|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۱
کد خبر: ۱۴۳۰۰۳
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۲:۲۰
پایگاه "گالف نیوز" (Gulfnews) با انتشار گزارشی تحت عنوان "شورای همکاری خلیج [فارس] پیشنهاد گفتگوی راهبردی به ایران می دهد" به سفر وزیر امور خارجه کویت به ایران و تلاش برای میانجیگری میان تهران و ریاض پرداخته است.
 پایگاه "گالف نیوز" (Gulfnews) با انتشار گزارشی تحت عنوان "شورای همکاری خلیج [فارس] پیشنهاد گفتگوی راهبردی به ایران می دهد" به سفر وزیر امور خارجه کویت به ایران و تلاش برای میانجیگری میان تهران و ریاض پرداخته است.

در این گزارش آمده است: «شیخ صباح الخالد الصباح، وزیر امور خارجه کویت روز چهارشنبه به ایران سفر خواهد کرد تا پیام شورای همکاری خلیج [فارس] برای شروع گفتگوهای راهبردی میان ایران و شورای همکاری خلیج [فارس] را به تهران برساند.

پیش از این، خالد جارالله معاون وزیر خارجه کویت، با تایید این خبر اعلام کرده بود که صباح الخالد در سفر به تهران رایزنی هایی را با مقامات ایرانی در زمینه روابط تهران با شورای همکاری خلیج فارس و تحولات منطقه انجام می دهد.
جارالله تایید کرد که کویت در میان هشت کشوری بوده است که برای میانجیگیری میان ایران و عربستان تلاش کرده اند.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران هفته گذشته در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که مقامات چندین کشور از جمله کویت و عراق برای میانجیگری بین ایران و سعودی ها پیشقدم شده اند.

به گفته مقامات، پیامی که فردا به تهران تسلیم خواهد شد بر شروع گفتگوها میان ایران و شورای همکاری خلیج [فارس] تمرکز دارد؛ گفتگوهایی که بر پایه حسن همجواری، عدم مداخله در امور دیپلماتیک دیگر کشورها و احترام به استقلال و حاکمیت دیگر کشورها خواهد بود.»

پایگاه گالف نیوز، در ادامه به متهم کردن ایران به دخالت در امور کشورهای منطقه پرداخته و راه اصلاح روابط را تغییر سیاست های ایران معرفی کرده و می نویسد: «کشورهای شورای همکاری خلیج [فارس] از ایران خواسته اند که به مداخله در امور کشورهای همسایه پایان داده و سیاست های خود از جمله حمایت از گروه هایی مانند حزب الله که توسط شورای همکاری خلیج [فارس] تروریستی شناخته شده اند را تغییر دهد.

روزنامه العرب چاپ لندن نیز در ماه جاری به نقل از منابع خود، ارسال پیامی به تهران با واسطه گری کویت را تایید کرده و نوشته بود که فرستندگان پیام، به صورت ویژه پایان مداخله ایران در امور کشورهای حاشیه خلیج [فارس] را به عنوان پیش شرط دستیابی به راه حل سیاسی برای بحران موجود مطرح نموده اند. شورای همکاری خلیج [فارس] همچنین از ایران خواسته است تا به حمایت از حوثی های یمن پایان دهد.

به گزارش جام نیوز، یکی از مقامات سیاسی خلیج با اشاره به ارسال این پیام به تهران، آن را بسیار مهم برشمرده و عنوان کرده: این پیام حاکی از آن است که کشورهای حاشیه خلیج [فارس] با وجود عصبانیت از سیاست های ایران در منطقه، نمی خواهند که درهای گفتگو با تهران را ببندند و به دنبال آن هستند که در صورت امکان روابط اصلاح شود.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین