|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۷
کد خبر: ۱۴۲۰۶۹
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۰
میوه ای کرکی و خشک به نام به وجود دارد که Cydonia Oblonga نام علمی اش است.طعم میوه به تقریباً گس است و ترش گونه میباشد.
 میوه ای کرکی و خشک به نام به وجود دارد که Cydonia Oblonga نام علمی اش است.طعم میوه به تقریباً گس است و ترش گونه میباشد.

در صورتی که به پخته شود طعم و بوی بسیار خوشی را از خودش بروز میدهد.تیره گل سرخیان تیره ای است که درخت به به آن متصل است.املاح آهکی،ویتامین آ،ویتامین ب و تانن در میوه به وجود دارد.

اگر می‌خواهید روزتان را فرح‌بخش و نشاط‌آور شروع کنید، آیا می‌دانید برای دستیابی به این حس نشاط‌‌آور چه باید بکنید؟

دکتر لیلا شیربیگی، متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی تهران، در گفت‌وگو با پایگاه خبری «سلامانه» در این خصوص گفت: «برای دستیابی به این حس نشاط‌آور میوه «به» را ببویید.»این متخصص طب سنتی ادامه داد: ««به»، میوه معروف پاییزی است که در زبان ترکی حیوا و به عربی سفرجل نامیده می‌شود و اگر می‌خواهید روزتان را فرح‌بخش و نشاط‌آور شروع کنید، پیشنهاد می‌شود برای دستیابی به این حس نشاط‌‌آور میوه «به» را ببویید.»

وی با بیان اینکه این میوه سه نوع «شیرین، ترش و تلخ» دارد، توضیح داد: «از منظر طب سنتی، «به» شیرین، معتدل در گرمی و سردی است و کمی تری دارد و مصرف آن فرح‌بخش و نشاط‌آور بوده و منجر به تقویت مغز، قلب و معده می‌شود و ادرارآور است. «به ترش» نیز سرد و خشک است و در تقویت معده ضعیف‌شده، از گرمی خیلی موثر است. البته زیاده‌روی در مصرف آن بعد از غذا می‌تواند باعث اسهال و در معده خالی منجر به یبوست مزاج می‌شود. ضمن اینکه مصرف عصاره «به ترش» در تنگی‌نفس، آسم و رفع حالت تهوع سودمند است.»

به گفته دکتر شیربیگی، بوییدن انواع «به»، نشاط‌آور و نیروبخش است و خوردن آن در رفع سردرد و وسواس فکری کمک‌کننده است. همچنین مصرف این میوه در تپش قلب توصیه می‌شود.

وی درمورد چگونگی مصرف این میوه در رفع تپش قلب توضیح داد: «برای رفع تپش قلب بهتر است «به» را رنده کرده و با دو قاشق غذاخوری گلاب و یک قاشق غذاخوری عسل هر شب ساعت ۸ شب میل و بعد از آن چیزی مصرف نشود. البته در صورتی که فرد به یبوست هم مبتلاست، بهتر است صبح‌ها مخلوط خاکشیر با آب داغ نیز بنوشد.»

این متخصص طب سنتی در ادامه به دیگر خواص «به» اشاره کرد و گفت: «استفاده از «به»، معده وکبد ضعیف‌شده را تقویت می‌کند و باعث رفع بدبویی دهان و برانگیختن اشتها می‌شود. همچنین مخلوطی از آب «به» همراه با «آب سیب»، به نسبت «یک به دو» می‌تواند در کاهش خونریزی‌های عادت ماهیانه که باعث ضعف فرد می‌شود موثر باشد. برای بهره بردن از این خاصیت، باید یک هفته قبل از شروع عادت ماهیانه تا پایان آن، هر روز یک لیوان از مخلوط آب «به» و آب سیب به نسبت اشاره شده (یک به دو) استفاده کرد.»

دکتر شیربیگی با تاکید بر اینکه زیاده‌روی در مصرف «به» ممکن است باعث خشونت صدا، سرفه و دل‌درد ‌شود که در این صورت مصلح آن مربا کردن آن است، یادآور شد: «مربای به بسیار مفید است. «به»، به تنهایی نفاخ است و اگر تبدیل به مربا شود یا با کمی عسل میل شود از نفخ آن کاسته خواهد شد.

ضمن اینکه تاکید می‌شود در فصل پاییز مصرف «تاس کباب به» و «خورش به آلو» فراموش نشود. علاوه بر این، خانواده‌ها باید اصلاح عادت غذایی صحیح داشته باشند و به تدریج میوه‌ »به» را در برنامه غذایی خود بگنجانند و تا می‌توانند از مصرف سیب‌زمینی بکاهند. البته اگر افراد طعم شیرینی را زیاد دوست ندارند می‌توانند از رب «به» استفاده کنند.»

وی همچنین به افرادی که دچار ریفلاکس هستند پیشنهاد کرد که برای جلوگیری از بازگرداندن محتویات معده به مری (ریفلاکس) روزانه یک قاشق مرباخوری بعد از صبحانه و ناهار میل کنند.

عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی تهران درنهایت از دیگر خواص این میوه را محافظت از جنین دانست و گفت: «مصرف «به» در دوران بارداری باعث محافظت جنین و جلوگیری از سقط می‌شود. علاوه بر این، مادران بارداری که ویار دارند بد نیست بدانند «به» در رفع ویار بارداری نیز موثر است.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین