|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
کد خبر: ۱۴۶۶۸۶
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۰
بر اساس آخرین جدول اعلام شده از سوی فدراسیون فوتبال آسیا فوتبال ایران سقوط چشمگیر و خطرناکی را توجیه می کند.
 بر اساس آخرین جدول اعلام شده از سوی فدراسیون فوتبال آسیا فوتبال ایران سقوط چشمگیر و خطرناکی را توجیه می کند.

با اعلام فدراسیون فوتبال آسیا AFC جدید ترین رده بندی کشورهای این قاره در رده باشگاهی اعلام شد که سهمیه کشورها برای حضور در رقابتهای لیگ قهرمانان، بر اساس این جدول مشخص می شود.

در جدید ترین جدول رده بندی، فوتبال ایران با سقوطی چشمگیر و تاثیر گذار به رده هشتم قاره کهن سقوط کرده است که این موضوع برای باشگاه های ایرانی خبر بسیار بدی است. فوتبال ایران در رده بندی جدید پایین تر از کشورهای امارات، قطر و عربستان سعودی در رده چهارم منطقه غرب آسیا قرار دارد که به این ترتیب ایران در منطقه غرب آسیا نیز یک رده سقوط کرده است.

چرا ایران سقوط کرده است؟
سقوط فوتبال ایران در این رده بندی به دو بخش تقسیم می شود. فدراسیون فوتبال آسیا امتیازات تیم ها را بر اساس نتایج تیم های ملی و وضعیت باشگاه ها مشخص می کند و در دوره قبلی نیز ایران به دلیل اینکه سهم فوتبال ملی 30 نمره و سهم فوتبال باشگاهی 70 نمره بود، در نهایت بالاتر از قطر در رده سوم آسیا قرار گرفت. حالا اما کاهش امتیاز ایران دو دلیل اصلی دارد. دلیل اول این است که سهم تیم های ملی از 30 نمره به 10 نمره کاهش پیدا کرده و یکی از عوامل اصلی امتیاز گرفتن فوتبال ایران که نتایج درخشان تیم ملی بود، دیگر نمی تواند کمکی به فوتبال ایران بکند. از سوی دیگر باشگاه های ایرانی نه تنها در بحث زیر ساخت، مالی و دیگر موارد نمره قابل قبولی کسب نکرده اند بلکه در نتیجه گیری نیز بسیار ضعیف عمل کردند و فصل گذشته در حالیکه یک نماینده امارات تا فینال مسابقات پیش رفته بود، دو نماینده ایران در مرحله یک هشتم خیلی زود از مسابقات خارج شدند.

تبعات سقوط یک پله ای ایران چیست؟
فوتبال ایران فصل گذشته در رده سوم قرار داشت و بنا بر قوانین فدراسیون فوتبال آسیا از سهمیه 2+2 سهم می برد. این سهمیه به این معناست که دو نماینده فوتبال ایران به صورت مستقیم به مرحله گروهی صعود می کنند و دو نماینده دیگر باید دیدارهای پلی آف در خانه و دیگری در خارج از خانه برگزار کنند. با این وجود به دلیل مشکلات لیگ های برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عراق و کویت باعث شد تا فوتبال ایران سهمیه 3+1 به دست آورد و استقلال تهران به عنوان تنها نماینده ایران در پلی آف حاضر شود.

اتفاقی که احتمالا در فصل آینده رخ خواهد داد این است که فوتبال ایران پس از سالها در لیگ قهرمانان سال 2018 تنها می تواند 2+1 نماینده معرفی می کند و البته باید امیدوار باشد تا در صورت حل نشدن مشکلات برخی کشورها، سهمیه ایران به 2+2 افزایش پیدا کند. انتظاری که البته نباید امید زیادی به وقوع آن داشت.

درخشش در مسابقات لیگ قهرمانان تنها راه نجات فوتبال ایران
فوتبال ایران در بخش ملی در صدر فوتبال آسیا قرار دارد و نتایج تیم ملی به اندازه ای در سالهای گذشته خوب بوده که از 10 نمره ایران که حداکثر نمره است، در بدترین حالت نمره ی زیادی کم نشود. بنابر این باشگاه های ایرانی باید برای نجات خود و حفظ سهمیه فوتبال ایران برنامه ریزی کنند زیرا تنها راه حفظ سهمیه فوتبال ایران، به خود باشگاه ها باز می گردد.

حضور پر رنگ هواداران در استادیوم ها البته موضوعی است که همواره امتیاز ایران را بالا برده اما حضور همزمان استقلال، پرسپولیس و البته استقلال خوزستان می تواند به بالاتر رفتن این امتیاز کمک کند. هر چند در بخش زیر ساخت و همچنین مسائل مالی نمی توان انتظار پیشرفت از تیم های ایرانی داشت اما باید امیدوار باشیم تا تیم های ایرانی در سال جاری دست به کار بزرگی در آسیا بزنند. امتیاز ایران برای کسب سهمیه هم اکنون 49.69 است و اگر تیم های باشگاهی ایرانی بتوانند تا مراحل بالای این مسابقات پیش روی کنند، با توجه به اینکه فوتبال قطر امسال تنها دو سهمیه در مرحله گروهی دارد، می توانیم امیدوار باشیم که در جدول های بعدی AFC شرایط ایران برای کسب سهمیه بهتر و بهتر شود.

به گزارش ورزش 3، به این ترتیب تنها راه حفظ سهمیه فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا، درخشش تیم های ایرانی در این مسابقات است و فدراسیون فوتبال وظیفه دارد تا بستری مناسب برای این تیم ها در هفته های پیش رو فراهم کند. تیم های باشگاهی ایرانی در هفته های آینده به اندازه تیم ملی فوتبال ایران اهمیت دارند و بهتر است که فدراسیون با نگاهی مانند آنچه به تیم ملی کی روش دارد، از تیم های باشگاهی حمایت کند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین