|
|
امروز: پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹
کد خبر: ۱۴۲۳۳۴
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۹
اوخر سال گذشته میلادی، رئیس اتحادیه بازرگانان بازار بزرگ استانبول اعلام کرد، از میان ۳۶۰۰ نفر تجار، تعداد ۶۰۰ نفر بازار را ترک کرده‌اند، چون مغازه‌داران توانایی پرداخت اجاره‌بهای مغازه‌ها را ندارند و صدها مغازه تعطیل شده است.
اوضاع بازار بزرگ شهر استانبول که از آن به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین بازارهای جهان یاد می‌شود، در چند سال اخیر هر روز بحرانی‌تر شده است.

 به نقل از تلگراف، بازار بزرگ شهر استانبول ترکیه که حدود ۵۰۰ سال پیش حیات خود را آغاز کرده تا همین دو سال پیش با جذب سالانه بیش از ۹۰ میلیون گردشگر، پربازدیدترین جاذبه توریستی جهان بود، حالا پس از چند واقعه تروریستی در ترکیه و کاهش تعداد گردشگران، حال و روز خوشی ندارد.

اوخر سال گذشته میلادی، رئیس اتحادیه بازرگانان بازار بزرگ استانبول اعلام کرد، از میان ۳۶۰۰ نفر تجار، تعداد ۶۰۰ نفر بازار را ترک کرده‌اند، چون مغازه‌داران توانایی پرداخت اجاره‌بهای مغازه‌ها را ندارند و صدها مغازه تعطیل شده است.

«عثمان وارلی» یکی از فروشندگان بازار بزرگ استانبول درباره شرایط کنونی این بازار گفت: کسب کار امسال بسیار دشوار شده است. چهار سال پیش اینجا مملو از گردشگر بود و حتی هتل کافی برای اسکان آن‌ها وجود نداشت. امیدوارم این اتفاق دوباره در اینجا رخ دهد، اما چه می‌توان گفت وقتی مردم در اینجا احساس امنیت نمی‌کنند. این شرم‌آور است.

صنعت گردشگری ترکیه در سال گذشته میلادی شرایط بسیار دشواری را به سبب حملات تروریستی در این کشور تجربه کرد و همین امر موحب شد میزان درآمدها و شمار گردشگران بیش از یک‌سوم کاهش داشته باشد.

پیش از بمب‌گذاری‌ها و حملات تروریستی نیز گردشگری ترکیه به سبب بایکوت روسیه پس از انهدام یک فروند هواپیمای روس در مرز میان دو کشور، با بحران روبه‌رو شده بود؛ اما حتی با عادی شدن روابط میان دو کشور، گردشگری فرصتی برای احیا نیافت و کودتای نافرجام ترکیه در جولای گردشگران بیشتری را از سفر به این کشور ترساند.

همه امیدها برای بهبود شرایط گردشگری در سال ۲۰۱۷ نیز فقط چند ساعت پس از آغاز سال نو و با حمله یک مرد مسلح به یک کلوپ شبانه و کشتن ۳۰ نفر از بین رفت. اغلب قربانیان این حمله تروریستی گردشگران خارجی از منطقه خاورمیانه بودند و به همین دلیل، بیشتر گردشگران عرب مانند اروپایی‌ها ترجیح دادند از این پس به مناطق امن‌تر سفر کنند.

در دسامبر ۲۰۱۶، اتحادیه هتلداران ترکیه نسبت به کاهش میزان اشغال هتل‌ها هشدار داد و به همین دلیل، بسیاری از هتل‌داران ضرر کردند و ۴۰ درصد نیروی کار خود را اخراج کردند.

استانبول بزرگترین شهر ترکیه، مرکز بحران‌ها بوده است و پس از چند بمب‌گذاری در نزدیکی مسجد تاریخی «سلطان احمد» معروف به مسجد آبی در ژانویه ۲۰۱۵، خیابان استقلال در ماه مارس و فرودگاه آتاتورک در ماه ژوئن، میزان اشغال هتل‌های این شهر در اوج فصل گردشگری به کمتر از ۴۰ درصد نزول پیدا کرد.



در این شهر قدیمی که روزی شاهد صف‌های طولانی بلیت‌فروشی در مقابل «کاخ توپقاپی»، مسجد «ایاصوفیه» یا آب‌انبار بیزانس بود، این روزها فروشندگان و راهنمایان تور بی‌کار هستند. مغازه‌داران در بازار بزرگ استانبول چای می‌نوشند و گاهی برای جذب توریست‌های رهگذر فریاد می‌زنند که بیشتر آن‌ها از کشورهای عربی یا آسیای شرقی هستند، اما کسب و کار همچنان راکد است.

بازار قدیمی «صندل بدستان» نیز که به‌تازگی با هزینه فراوان مرمت شده، این روزها تقریبا متروک است و با شرایط عادی بسیار فاصله دارد، جایی که در سال‌های گذشته حتی در اوسط زمستان نیز مملو از مردم و  گردشگر بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین