کد خبر: ۱۴۳۱۲۷
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۰
در کشور حدود 700 تا 800 هزار بیمار مبتلا به صرع داریم که با احتساب خانواده آن‌ها می توان گفت 3 تا 3 و نیم میلیون ایرانی مستقیم و غیر مستقیم درگیر صرع هستند.
 دکتر طیبه عباسیون در سیزدهمین همایش بین المللی صرع گفت: صرع به علت ایجاد امواج ناگهانی در قشر خاکستری مغز ایجاد می شود و بسته به اینکه این امواج از کدام قسمت مغز ساطع شود، در بدن اختلال ایجاد خواهد شد به طور مثال اگر در قسمتی از مغز که مربوط به عملکرد دست است اختلال ایجاد شود، دست بیمار در حمله صرع دچار حرکت می شود.

عباسیون گفت: در کشور حدود 700 تا 800 هزار بیمار مبتلا به صرع داریم که با احتساب خانواده آن‌ها می توان گفت 3 تا 3 و نیم میلیون ایرانی مستقیم و غیر مستقیم درگیر صرع هستند.

این متخصص مغز و اعصاب افزود: حدود 76 درصد بیماران صرع با دارو کنترل شده و در سایر موارد نیز از طرق دیگر همچون جراحی به بیمار کمک می شود، همچنین این بیماران قادر به تحصیل، ازدواج و اشتغال بوده و فقط باید صرع در آنها تحت کنترل باشد و فعالیت هایی همچون غواصی و خلبانی اصلاً برای آنها توصیه نمی شود.

عباسیون با اشاره به اینکه در70 تا 76 درصد بیماران پس از 3 تا 5 سال بسته به شرایط بیمار دارو به تدریج قطع می شود، گفت: صرع از بسیاری بیماری های مزمن همچون دیابت، فشارخون، آسم و ... بهتر قابل درمان و کنترل است و زنان مبتلا به صرع تحت نظر پزشک نورولوژیست و با مصرف داروهای مناسب قادر به بارداری هستند.

این متخصص مغز و اعصاب افزود:خوشبختانه داروهای داخلی و خارجی برای این بیماران در کشور موجود است که برخی از این داروها پوشش بیمه ای دارند ولی برخی ندارند، اما در کل مشکل کمبود دارو در این زمینه وجود ندارد.

عباسیون گفت: در 5 درصد موارد این بیماری ژنتیکی بوده به خصوص در افرادی که حملات صرع در آنها با حرکات دست و پا همراه است ولی به طور کلی درصد بسیار کمی از بیماران مبتلا به صرع ممکن است فرزندانشان مبتلا به صرع شوند.

وی در مورد راه های تشخیص صرع افزود: بیمار باید در صورت داشتن تشنج به همراه فردی از خانواده خود که شاهد حمله صرع او بوده به پزشک مراجعه کند تا همراه زمان تشنج او را برای پزشک شرح دهد. همچنین نوار مغز در این بیماران برای تشخیص لازم است.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: گاهی با شرح حال و نوار مغز معمولی نیز پزشک قادر به تشخیص نیست و لازم است بیمار در بیمارستان بستری و نوار مغز طولانی مدت با ویدیو از آن گرفته شود تا علت صرع و تشخیص آن دقیق صورت گیرد، زیرا در صورت تشخیص نادرست وضع بیمار بدتر خواهد شد سیزدهمین همایش بین المللی صرع تا 8 بهمن در تالار امام بیمارستان امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین