کد خبر: ۱۴۰۴۰۱
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۰
در پی آغاز طرح عرضه گوشت قرمز تازه به قیمت دولتی که از سوی معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام شده بود، رییس مرکز اصلاح نژاد دام این وزارتخانه گفت که اجرای این طرح در راستای تعادل‌بخشی به بازار گوشت قرمز بوده و تاکنون دو مرکز در تهرانپارس و ملاصدرای تهران این محصول را عرضه می‌کنند و به زودی در سطح پایتخت و کشور گسترش می‌یابد.
 در پی آغاز طرح عرضه گوشت قرمز تازه به قیمت دولتی که از سوی معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام شده بود، رییس مرکز اصلاح نژاد دام این وزارتخانه گفت که اجرای این طرح در راستای تعادل‌بخشی به بازار گوشت قرمز بوده و تاکنون دو مرکز در تهرانپارس و ملاصدرای تهران این محصول را عرضه می‌کنند و به زودی در سطح پایتخت و کشور گسترش می‌یابد.

طی ماه‌های گذشته قیمت گوشت قرمز در بازار افزایش یافت و بین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت درباره عوامل این گرانی اختلاف‌نظر وجود داشت چرا که وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقد بود که صادرات بیش از حد دام زنده و عدم تامین بهنگام این محصول سبب گرانی دام زنده و نهایتا گوشت قرمز شده است و وزارت جهاد کشاورزی نیز برخلاف این نظر اعلام کرد که دلالی و اختلال در سیستم توزیع گوشت قرمز افزایش قیمت این محصول در بازار را رقم زده است و دستگاه‌های نظارتی باید نسبت به این مساله حساس‌تر باشند.

البته دو روز گذشته حسن رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که در راستای تعادل‌بخشی به بازار گوشت قرمز در کنار عرضه این محصول به صورت منجمد، طرح عرضه گوشت قرمز تازه گوسفندی از سوی شرکت پشتیبانی و امور دام آغاز شده و به زودی در سطح تهران و کشور گسترش پیدا می‌کند تا قیمت این محصول به حالت تعادل باز گردد.

در پی اعلام آغاز این طرح از سوی معاون وزیر، محمدرضا ملاصالحی رییس مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی درباره جزئیات این طرح به ایسنا، گفت: از آنجایی که طی ماه‌های گذشته قیمت گوشت قرمز در بازار بیش از حد افزایش یافته و روند افزایشی آن همچنان ادامه داشت و از سوی دیگر نیز نه تنها مصرف‌کنندگان متضرر می‌شدند، بلکه تولیدکنندگان و دامداران نیز متهم به دست داشتن در این گرانی می‌شدند، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید تا بازار محصولات کشاورزی این گرانی را تحمل نیاورد و تصمیم گرفت تا خود مستقیما به بازار گوشت قرمز ورود پیدا کند.

وی افزود: بر این اساس طرح عرضه گوشت قرمز تازه گوسفندی درجه یک از سوی شرکت پشتیبانی و امور دام در دستور کار قرار گرفت و طی روزهای گذشته عرضه لاشه گوسفند نر درجه یک در میدان بهمن تهران آغاز شد و هدف این طرح از ابتدا این بود که شقه بدون دنبه به قیمت کیلویی ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای مصرف‌کننده برسد که البته در ابتدای اجرای این طرح در همان روزهای نخست شاهد کاهش حدود ۲۰۰۰ تومانی قیمت لاشه در بازار بودیم.

رییس مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: گرچه برخی از متقاضیان عمده در میدان مرکزی بهمن تهران برای خرید لاشه گوسفند از شرکت پشتیبانی و امور دام مقاومت می‌کردند و نمی‌خواستند تا این طرح اجرایی شود اما در ادامه این عرضه به تدریج متقاضیان خود را پیدا کرد، چراکه وزارت جهاد کشاورزی از ابتدا نیز نمی‌خواست به بازار گوشت قرمز ورود کند و هدف از اجرای این طرح تنها کاهش قیمت به نفع مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان بوده است.

ملاصالحی اعلام کرد که عرضه گوشت قرمز تازه گوسفندی هم‌اکنون در دو منطقه ملاصدرا و تهرانپارس پایتخت آغاز شده و به تدریج در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مراکز اصلی عرضه گوشت قرمز در تهران و دیگر استان‌های کشور نیز گسترش پیدا می‌کند و قطعا بر بازار گوشت قرمز اثر مثبتی خواهد گذاشت، چراکه وزارت جهاد کشاورزی دیگر نمی‌تواند زیان مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان را تحمل کند.

 گرچه علت افزایش قیمت گوشت قرمز مساله اساسی مورد اختلاف بین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و همچنین برخی تشکل‌های بخش خصوصی در حوزه کشاورزی و بازرگانی است اما باید دید اجرای این طرح می‌تواند تعادل‌بخشی در بازار گوشت قرمز را ایجاد کند یا اینکه مانند عرضه گوشت قرمز منجمد چندان اثری روی قیمت این محصول پروتئینی نمی‌گذارد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین