.

اسماعیلی با بیان اینکه حیدریان همواره در خدمت سینما و هنر بوده، تصریح کرد: حیدریان دلسوزانه حامی اهالی سینما است و با شفافیت در اقدامات، اهل باندبازی نیست و در راستای جایگاه واقعی سینمای ایران قدم بر می دارد.

تهیه کننده فیلم سینمایی «آزاد راه» با بیان اینکه اهالی سینما با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند، گفت: مسایل بیمه ای و از کار افتادگی و بیکاری هنرمندان مهمترین مشکلاتی است که باید رییس جدید سازمان سینمایی به آنها توجه کند.

اسماعیلی افزود: ایجاد توازن بین تولید و توزیع فیلم نیز از دیگر موارد مهمی است که اکنون به دلیل نبود توازن، فیلمسازان و تهیه کنندگان با مشکلات زیادی مواجه می شوند و باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار کرد: اکنون فیلم های خوبی در کشور ساخته می شود اما به دلیل کمبود سالن سینمایی کمتر مورد توجه قرار می گیرند.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: انتظار می رود حیدریان از بخش خصوصی در این زمینه کمک بگیرد و بهتر است به جای برگزاری جشنواره های کم اهمیت، به فکر افزایش سالن های سینمایی باشیم.

وی تاکید کرد: نیاز به سینمای مستقل در کشور داریم و اهالی هنر نیازی به حمایت دولتی ندارند و باید بخش خصوصی در این زمینه فعال تر شود.

** حیدریان موانع و مشکلات سینما را می شناسد

کارگردان و تهیه کننده فیلم سینمایی «هلن» گفت: محمد مهدی حیدریان با توجه به سابقه طولانی که در سینما ایران دارد، مشکلات و موانع هنر هفتم را به خوبی می شناسد.

علی‌اکبر ثقفی درباره انتخاب محمدمهدی حیدریان به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی افزود: انتخاب مدیران متخصص و آشنا به هر حوزه‌ای همواره تاثیر مثبتی بر روند پیشرفت آن موضوع خواهد داشت و سینما نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی با بیان اینکه سینما اکنون با دهه 60 و 70 تفاوت کرده، ادامه داد: هر چند حیدریان از مدیران قدیمی سینما است و سینما ما با گذشته تفاوت های بسیاری کرده اما او با توجه به حضور دائمی خود در سینما حتی به عنوان تهیه کننده می تواند شرایط روز هنر هفتم را درک کند.

تهیه کننده فیلم سینمایی «همه چیز برای فروش» با اشاره به حضور مدیران کاربلد و آشنا در کنار حیدریان ادامه داد: معمولاً مدیرانی موفق هستند که در کنار آنها افراد متخصص وجود داشته باشد و حیدریان نیز این خصیصه را دارد.

ثقفی با تاکید بر اینکه سینما نیاز به یک شوک دارد، گفت: با توجه به دو ویژگی مهم حیدریان یعنی اخلاق مداری و تخصص که نیاز یک مدیر است، بنابراین او می تواند این شوک را به سینما وارد کند.

وی نزدیک شدن به انتخابات و زمان اندک برای مدیریت حیدریان را یک ضعف دانست و افزود: امیدوارم وی در دوره بعد نیز حضور داشته باشد تا با داشتن زمان کافی بتواند مشکلات سینما را رفع کند.

این تهیه کننده و کارگردان سینما با بیان اینکه اکنون توجه به گیشه و فروش فیلم‌های در سینما بیشتر شده و کمتر نگاه فرهنگی به آثار سینمایی است، تاکید کرد: توقع ما از مدیران جدید این است که به این موضع عنایت بیشتری داشته باشند.

ثقفی همچنین ایوبی را از مدیران فرهیخته و باسواد سینما دانست و خاطرنشان کرد: هر مدیری یک روزی می‌آید و یک روزی نیز می رود بنابراین باید توجه داشته باشد که از خود یک کار ماندگار در زمان مدیریتش به جای بگذارد.

کارگردان فیلم سینمایی «فوتبالیست‌ها» به مدیریت مرحوم سیف‌الله داد در زمان حضورش در راس مدیریت سینمای ایران اشاره کرد و گفت: این پردیس های سینمایی که بخشی از رونق سینما ایران مدیون آن است از جمله طرح های مرحوم داد بود.

** محمدمهدی حیدریان رفیق سینما است

کارگردان سریال تلویزیونی «شوق پرواز» گفت: سینما، قبل از رییس احتیاج به یک رفیق دارد که محمد مهدی حیدریان دل و انگیزه این رفاقت را دارد و درد اهالی سینما را به خوبی می فهمد.

یدالله صمدی افزود: خیلی خوشحالم که حیدریان به عنوان رئیس سازمان سینمایی منصوب شد زیرا وی فرد کار بلدی است.

وی گفت: در دوران معاونت فخرالدین انوار و مدیریت بهشتی و حضور حیدریان در فارابی اتفاقات خوبی افتاد، فیلم هایی که در آن دهه ساخته شد، بسیار خوب بود.

کارگردان فیلم سینمایی «پدر آن دیگری» افزود: از حیدریان اقدامات خوبی از لحاظ فرهنگی و سینمایی از آن دوران به جای مانده و صنعت سینما وضعیت خوبی داشت.

وی ادامه داد: امیدوارم مسوولان فرهنگ و هنر و ادب با دقت نظر بیشتر با اهالی سینما تعاملات فرهنگی سازنده در جهت در رشد و ارتقای صنعت سینما داشته باشند.

صمدی افزود: مشکل اهل هنر و قلم دل آدم ها نیست، اتفاقاتی که می افتد هستند. همه ما دل سوخته اتفاقات نیفتاده هستیم.

وی با ابراز خوشحالی از انتصاب حیدریان افزود: فقط یکبار در زمان سیف الله داد خیلی خوشحال شدم و اکنون نیز خیلی مسرورم، امیدوارم اتفاقات درخشانی در دوره حیدریان بیافتد و اهالی سینما بطور قطع پشتیبان او خواهند بود.

** حیدریان با وضعیت سینمای ایران آشنا است

کارگردان فیلم سینمایی «ماه گرفتگی» گفت: انتصاب محمد مهدی حیدریان به عنوان رییس جدید سازمان سینمایی بجا بود زیرا وی با وضعیت سینمای ایران آشنا است.

مسعود اطیابی افزود: خاطرات خوبی از اقدامات حیدریان از دوران مدیریت وی در گذشته به لحاظ افزایش ارزش افزوده فرهنگی و همکاری او با اهالی سینما در جهت ارتقای صنعت سینمای ایران به جا مانده و این خاطرات موید آن است که دوران خوبی را در پیش داریم.

وی با بیان اینکه از ابتدای فعالیت در حوزه سینما توقع شخصی از رییس سازمان سینمای ایران نداشتم، اظهار کرد: بطور کلی باید فرهنگ کشور به سمت تاریخ ارزش های فرهنگی برگردد و از طرفی با توجه به اینکه جامعه نیاز به تحولات مختلف تکنولوژی و برقراری ارتباطات قوی دارد باید از این ظرفیت برای تعامل با فرهنگ های کشورهای دیگر استفاده کرد.

کارگردان فیلم سینمایی «اخلاقتو خوب کن» ادامه داد: البته باید مراقبت کنیم تا در برقراری ارتباط با فرهنگ های دیگر، ریشه ضد ارزش ها به کشور وارد نشود و سازمان سینمایی می تواند بخشی از انتقال فرهنگ ایرانی در دنیا باشد.

اطیابی با بیان اینکه تعامل مدیران و سینماگران بطور متقابل امری ضروریست، تصریح کرد: امید دارم با حضور حیدریان به عنوان رییس سازمان سینمای ایران حوزه صنعت سینمای کشور ارتقا بهتر و بیشتری در جهت اهداف مورد نظر یابد و تعامل میان مدیران و اهالی سینما برقرار شود.

وی با بیان اینکه باید توقعات مردم را در حوزه سینما برآورده کرد، گفت: آقای ایوبی نیز کارهای خوبی در دوران مدیریت خود به عنوان رییس سازمان سینمایی انجام داد و اگر هم در سیستم مدیریتی مسیری را اشتباه رفتند باید مسایل مورد بررسی و تحلیل قرار گیرند تا رفع شوند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین