|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۵
کد خبر: ۱۴۵۲۴۹
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۷
یکی از اهداف مهم ما در این بخش این است که نسخه‌های پراکنده را که در دست افراد وجود دارد را گرفته و در گنجینه کتابخانه ملی نگهداری کنیم.
 مدیرکل کتابهای نادر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از جمع آوری ۳۵۰ هزار نسخه خطی در کشور خبر داد.

احسان شکراللهی در حاشیه برگزاری سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۳۹ هزار نسخه خطی و ۳۵ هزار کتاب چاپ سنگی در اداره کل اسناد و کتاب خطی ایران وجود دارد و این نسخ خطی شامل، مربعات، قطعات و آثار هنری تک‌برگی و تابلو است.

مدیرکل کتاب‌های نادر سازمان اسناد و کتابخانه‌های ملی ایران درباره قدیمی‌ترین نسخه‌های موجود مرکز، گفت: قدیمی‌ترین اسناد به دودسته تقسیم می‌شود که دسته اول شامل آثاری است که تاریخ دقیق و مشخص دارند و دسته دوم شامل قدیمی‌ترین نسخ در قرن ششم است که یک مجموعه رسائل شامل شش رساله مختلف در موضوعات مختلف است.

وی با اعلام اینکه بسیاری از نسخ ما در موزه‌های اروپا و آمریکا نگهداری می‌شود، ادامه داد: قانونی برای بازگرداندن این آثار وجود ندارد ولی می‌توانیم در قالب تفاهم‌نامه‌های مشترک، اقدام به بازگرداندن این نسخ کنیم، به‌عنوان‌مثال برگ‌هایی از شاهنامه با یک تابلوی نقاشی معاوضه شد البته این روشی است که در داخل کشور هم کاربرد دارد.

مدیرکل کتاب‌های نادر سازمان اسناد و کتابخانه‌های ملی ایران، از جمع‌آوری ۳۵۰ هزار نسخه خطی در داخل کشور خبر داد و افزود: پیش‌بینی می‌شود شمار نسخه‌های که جمع‌آوری یا وارد مجموعه‌های بزرگ نشده، مجموعاً به ۵۰۰ هزار نسخه برسد.

شکراللهی با اعلام اینکه آثار و نسخ خطی فارسی زیادی در کشورهای ترکیه، هندوستان وجود دارد، یادآور شد: زبان فارسی ۷۰۰ سال در هندوستان تکلم می‌شد و به همین دلیل آثار و نسخی خطی زیادی در این کشور وجود دارد.

شکراللهی با اعلام اینکه به سه شیوه نسخه‌های خطی موجود در کشور و خارج از کشور جمع‌آوری می‌شود، ادامه داد: خرید اسناد با بالاترین قیمت، نگهداری به‌صورت امانت و دریافت این نسخ تحت عنوان هدیه و وقف از جمله روش ها است.

وی خاطرنشان کرد: آن دسته از کسانی که نسخه‌های قدیمی را هدیه می‌کنند، نسخ دریافتی را به نام خودشان فهرست می‌کنیم، بطوریکه در فهرست دیجیتالی و چاپی، نام آن‌ها نوشته می‌شود.

شکرالله‌ی افزود: یکی از اهداف مهم ما در این بخش این است که نسخه‌های پراکنده را که در دست افراد وجود دارد را گرفته و در گنجینه کتابخانه ملی نگهداری کنیم.

به گزارش مهر؛ سیصد و بیست و ششمین نمایشگاه کتاب استانی و سیزدهمین دوره نمایشگاه مازندران تا ۲۱ بهمن‌ماه به مدت ۶ روز در مجتمع تجاری نیاوران ساری واقع در شهرک فرهنگیان ساری بعد از آسایشگاه جانبازان دایر است؛ علاقه‌مندان می‌توانند همه‌روزه از ساعت ۱۳ تا ۱۹ عصر از نمایشگاه بازدید و کتاب‌های موردنیاز خود خریداری کنند.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین