کد خبر: ۱۴۹۲۸۷
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۱
دبیر کارگروه پهپادهای غیرنظامی اتحادیه هوافضای کشور گفت: هم اینک حدود 10 هزار پهپاد (پرنده هدایت پذیر از دور) غیرنظامی در ایران وجود دارد و با توجه به گسترش روزافزون کاربرد پهپادها در فعالیت های غیرنظامی، به دنبال تدوین طرح ساماندهی و تنظیم مقررات فعالیت این پرنده ها در آسمان کشور هستیم.
 دبیر کارگروه پهپادهای غیرنظامی اتحادیه هوافضای کشور گفت: هم اینک حدود 10 هزار پهپاد (پرنده هدایت پذیر از دور) غیرنظامی در ایران وجود دارد و با توجه به گسترش روزافزون کاربرد پهپادها در فعالیت های غیرنظامی، به دنبال تدوین طرح ساماندهی و تنظیم مقررات فعالیت این پرنده ها در آسمان کشور هستیم.

حامد سعیدی افزود: بر اساس سرشماری صورت گرفته، حدود پنج هزار پهپاد غیرنظامی در ایران در فعالیت های شغلی به کار گرفته می شوند.

وی اظهار کرد: به طور کلی، هر 6 ماه یک بار ، آمار پهپادهای غیرنظامی کشور رشد 2 برابری را تجربه می کند.

دبیر کارگروه پهپادهای غیرنظامی اتحادیه هوافضای کشور یادآوری کرد: این پهپادها برای کاربری غیر نظامی استفاده می شود و در طرح ساماندهی آنها، طبقات و شاخه های مختلف فعالان این حوزه و مشاغل مرتبط در نظر گرفته شده است.

سعیدی ادامه داد: این طبقات بهره برداران و فعالان حوزه های مختلف، تولید کنندگان، آموزش دهندگان و مراکز آموزشی، تعمیرکنندگان و همچنین وارد کنندگان و فروشندگان را شامل می شود.

دبیر کارگروه پهپادهای غیرنظامی اتحادیه هوافضای کشور بیان کرد: برای هر یک از این شاخه ها شناسه های مالکیت و گواهینامه هایی نیز پیش بینی شده که متقاضیان دریافت گواهی نامه های شغلی باید از طریق شخصیت حقوقی مانند کانون های تبلیغاتی، آتلیه ها یا موسسه های فیلم سازی برای دریافت مجوز اقدام کنند.

سعیدی افزود: اشخاص حقیقی نیز می توانند تا برای انجام پروازهای تفریحی و پرواز در مکان های مشخص و مجاز تا مرحله دریافت پلاک و دریافت مجوز حمل اقدام کنند.

دبیر کارگروه پهپادهای غیرنظامی اتحادیه هوافضای کشور ادامه داد: صدور مجوز نگهداری به معنای صدور مجوز پرواز در هر زمان و مکانی نیست و افرادی که قصد دارند پهپاد خود را در حریم های عمومی و اماکنی که نیاز به هماهنگی دارد به پرواز درآورند حتما باید از مراجع ذیصلاح مجوز دریافت کنند.

سعیدی افزود: مسئولیت صدور مجوز به بر عهده شورای تامین استان ها و شهرستان ها است اما برای اینکه کار صدور مجوز منحصرا به این شورا که ممکن است 2 یا سه هفته یک بار برگزار شود محدود نشود، آیین نامه ای پیش بینی شده است که بر اساس آن مدیر کل امنیتی و انتظامی استانداری و فرمانداری نیز می توانند در این زمینه مجوز صادر کنند.

وی درباره کاربردهای مختلف پهپاد نیز گفت: تاکنون 17 فعالیت و کاربرد در حوزه پهپادهای غیر نظامی شناسایی کرده ایم که برخی از جمله می توان به کمک رسانی و امداد و نجات، نقشه برداری و معماری شهری، مستند سازی، پوشش خبری، سم پاشی و خدمات کشاورزی و کاربرد در حوزه های حمل بار و پست اشاره کرد.

سعیدی گفت: کسانی که می خواهند اقدام به تهیه پهپاد نمایند باید ابتدا راجع به قوانین، مقررات و مراکز مجاز تهیه و خرد آنها مطالعه و تحقیق داشته باشند.

او افزود: اگر افراد بدون مطالعه اقدام به خرید و تهیه پهپاد کنند ممکن است یک دستگاه نامرغوب، معیوب و حتی قاچاق به آنها فروخته شود که دستگاههای قاچاق نیز علاوه بر اینکه توقیف می شود و مالک آن محکوم به پرداخت جریمه نیز خواهد شد.

وی ادامه داد: به منظور اجرای طرح ساماندهی پهپادهای غیر نظامی کشور ما در تمام استانها افراد نخبه و توانمند را شناسایی کرده ایم و در سامانه پهپاد مجوزهای لازم را گرفته و در سایت اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران اطلاعات آنها را به ثبت رسانده ایم.

سعیدی افزود: افراد پس از طی مرحله خرید دستگاه از نمایندگی های مجاز باید اقدام به ثبت دستگاه و همچنین شناسنامه دار کردن خود در سامانه پهپادهای کشور کنند که این کار در وهله نخست بدون نیاز به حضور فرد و از طریق ثبت نام در سامانه انجام می شود.

او گفت: افرادی که می خواهند از پهپاد در امور شغلی استفاده کنند نیز باید علاوه بر مدارک شناسایی خود، فرم های شخصیت حقوقی و مرتبط با درخواست پروانه فعالیت را نیز تکمیل کنند که پس از بررسی صلاحیت، می توانند وارد فعالیت شغلی در این کار شوند.

وی ادامه داد: تمام مراحل ثبت اطلاعات رایگان است و آموزش ها نیز با حداقل هزینه (بین 50 تا 100 هزار تومان) انجام می شود.

سعیدی افزود: توصیه ما به تمام دارندگان پهپاد این است که پس از طی تمام مراحل از خرید تا آموزش، برای هر پروازی مجوز خاص آن را از دستگاههای ذی ربط دریافت کند.

پهپاد (پرنده هدایت پذیر از دور) یک وسیله هوایی بدون سرنشین است که از راه دور کنترل می شود.

پهپاد از نیروهای ایرودینامیکی برای پرواز در مسیر دلخواه استفاده می‌کند و هدایت آنها یا بوسیله کنترل از راه دور، یا با برنامه های پیش پروازی ریخته شده از قبل یا با سامانه های خودکار دینامیک انجام می شود.

از پهپادها در برنامه های نظامی و غیرنظامی مانند عملیات امداد و نجات، خاموش کردن آتش سوزی ها، مرزبانی و شناسایی بیشتر حوادث غیرمترقبه طبیعی استفاده می شود.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین