کد خبر: ۱۴۹۴۷۱
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۰
معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، نسبت به عواقب رشد میکروارگانیسم های بیماری زا در آجیل های فله ای که در شرایط نامساعد نگهداری می شود، هشدار داد.
 معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، نسبت به عواقب رشد میکروارگانیسم های بیماری زا در آجیل های فله ای که در شرایط نامساعد نگهداری می شود، هشدار داد.

سمیره صباح با بیان اینکه آجیل به عنوان محصولی  که مصرفش در حال و هوای عید نوروز عمومیت بیشتری می‌یابد در صورت نگهداری در شرایط نامساعد، بستر مناسبی برای رشد میکرو ارگانیسم های بیماری زا به خصوص قارچ هـاسـت.
 
وی با تاکید بر اینکه حتی الامکان باید  از آجیل های تازه خریداری نمود، تصریح کرد: هرچه آجیل تازه تر باشد میزان آلودگی اش به قارچ ها  محضوصا «آفلاتوکسین» که به شدت بیماری زاست و می تواند زمینه ساز بروز بدخیمی ها شود، کمتر است.

صباح  در ادامه عنوان داشت: مصرف کننده این قبیل خوراکی‌ها باید قبل از خوردن از سلامت و بهداشت آنها اطمینان کافی به دست آورند.

وی ادامه داد:  این اطمینان زمانی به یقین می رسد که واحد تولید کننده، طبق دستوالعمل‌های مشخص ارگان  نظارتی، بر فراورده‌های مذکور نظارت  کامل داشته باشد در این صورت و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی تولید و بسته بندی، امکان کنترل و ردیابی‌ اصالت اش نیز وجود دارد.

صباح  با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو نظارتی بر محصولات فله ندارد پیشنهاد کرد: مردم خود را در مصرف آنها محدود  کنند.

وی در  توضیح بیشتر بیان کرد: وقتی نگهداری آجیل های فله طولانی می شود و امکان رشد قارچ ها در آن افزایش پیدا می کند طبیعتا  محصولات از سوی ما مرجوعی و مردودی تلقی می شود لذا  با اینکه  امتیازات بهداشتی لازم را کسب نکرده است در زمانهای نزدیک به عید بصورت فله و با قیمت پایین در بازار عرضه می شوند.

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو برخی از ویژگیهای  آجیلهای  مانده و بیات را مزه ماندگی، بوی مرطوب و کپک زدگی برشمرد و  رطوبت، دما و مقدار زمان نگهداری آجیل را  دارای نقش بسیار زیادی در ایجاد آفلاتوکسین دانست.

صباح  با اشاره به اینکه به رغم مطالب کلی و عمومی  مذکور، از  نظر سازمان غذا و دارو صرفا نتایج آزمایشگاهی می‌توانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند، گفت: از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی آن نمی‌شود بطور دقیق متوجه آجیل‌های مشکل دار شد. بنابراین توصیه جدی ما به مردم این است که  لذا  موارد تقاضای خود را از مراکز معتبر تهیه  نمایند زیرا این آلودگی ها هم می تواند در کوتاه مدت سلامتی افراد را تهدید کند و هم در دراز مدت اثر تجمعی و انباشتگی و بیماری زا داشته باشد.

به گزارش میزان، وی در پایان ساده‌ترین راه ممکن برای پیشگیری از بیماریهای احتمالی ناشی از معضلات آجیل های معیوب را، مشاهده سیب سلامت سازمان غذا و دارو در بسته بندی محصولات خریداری شده  معرفی کرد که که به منزله تایید پروانه بهداشتی تولید و بسته بندی محصول است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین