|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸
کد خبر: ۱۴۳۱۶۸
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۹
نایب رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه رویکرد ما در حادثه پلاسکو چند وجهی است نه تک‌بعدی، گفت: علی‌رغم اینکه شواری شهر تهران آتش‌نشانی را جزو مشاغل سخت تصویب کرده، اما هنوز این موضوع در مجلس به نتیجه نرسیده و امیدواریم مجلس به پاس رشادت‌ها و فداکاری‌های آتش‌نشان، قانون سختی شغل را به سرعت برای آنها تصویب کند.
 نایب رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه رویکرد ما در حادثه پلاسکو چند وجهی است نه تک‌بعدی، گفت: علی‌رغم اینکه شواری شهر تهران آتش‌نشانی را  جزو مشاغل سخت تصویب کرده، اما هنوز این موضوع در مجلس به نتیجه نرسیده و امیدواریم مجلس به پاس رشادت‌ها و فداکاری‌های آتش‌نشان، قانون سختی شغل را به سرعت برای آنها تصویب کند.

مرتضی طلایی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره زمان اتمام آواربرداری ساختمان پلاسکو، گفت: فکر می‌کنم تا ساعات پایانی امشب بخش اعظم کار تمام ‌شود و امیدواریم سایر پیکرهای شهدای آتش‌نشان نیز در همین قسمت‌هایی که دارند تفحص می‌کنند، ‌پیدا شود. البته تیم‌های عملیاتی و جست‌وجو آماده‌اند تا در هر کجا که نیاز باشد و آثار و نشانه‌ای از شهدا وجود داشته باشد، ‌جستجو کنند. البته از آنجایی که تیم‌های جست‌وجو، مسیر ماموریت آتش‌نشانان را داشتند،‌ می‌دانند که در کجا عملیات جست‌وجو را انجام دهند.

وی درباره پیش‌بینی‌ها برای ساخت قسمت پشتی ساختمان پلاسکو و اینکه آیا ساختمان روی همین قسمت بنا می‌شود یا خیر، گفت: در حال حاضر نمی‌توان درباره ساخت این قسمت ساختمان پلاسکو اظهار نظر کرد، بلکه باید صبر کنیم تا عملیات آواربرداری تمام شود و سپس مهندسان سازه وضعیت ساختمان را ارزیابی کرده و تصمیم بگیرند که چه اقدامی باید انجام شود.

طلایی با بیان اینکه بنابراین هر اظهارنظری که اکنون انجام شود، ‌مبتنی بر حدس و گمان است، افزود: بنابراین هنوز تصمیم قطعی برای قسمت پشتی ساختمان پلاسکو و پاساژ کویتی‌ها گرفته نشده است. از طرفی اظهار نظر درباره این موضوع کاری فنی است که مهندسان سازه باید درباره آن نظر دهند و اعلام کنند که آیا این ساختمان می‌تواند پابرجا باشد، یا خیر.

طلایی تاکید کرد: باید از هر اظهار نظری که باعث ابهام و التهاب شود خودداری کرد؛ چرا که اکنون کسبه نگران زندگی، اموال و محل کسب‌شان هستند و ما باید تمام تلاشمان را انجام دهیم تا بویژه در ماه‌های پایانی سال کاری کنیم که کسبه فعالیت‌هایشان را انجام دهند و چرخ زندگی آنها که در این حادثه دچار مشکل شدند، دوباره بچرخد.  اگر چه این حادثه برای ما بسیار ناگوار و تلخ است، اما این موضوع که زندگی چندین هزارخانوار به دلیل این حادثه دچار اختلال شود هم برای ما اهمیت دارد.

وی ادامه داد: بنابراین رویکرد و نگاه ما در این حادثه همه‌جانبه بوده و یک‌وجهی نیست. به طوریکه هم به آتش‌نشان شهیدی که جان‌شان را در راه خدمات و نجات انسان‌ها فدا کردند و شهدای ایثارگری که با گذشتن از جان خودشان امنیت را برای مردم تامین کردند، توجه داریم و هم به کسبه‌ای که در اینجا فعالیت می‌کردند، فکر می‌کنیم. از طرفی نسبت به پیشگیری از حوادث آینده با ایمن‌سازی ساختمان‌ها و ارتقاء بحث‌های اعلام و اطفاء حریق در ساختمان‌های بلندمرتبه و مراکز تجاری و بازار و داشتن تجهیزات کامل‌تر برای سازمان اتش‌نشانی نیز توجه داریم.

نایب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به شرایط روحی و روانی کارکنان سازمان آتش‌نشانی، گفت: به هر حال این عزیزان شغل‌شان به گونه‌ای است که هر لحظه در معرض خطرند. باید توجه کرد که علی‌رغم اینکه شواری شهر تهران آتش‌نشانی را  جزو مشاغل سخت تصویب کرده، اما هنوز این موضوع در مجلس به نتیجه نرسیده و امیدواریم مجلس به پاس رشادت‌ها و فداکاری‌های آتش‌نشان، قانون سختی شغل را به سرعت برای آنها تصویب کند.

طلایی ادامه داد: از طرفی امیدوارم شهدای آتش‌نشان هم به عنوان شهدای ایثارگر تلقی شوند. بنابراین این کارها مجموعه‌ اقداماتی است که همه اعم از دولت، مجلس، قوه قضاییه و... باید دست در دست هم داده و آنها را انجام دهیم. همچنین رسیدگی به علل بروز حادثه نیز مهم است و اگر خدایی نکرده این حادثه بواسطه کسی رخ داده، باید به آن رسیدگی کرد و افراد دخیل مواخذه شوند. بنابراین این اقدامات همکاری همه را می‌طلبد تا هم از تکرار این حوادث جلوگیری کنیم و هم در قبال این افراد مسوولیت بپذیریم.

وی در پاسخ به سوالی درباره اخبار منتشره مبنی بر طرح سوال از شهردار تهران در شورای شهر، گفت: برخی صحبت‌ها قضاوت‌های زودهنگام است و بعضی اوقات جوگیر می‌شویم. اما باید بدانیم که قضاوت کردن بر عهده ما نیست، بلکه باید این کار را به صاحب‌نظران و متخصصین بسپاریم و نمی‌توان هر نوع پیشداوری را به هر دستگاه و نهادی که در این حادثه وظیفه‌ای بر عهده‌اش بوده، نسبت داد، مگر اینکه مراجع ذی‌صلاح به آن رسیدگی کنند و به طور مشخص اعلام کنند. بنابراین ما پیشداوری در این زمینه نداریم، اما در عین حال انتظار داریم دستگاه‌های ذی‌ربط موضوع را به سرعت پیگیری کرده و نتایج را هم به افکار عمومی اعلام کند. بنابراین بهترین کاری که می‌تواند به عدم شایعه پذیری در کشور ما کمک کند، این است که دستگاه‌های ذی‌ربط در حداقل زمان به صورت روشن، صریح و شفاف علل وقوع این حادثه را بررسی و نتایج را به افکار عمومی اعلام کنند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین