کد خبر: ۱۴۴۱۹۲
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳
احمد توکلی، رئیس سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت که بعد از انتشار این فهرست اقدام به تدوین گزارشی مفصل کرده بود به «شرق» می‌گوید: «در ماجرای املاک نجومی بروز خطا در عملکرد شهرداری و شورای شهر قطعی است؛
  شهردار تهران روزهای شلوغی دارد. ماجرا از املاک نجومی و گزارش سازمان بازرسی شروع شد و حالا به پلاسکو ختم شده. روز گذشته کمیسیون عمران مجلس میزبان «محمدباقر قالیباف» بود تا پاسخ‌گوی سؤالاتی درباره ماجرای املاک نجومی باشد. تحقیق و تفحص از شهرداری تهران نیز به همین بهانه کماکان در دستور کار نمایندگان مجلس است. بااین‌حال قالیباف تأکید دارد که در پس افشای برخی آمار املاک نجومی بازی سیاسی بوده و نه خیرخواهی جمعی. علیرضا رحیمی، نماینده تهران در همین زمینه می‌گوید: «قالیباف معتقد بود پیش‌تر پاسخ‌های خود را به مراجع قضائی، رسانه‌ها و شورای شهر داده و توضیحات او نمایندگان را قانع نکرد». عبدالکریم حسین‌زاده، دیگر نماینده‌ای است که از پاسخ‌های شهردار تهران در جلسه گله دارد و می‌گوید: «شهردار تهران در پرسش و پاسخ‌های مطرح‌شده معتقد است که بحث مربوط به املاک نجومی بحث سیاسی است که با هدف تخریب برنامه‌ریزی شده است». شهریور سال ٩٥ نامه‌ای به امضای سربازرس سازمان بازرسی کل کشور مستقر در شهرداری تهران در فضای مجازی منتشر شد. در این نامه فهرستی از نام‌ونشان ۱۸۰ نفر متشکل از مدیران ارشد و میانی شهرداری، چند عضو شورای شهر تهران، یک مسئول اجرائی، یک نماینده مجلس، یک مدیر ارشد اداری در مجلس و تعدادی از کارکنان شهرداری آورده شده بود. این نامه حاکی از آن بود که خانه، آپارتمان و زمین عمدتا در مناطق اعیان‌نشین تهران در مناطق یک، دو، سه و ۲۲ با تسهیلات و تخفیف‌های زیاد و تعجب‌آور به اشخاص مذکور واگذار شده است.

قوه قضائیه در حال رسیدگی به املاک نجومی شهرداری است 

احمد توکلی، رئیس سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت که بعد از انتشار این فهرست اقدام به تدوین گزارشی مفصل کرده بود به «شرق» می‌گوید: «در ماجرای املاک نجومی بروز خطا در عملکرد شهرداری و شورای شهر قطعی است؛ بنابراین نمی‌شود ماجرا را صرفا سیاسی دانست. همین‌که قوه قضائیه ٧٢ نفر را در موضوع املاک نجومی احضار کرده نشان می‌دهد که رسیدگی در جریان است؛ البته نمی‌دانم افراد احضارشده بازداشت شده‌اند یا نه.» او درباره اینکه قالیباف نقدهایی به گزارش سازمان بازرسی نیز داشته، می‌افزاید: «بخش‌هایی از گزارش نکاتی داشت اما بخش‌های دیگر آن صحیح بود. بالاخره گزارش را سازمان بررسی تدوین کرده و باید داده‌های آن مورد تأکید قرار بگیرد».

واگذاری املاک در مناطق خوش‌نشین تهران

توکلی پیش‌تر درباره واگذاری املاک نجومی گفته بود: «از فهرست ١٨٠نفره منتشرشده، آنچه برای دیده‌بان شفافیت محرز شده ١٠٨ واگذاری است که طی آنها ١١٠ ملک به ١٢٢ نفر منتقل می‌شود». به گفته او، تنها دو مورد از واگذاری‌ها زمین بود. (یکی به مساحت ٤٦٣ مترمربع به دو نفر و دیگری به مساحت ٣٣٠ مترمربع به چهار نفر که کمتر از دو درصد واگذاری‌های مورد رسیدگی است) در بقیه موارد (٩٨ درصد باقی‌مانده)، آپارتمان و خانه‌ ویلایی به افراد واگذار شده است. املاک در مناطق يك، دو،‌ سه و ۲۲ تهران و جزء مناطق مرفه‌نشين بوده است؛ مساحت کل املاک واگذار شده ١٧,٠١٨ مترمربع بوده است. ارزش فروش تمام ١٠٨ واگذاری در مجموع به قیمت کارشناسی ٨٢.٥ میلیارد تومان (٨٢٥،١١٦،٤٠٨،٤٨٥ ریال) و کل تخفیف داده‌شده ٢٤.٣ میلیارد تومان (٢٤٢.٩٥٧.٠٤١.٨٨٧ ریال) بوده است. همچنین کوشش شد تا به کمک اتحادیه املاک تهران، قیمت روز املاک واگذار شده به دست آید، ولی مقدور نشد.

مسئله به‌هیچ‌وجه تخریب سیاسی نیست

محمود صادقی، نماینده مردم تهران نیز که سؤال‌به‌دست راهی جلسه کمیسیون عمران شده بود به دستور کار جلسه اشاره کرد و اینکه به‌جای پرسش از تغییر کاربری‌ها بحث بر سر املاک و واگذاری‌ها متمرکز بود. او در پاسخ به اینکه قالیباف املاک نجومی را برنامه‌ای برای تخریب سیاسی دانسته نیز به «شرق» می‌گوید: «مسئله تخریب سیاسی مطرح نیست. این گزارش را سازمان بازرسی -که یک مرجع قضائی است- تدوین کرده است». حسین‌زاده، نایب‌رئیس فراکسیون امید مجلس نیز تأکید دارد که قالیباف نتوانست به سؤال‏های نمایندگان پاسخ گوید و تا حدودی بنای پاسخ‌گویی هم نداشت.محمدباقر قالیباف و معاونانش این روزها رفت‌وآمدهای زیادی به بهارستان دارند. محمود صادقی تأکید دارد که نشست درباره جمع‌بندی ماجرای املاک نجومی کماکان در کمیسیون عمران دنبال خواهد شد
منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین