کد خبر: ۱۴۰۶۷۴
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۰
بشار اسد در مصاحبه با رسانه‌های فرانسوی گفت هر چیزی در جهان تغییر می‌کند به‌جز تحولات مربوط به سوریه و ماموریت ما طبق قانون اساسی و قوانین بین‌المللی این است که هرمتر مربع از آن را از آزاد کنیم.
رئیس‌جمهوری سوریه پس از دیدار با هیات پارلمانی فرانسه در کنفرانسی خبری شرکت کرد و گفت: منصب ریاست‌جمهوری سوریه مربوط به قانون اساسی و مکانیسمی است که طبق آن رئیس‌جمهوری قدرت می‌یابد یا برکنار می‌شود.

 بشار اسد در مصاحبه با رسانه‌های فرانسوی گفت هر چیزی در جهان تغییر می‌کند به‌جز تحولات مربوط به سوریه و ماموریت ما طبق قانون اساسی و قوانین بین‌المللی این است که هرمتر مربع از آن را از آزاد کنیم.

اسد درباره سفر هیات فرانسوی به سوریه و تاثیر آن بر مواضع فرانسه نسبت به سوریه گفت: «این سوال را باید از فرانسوی‌ها پرسید. ما امیدواریم ببینیم هر هیاتی که برای دیدار ما می‌آید حقیقت آنچه که در سوریه در شش سال گذشته و از زمان آغاز جنگ رخ داده و می‌دهد را ببیند و از هیات فرانسوی می‌خواهیم که در فرانسه این حقایق را بازگو کنند. مشکل الان، مربوط به خود فرانسه است که ما در آنجا سفارتی نداریم و این کشور ارتباطی با سوریه ندارد، بنابراین می‌توان گفت که این کشور (نسبت به تحولات سوریه) کور است. چگونه شما می‌توانید درباره منطقه مشخصی سیاست وضع کنید، در حالی که آنچه در آن رخ می‌دهد را نمی‌بینید؟»

وی افزود: «تاکنون دولت فرانسه موضعش را نسبت به سوریه تغییر نداده است. آن‌ها همچنان با زبان قدیمی خود که جدا از واقعیت است، سخن می‌گویند. در هر حال امیدواریم که در فرانسه جایی برای شنیدن سخنان و حقایق مطرح شده از سوی هیات فرانسوی باشد. این اعتقاد من نیست، بلکه واقعیت موجود در سوریه است.»

بشار اسد درباره احساسش نسبت به مشاهده تصاویر صدها غیرنظامی کشته شده در بمباران‌های حلب، گفت: «بالطبع برای ما سوری‌ها دیدن بخش‌های ویران‌شده از کشور یا خون‌های ریخته شده بر زمین، ناراحت‌کننده است. این از لحاظ احساسی طبیعی است، ولی این موضوع برای من به‌عنوان رئیس‌جمهوری و همچنین برای مردم این کشور این سوال را ایجاد می‌کند که چرا باید چنین موضوعی رخ دهد؟ همانطور که گفتم از لحاظ احساسی بدیهی است که ناراحت شویم، ولی سوال این است که چگونه شهرهایمان با بازپس بگیریم و از نو بسازیم؟»
برای ما سوری‌ها دیدن بخش‌های ویران‌شده از کشور و یا خون‌های ریخته شده بر زمین، ناراحت‌کننده است. این از لحاظ احساسی طبیعی است، ولی این موضوع برای من به‌عنوان رئیس‌جمهوری و مسئول و همچنین برای مردم این کشور این سوال را ایجاد می‌کند که چرا باید چنین موضوعی رخ دهد؟
 
 

خبرنگاری از بشار اسد پرسید «شما در 30 دسامبر 2016 (10 دی) توافق آتش‌بس در حلب را امضاء کردید، چرا ارتش سوریه به مبارزه در نزدیک دمشق، در منطقه وادی بردی ادامه می‌دهد؟» که رئیس‌جمهوری سوریه در جواب گفت: «نخست، اینکه آتش‌بس مربوط به طرف‌های مختلف است و زمانی که همه طرف‌ها دست از درگیری بردارند، می‌توان گفت آتش‌بس برقرار شده است. این موضوع در بسیاری از مناطق سوریه رخ نداده است. آتش‌بس سوریه به‌طور روزانه به ویژه در دمشق نقض می‌شود، زیرا تروریست‌ها منبع اصلی آب دمشق را اشغال و بیش از 5 میلیون غیر نظامی را از سه هفته پیش از آب محروم کرده‌اند. نقش ارتش سوریه نیز آزادسازی این منطقه است.»

اسد تاکید کرد داعش و جبهه فتح‌الشام (النصره سابق) جزئی از توافق آتش‌بس نیستند و درباره اینکه «آیا سوریه برنامه‌ای برای آزادسازی رقه دارد یا خیر»، گفت: «درباره رقه، وظیفه ما طبق قانون اساسی و قوانین بین‌المللی این است که وجب به وجب خاک سوریه را آزاد کنیم. در این موضوع تردیدی وجود ندارد و قابل جدل نیست، ولی اینکه چه زمانی (این اقدام را انجام می‌دهیم) باید بگویم اولویت‌های ما در درجه نخست، موضوع نظامی است که به برنامه‌ریزی و اولویت‌های نظامی مربوط می‌شود، ولی هر وجب از سوریه باید در کنترل دولت باشد.»

رئیس‌جمهوری سوریه درباره مذاکرات مهمی که تا پایان ماه جاری میلادی در آستانه، پایتخت قزاقستان برگزار می‌شود، گفت: «ما آماده‌ایم و اعلام کردیم زمانی که زمان (برگزاری) نشست مشخص شود، هیات ما آماده عزیمت به آنجا است. ما آماده مذاکره بر سر هر موضوعی هستیم، ولی طرف دیگر (مذاکره) کیست؟ تاکنون نمی‌دانیم که آیا معارضان سوری حقیقی خواهند بود. زمانی که می‌گویم حقیقی، این بدان معناست که پایگاه مردمی در سوریه داشته باشند، نه پایگاه سعودی، فرانسوی و بریتانیایی. باید معارضان، سوری باشند تا موضوعات سوریه بررسی شود و بتوان بر موفقیت آن تکیه کرد.»
مشکل سوریه انزوا و یا (مذاکرات) سوری-سوری نیست. در واقع، بخش بزرگی از درگیری‌های سوریه به نوع روابط کشورهای منطقه ای و بین‌المللی بازمی‌گردد
 
 

بشار اسد درباره احتمال تبادل‌نظر درباره منصبش به‌عنوان رئیس‌جمهوری سوریه در مذاکرات آستانه، گفت: «بله، ولی منصب من مربوط به قانون اساسی و مکانیسمی است که طبق آن رئیس‌جمهوری قدرت می‌یابد یا برکنار می‌شود. آن‌ها اگر خواستار بررسی این موضوع هستند، باید قانون اساسی را بررسی کنند. قانون اساسی ملک دولت، رئیس‌جمهوری یا معارضان نیست، بلکه ملک ملت سوریه است و از این روی باید درباره همه مواد قانون اساسی همه‌پرسی شود. این، یکی از موضوعاتی است که در آن نشست می‌توان بررسی کرد، ولی (معارضان سوری) نمی‌توانند بگویند که ما آن رئیس‌جمهوری را می‌خواهیم یا این رئیس‌جمهوری را نمی‌خواهیم، زیرا رئیس‌جمهوری فقط از راه صندوق رأی به قدرت دست می‌یابند. همه ملت سوریه رئیس‌جمهوری خود را انتخاب می‌کنند نه بخشی از آن.»

بشار اسد درباره انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه و احتمال انتخاب فرانسوا فیون که تاکنون موضعی علیه سوریه نگرفته است و قصد دارد با سوریه وارد مذاکره شود، گفت: «من از سخنانش درباره تروریست‌ها یا اولویتش که مبارزه با گروه‌های تروریستی و دخالت نکردن در امور داخلی دیگر کشورها است، استقبال می‌کنم. باوجود این، ما محتاطیم، زیرا در سال‌های کم گذشته، در این منطقه آموخته‌ایم که برخی مسئولان حرفی می‌زنند و برخلاف آن عمل می‌کنند. من نمی‌گویم آقای فیون این کار را انجام می‌دهد، بلکه امیدوارم به حرف‌هایش پایبند باشد. ما منتظریم تا اوضاع را ببینیم، او تاکنون هیچ ارتباطی با ما نداشته است و اگر چنین چیزی رخ دهد، مثبت تلقی می‌کنیم.»

اسد درباره ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در کمتر از دو هفته آینده به‌عنوان رئیس‌جمهوری جدید آمریکا و اظهارنظرش که گفته بود می‌خواهد روابط با روسیه را بهبود بخشد، گفت: «اگر بخواهم حقیقت را بگویم، باید بگویم ما از چنین تحولاتی انتظار داریم موضع آمریکا نسبت به سوریه تغییر کند، زیرا مشکل سوریه انزوا و یا (مذاکرات) سوری-سوری نیست. در واقع، بخش بزرگی از درگیری‌های سوریه به نوع روابط کشورهای منطقه ای و بین‌المللی بازمی‌گردد و بخش کوچکی از آن مذاکرات سوری-سوری است. در بخش منطقه‌ای و بین‌المللی (اوضاع سوریه) به روابط میان آمریکا و روسیه بستگی دارد. اگر آن‌ها اقدام به نزدیکی روابط با روسیه کنند، به‌زودی بر همه مشکلات جهان ازجمله سوریه تاثیر خواهد گذاشت و می‌توانم بگویم این تاثیر مثبت خواهد بود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین