|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۱۴۴۲۱۵
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۶
در این میان اما عده‌ای از مخالفین نیز از در ندامت و توبه برآمده و درصدد ایراد سخنرانی‌های احساسی در وصف آیت‌الله و جبران مافات هستند تا بلکه از عذاب وجدان‌هایشان به‌ ها‌شمی بکاهند و سعی در ترمیم ذهنیت بد مردم نسبت به خودشان کنند.
 «هر چند در سوگ کسی نشستن و ابراز ندامت و پشیمانی چیزی را عوض نمی‌کند اما می‌تواند بیانگر یک نکته مهم باشد. بیانگر بزرگی فرد از دست رفته‌ای که حتی منتقدان دیروزش را نیز امروز به مدح و ثنای وی واداشته.»

 روزنامه آفتاب یزد نوشت: «رحلت آیت‌الله‌ ها‌شمی باعث شد تا اتفاقات خیلی عجیبی رخ بدهد. اتفاقات عجیبی مثل مویه و زاری مخالفان او در سوگ رحلتش. اتفاقات عجیبی مثل چند روز برنامه تلویزیونی و نشان دادن تصاویر گوناگون از آیت‌الله در حالی که در این سال‌ها‌ در رسانه ملی، نشان دادن وی در قانونی نانوشته منع شده بود... اتفاقات عجیبی که مردم را به شگفتی واداشت که چه طور برخی تا این حد ممکن است مواضعشان را در چند ساعت تغییر دهند؟

البته ناگفته نماند فوت آیت‌الله برای عده‌ای از مخالفین وی هم به مثابه ماهی‌گیری از آب گل‌آلود بود. مثلا عده‌ای از مخالفیان او مثل سعید قاسمی هجمه‌ها و حمله‌ها به آیت‌الله را حتی بعد از رحلت وی به شکل منزجرکننده‌ای ادامه داده‌اند؛ عده‌ای هم در اقدامی سیاسی سعی در مصادره جریان به وجود آمده بعد از فوت‌ها‌شمی به سود خود داشتند...

در این میان اما عده‌ای از مخالفین نیز از در ندامت و توبه برآمده و درصدد ایراد سخنرانی‌های احساسی در وصف آیت‌الله و جبران مافات هستند تا بلکه از عذاب وجدان‌هایشان به‌ ها‌شمی بکاهند و سعی در ترمیم ذهنیت بد مردم نسبت به خودشان کنند.

بر گردن ما حق داشت

در این میان اما برخی چهره‌ها‌ و حرف‌ها‌ی مخالفین سابق آیت‌الله بیش از بقیه، قابل تامل و شگفتی است. درست مثل رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) که در همایش «بررسی اخلاقی آثار غفلت در پیدایش فتنه» گفت: «به مناسبت درگذشت ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام که عمری را در یاری امام (ره) و در راه تلاش برای تحقق منویات امام (ره) و منویات علما و بزرگانی که این انقلاب را سامان دادند و بر همه ما حق دارند، تلاش کرد. این مصیبت را تسلیت عرض می‌کنم و برای همه گذشتگان و حق‌داران، مخصوصا آن بزرگان، طلب مغفرت و عفو الهی و پاداشی در خور کرم و فضل خدا دارم. در بسیاری از موارد، انسان‌ها در عمل دچار اختلافاتی می‌شوند و گاه یکدیگر را تخطئه می‌کنند و گاه خدای ناکرده از این هم بالاتر می‌رود و به فتنه می‌انجامد.»

وی با طرح این سوال که منشا این اختلافات چیست و چه کار باید کرد که از آن مصون ماند، ادامه داد: «گاهی علت اختلاف در ارزش‌گذاری و قضاوت نسبت به دیگران، جهل است و فرد یا افرادی به خاطر سوء‌تفاهم، اهمیت و ارزش کار دیگری را درک نمی‌کنند و گاهی وجود یک رذیله اخلاقی مانند حسد یا تکبر است که سبب می‌شود قضاوت نامناسبی نسبت به دیگران انجام شود.»

مدح و ثنای مخالف

وقتی مصباح یزدی، پدر معنوی جبهه پایداری، رقیب و البته مخالف آیت‌الله‌ ها‌شمی، اذعان به این دارد که آیت‌الله‌ ها‌شمی به گردن ما حق دارد... و وقتی می‌گوید گاهی حسد یا تکبر سبب می‌شود قضاوت نامناسبی نسبت به دیگران انجام شود... به زبان بی‌زبانی معنی‌اش این است که به او بد کردیم و قضاوت‌ها‌یمان پیرامون وی خطا بود و حالا بعد از فوتش می‌فهمیم چه کسی از بین ما رفته است.

هر چند در سوگ کسی نشستن و ابراز ندامت و پشیمانی چیزی را عوض نمی‌کند اما می‌تواند بیانگر یک نکته مهم باشد. بیانگر بزرگی فرد از دست رفته‌ای که حتی منتقدان دیروزش را نیز امروز به مدح و ثنای وی واداشته.»



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین