کد خبر: ۱۴۵۱۹۰
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۰
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تزریق 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز و بهبود وضعیت بیمارستان‎های کشور خبر داد.
 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تزریق 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز و بهبود وضعیت بیمارستان‎های کشور خبر داد.

 سید حسن قاضی‎زاده‌هاشمی در گفت‎وگو با مردم استان گلستان اظهار کرد: طرح تحول سلامت مربوط به مجموعه نظام است چون همه کمک کردند، این طرح متعلق به دولت روحانی است ایشان به مردم قبل از انتخابات قول دادند و توجه ویژه‎ای به مشکلات مردم در این بخش کردند.

وی با اشاره به اینکه زمانی وضعیت دارو بحرانی بود، تصریح کرد: قبل از اجرای طرح تحول سلامت حدود 13 میلیون نفر بیمه نشده در کشور وجود داشت دولت روحانی تصمیم گرفت هزینه مردم را در بخش سلامت کاهش دهند 11 میلیون بیمه شدند و هزینه‎ها در بخش بیمارستان دولتی از 40 درصد به 6 درصد کاهش یافت، بیمارستان نو نوار شدند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه 2 هزار میلیارد تومان اعتبارات به بیمارستان‎ها تخصیص داده شد، گفت: 21 هزار تخت جدید در حال احداث است، اینکه مردم چه قضاوتی از این طرح دارند مهم است تا آنچه که ما مدعی آن باشیم خوشبختانه مردم بیشترین رضایتمندی را از بخش سلامت داشتند.

* حدود 200 میلیارد تومان در سه سال گذشته در استان گلستان هزینه شده است

قاضی‎زاده‌هاشمی با اشاره به فرسودگی بسیاری از تخت‎های بیمارستان بیان کرد: کمبود تخت هنوز هم وجود دارد بعد از سال‌ها سلامت در اولویت دولت قرار گرفت، حدود 200 میلیارد تومان در سه سال گذشته در استان گلستان هزینه شده است بخشی در حوزه درمان بوده چون زیرساخت‎های ضعیفی داشت و بخشی در حوزه درمان هزینه شده است.

وی تبیین کرد: امیدوارم با سرعت بیشتری در دولت آینده کارهایی که شروع شده به سامان برسد در دولت آینده باید به توسعه تخت‎های بیمارستانی و نوسازی آن توجه شود.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه حدود 60 تخت برای بیماران اعصاب و روان در استان گلستان اختصاص داده شده است، گفت: حوزه اعصاب و روان در کشور فقیر و محروم است، کمترین توجه به بخش سوختگی و اعصاب و روان شده که باید صداو سیما در جهت اطلاع‎رسانی و فرهنگسازی گام‎های بلندی بردارد.

قاضی‎زاده هاشمی افزود: خودکشی و خودسوزی در بخش‎هایی از مناطق استان گلستان به خاطر باورهای فرهنگی اتفاق می‎افتد و باعث شیوع بیشتر این بیماری‎ها می‎شود در حوزه سلامت در کل کشور باید سرمایه‎گذاری بیشتری شود.

وی گفت: شرط عقل این است که پیشگری کنیم و به نحوی کشور را مدیریت کنیم که دولت و دستگاه قضایی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری‎ها در کشور اقدام کنند، رویکرد عدالت مانع از بروز آسیب‎های اجتماعی می‎شود قوه مقننه نیز با وضع قوانین می‎تواند مانع بروز آسیب‎های اجتماعی شود باید سازمان قوی برای رفاه اجتماعی داشته باشیم.

* وضعیت بیماران اعصاب و روان در کشور مطلوب نیست

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: بخشی از اهداف و آرزوهای انقلاب اسلامی تامین آرامش بود که در این حوزه باید در آینده گام‎های بلندی برداشته باشد تا کاهش آسیب‎های اجتماعی را شاهد باشیم.

قاضی‎زاده هاشمی در خصوص وضعیت بخش اعصاب و روان گفت: متاسفانه وضع ما در کل کشور در بیماری اعصاب و روان مطلوب نیست حمایت بیمه‎ای از بیمارن اعصاب و روان بسیار ضعیف است.

وی افزود: هزار تخت برای بیماران اعصاب و روان دو ماه پیش برای نخستین بار در این دولت به بهره‎برداری رسید، 10 هزار تخت اورژانس برای این بیماران نیاز داریم.

* 30 هزار پرستار در 3 سال گذشته بازنشسته شدند

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به موفقیت طرح تحول سلامت برای مردم ابراز کرد: اجرای این طرح هزینه‎های درمانی را کاهش و دسترسی آنها افزایش داد، زیرساخت‎های بهداشت و درمان توسعه یافت اما برای پرستاران و کادر پزشکی وضعیت خوب نبود.

قاضی‎زاده هاشمی گفت: حدود یکسال است که پرستاران و کادر پزشکی مطالبات‎شان را نگرفتند یک علت آن در کاهش درآمدهای دولت به خاطر تغییر قیمت نفت است روند مذاکرات نیز طولانی شد از طرفی بدعهدی شرکای ما به بیمه‎ها هستند که فشار مضاعفی را مراجعه کنندگان ایجاد کردند اینها واقعیاتی است که خوب است به آن اعتراف کنیم هفته‎های آینده باید روزهای خوبی باشد رئیس‎جمهور قول‎هایی دادند که امیدواریم ثمر برسد و گشایشی در وضعیت معیشتی این قشر ایجاد کند.

وی با اشاره به عدم مجوز استخدام گفت: مدت خدمت 30 هزار پرستار در 3 سال گذشته پایان یافت که بازنشته شدند اما جایگزین برای این افراد نگرفیتم این وضعیت فشار کاری پرستاران را افزیش داد.

* کارانه پرستاران 2.5 برابر افزایش پیدا کرد

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کارانه پرستاران 2.5 برابر افزایش پیدا کرد، افزود: البته تورم و معوقات باعث شده تا شیرینی افزایش کارانه به کام آنها نباشد، دولت بنا دارد تا قبل از پایان سال بدهی این عزیزان را پرداخت کند.

قاضی‌‎زاده هاشمی در خصوص مهمترین موانع موجود در مسیر اجرا شدن کامل طرح تحول سلامت تبیین کرد: یکی از موانع این طرح در ساختار و نگاه اقتصادی آن بود تولیت چندپارچه و تکه پاره مسائلی بود که طرح را دچار مشکلاتی کرد اینکه خدمت را یکی بدهد و اختیارات جای دیگری باشد از چالش‎های پیش‎رو بود.

وی گفت: نگاه برخی اقتصادیون به طرح تحول سلامت از دیگر موانع اجرای این طرح بود برخی فکر می‎کنند آموزش و پروش، بهداشت و درمان به عنوان بخش‎های هزینه‎ای هستند آنها هنوز باور پیدا نکردند که این دو بخش سرمایه‎گذاری است، ملتی موفق است که هم دانشمند باشد و هم سالم باشد.

* مردم به پیشگیری و سلامت کمتر توجه می‎کنند

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، عدم دسترسی به منابع مالی پایدار را یکی دیگر از چالش‎های طرح تحول نظام سلامت برشمرد و افزود: مردم به بحث پیشگیری و سلامت کمتر توجه می‎کنند که این امر ناشی از کم‎توجهی نهادها و مسئولان است وقتی وزارت صنعت، وزارت راه ، وزارت نفت و وزارت جهاد کشاورزی در راس برنامه‎ها و پروژه‎هایشان پیوست سلامت ندارند مردم نیز به همان نسبت کم توجهی می‎کنند.

قاضی‎زاده هاشمی، نقش رسانه را در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ سلامت مهم خواند و گفت: رسانه‎ها در ارتقاء توانمندی مردم و در ارتقاء بهداشت در سطح جامعه و خانواده نقش مهمی دارند.

منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین