|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
کد خبر: ۱۴۵۹۴۴
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۰
بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی و یکی از شایعترین بیماری‌های زوال عقل است و ششمین علت مرگ در سراسر دنیا و بویژه در ایران است. در بروز این بیماری عوامل زیادی دخیل هستند که در این گزارش، در رابطه با نقش تغذیه در بروز و جلوگیری از آلزایمر با رئیس انجمن آزایمر ایران به گفت و گو نشته ایم.
 بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی و یکی از شایعترین بیماری‌های زوال عقل است و ششمین علت مرگ در سراسر دنیا و بویژه در ایران است. در بروز این بیماری عوامل زیادی دخیل هستند که در این گزارش، در رابطه با نقش تغذیه در بروز و جلوگیری از آلزایمر با رئیس انجمن آزایمر ایران به گفت و گو نشته ایم.

دکترمعصومه صالحی رئیس انجمن آلزایمر ایران در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: بیماری آلزایمر شایع ترین نوع دمانس (خردسودگی)، با شروعی تدریجی و پیشرفتی مداوم است که به تدریج حافظه و تواناییهای ذهنی دیگر مانند تفکر، استدلال و قضاوت فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و او در انجام وظایف روزانه زندگی با مشکل مواجه می شود.در بروز این بیماری عوامل زیادی دخیل هستند که در این گزارش ، در رابطه با نقش تغذیه در بروز و جلوگیری از آلزایمر صحبت می کنیم.

وی در ادامه افزود: با این که نمی توان به طورکلی این بیماری را متوقف کرد اما با انجام کارهایی بسیاری می توان این بیماری را به تعویق انداخت ،یکی از همین کار های مهم داشتن یک رژیم غذایی سالم است.سبزیجات و میوه جات وهله اول و دوم این هرم غذایی را به خود اختصاص داده اند، غلات بخصوص حبوبات، پروتئین های گیاهی، گوشت سفید لبنیات، کم چرب به ترتیب در وهله های دیگر این هرم قرار دارند.

صالحی اظهار کرد : به دلیل اینکه تمامی این مواد غذایی ذکر شده در تغذیه نقش بسیار تاثیر گذاری دارند علاوه بر آن در پیشگیری از بالا رفتن کلسترول خون، فشارخون و دیابت موثر است که این 3 بیماری به تنهایی درصد ابتلا به آلزایمر را بالا می برد .همان طور که گفتم سیستم غذایی در پیشگیری از دمانس بسیار تاثیر گذار است و اگر این سیستم غذایی از کودکی در انسان کنترل شود مسلما بیماری آلزایمر را در سنین بالا ریشه کن می کنند.

رئیس انجمن آلزایمر ایران گفت: رژیم غذایی مدیترانه ای دقیقا جز رژیم های بسیار پرکاربرد و سالمی است البته هر رژیم غذایی را در پیش می گیریم باید بر پایه میوه و سبزیجات و دانه های روغنی و آجیل ها باشد زیرا به دلیل دارا بودن آهن و منیزیم بسیار بالا باعث بهبود عملکرد مغز، کاهش کلسترول و مانع گرفتگی عروق می شود و از کند شدن و آهسته شدن ریتم حرکتی مغز جلوگیری می کند بخصوص بادام ، فندوق، گردو، پسته و...

به گفته وی پروتئین های گیاهی به ترتیب اولویت ماهی ، مرغ و حداقل مصرف گوشت قرمز (هفته ای 2بار) مصرف شود لذا استفاده از این مواد باعث حفظ سلامت سلولهای مغزی، سیستم قلب و عروق، مفاصل و بطورکل حفظ سلامت کلی می شود.کمبود اسیدهای چرب ضروری در بدن باعث افزایش خطر ابتلا به آلزایمر و کاهش حافظه می شود.

صالحی در خصوص نقش لبنیات متذکر شد: در رابطه با لبنیات دقت داشته باشید حتما از نوع کم چرب آن استفاده شود چرا که لبنیات پر چرب ضررش بیشتر از فایده اش است و خطراتی چون افزایش چربی و گرفتگی عروق و... را در پی دارد لازم به ذکر است ماست و شیر در گروه لبنیات جز مهم ترین و تاثیر گذار ترین مواد لبنی اند و بهتر است از پنیر ها کمتر مصرف شود زیرا در عملکرد مغز تاثیر مناسبی را به جای نمی گذارد اما خوب است در صورت مصرف حتما با گردو میل شود البته پنیر و خرما هم گزینه ای مناسبی در کنار هم هستند.

رئیس انجمن آلزایمر ایران یادآور شد: در مصرف انواع روغن نیز باید احتیاط کنیم و از مصرف روغن های اشباع به شدت پرهیز شود. روغن زیتون و کنجد بهترین روغن ها برای مصرف خوراکی شناخته شده است.

به گفته صالحی از مصرف شیرینی های مصنوعی تا حد امکان جلوگیری شود و از خوراکی هایی چون خرما ، توت و انگور که قند های طبیعی دارند و بی ضرر هستند استفاده شودهمچنین اگر مصرف دمنوش های گیاهی را جایگزین چای و قهوه کنیم بسیار کار مناسبی برای جلوگیری از آلزایمر انجام داده ایم .

این متخصص در پایان خاطرنشان کرد : سیب ، پرتقال ، انار، زغال اخته ، توت فرنگی ، شاه توت و آووکادو در راس بهترین میوه های سرشار از آنتی اکسیدان قرار دارد که لازم به ذکر است مطالعات نشان داده‌اند که رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که باعث پیری زودرس می‌شوند و سلول‌های بدن را از بین می‌برند و غذاهایی که دارای آنتی‌اکسیدان‌های زیادی هستند این روند را بسیار کند می کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین