کد خبر: ۱۴۰۲۰۹
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵
روز گذشته بازدیدی از اطراف حرم مطهر امام‌خمینی رحمه‌ا... علیه داشتم. نزدیک به صد چادر برپا بود که بی‌خانمان‌ها در آن اسکان داده شده بودند.
برای او حضور در کنار فقرا و مردمی که دارای مشکلات زیادی هستند عار نیست؛ برای او دست بر سر طفلی کشیدن که شبها به‌جای تخت گرم و نرم اتاق خوابش سر بر تکه سنگی می‌گذارد و خواب فردایی شاید بارانی یا برفی هراسان بیدارش می‌کند، معانی زیادی دارد. یادگار امام به خوبی می‌داند این کودک هیچ گناهی در بی‌خانه بودن ندارد و بسیار بهتر می‌داند ریشه بسیاری از مفاسد و معضلات اجتماعی همین بی‌پناهی‌هاست. پس بر خود تکلیف دانست که همانند پدر بزرگ یعنی امام خمینی(ره) کمک به این اقشار را در اولویت قرار دهد. او ۱۰ دی ماه با انتشار فیلمی در صفحه اینستاگرامش، جزئیاتی از دیدار خود با جمعی از کارتن‌خواب‌ها را منتشر کرد. در این فیلم فردی به نام اکبرآقا در این جمع سخنان تاثیرگذاری را بیان می‌کند که باعث می‌شود چشمان سیدحسن خمینی پر اشک شوند. یادگار امام در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «دیشب جمعى از فرزندان و برادران من و شما که روزى کارتن خواب بودند و امروز سلامت خود را بازیافته و به دامن جامعه برگشته‌اند، مهمان حرم امام بودند. اینها دردمندانه تشکلى را تشکیل داده‌اند و آگاهانه به دوستانشان و دیگر دردمندان جامعه کمک مى‌کنند.»

تحسین کمک‌های یادگار امام به کارتن‌خواب ها

دیروز اما نمایی دیگر از کمک‌های یادگار امام به این کارتن خوابها منتشر شد. فاطمه دانشور در این باره نوشت: « روز گذشته بازدیدی از اطراف حرم مطهر امام‌خمینی رحمه‌ا... علیه داشتم. نزدیک به صد چادر برپا بود که بی‌خانمان‌ها در آن اسکان داده شده بودند. با یکی از مادران باردار ساکن چادرها صحبت کردم. چهار ماهه باردار بود و طبق اظهار خودش، همسرش در دانشگاه کار می‌کند و با حقوق دریافتی توان پرداخت اجاره مسکن ندارد. فرزند دوساله شان را به بهزیستی سپرده بودند تا شرایط بهتر شود و بعد بچه را پس بگیرند. از اقامت چادر نشینان به‌طور متوسط سه ماه می‌گذشت. هنوز اعتیاد به طور جدی سراغشان نیامده بود و اکثرا از شهرستان آمده بودند. حرم تنها جایی بود که به‌صورت خانوادگی می‌توانستند داخل چادر زندگی کنند. لذا به آنجا پناه آورده بودند. امروز در صحن شورای شهر نسبت به آنچه دیده بودم تذکر دادم برای چندمین و چندمین بار. خصوصا به مسئولانی که می‌گویند: «بی‌خانمان» نداریم. نمی‌دانم تا کی باید مردم چوب «ضعف مدیریتی» مسئولان را بخورند. ضمن تشکر از آیت‌ا... حسن خمینی بابت پناه‌دادن به بی‌خانمان‌ها از مسئولان دولت و شهرداری خواستم موضوع بی‌خانمانی مردم در پایین‌ترین سطح اجتماعی را جدی گرفته و به‌جای انکار، راهکار ارائه نموده و اقدام نمایند. مسئولان شهرداری به این افراد خدمات کاهش آسیب داده که اینان به‌ویژه زنان و کودکان در معرض آسیب‌های جدی اند. از ظرفیت مساجد استفاده شده و درها را خصوصا در زمستان به روی بندگان در راه مانده خدا باز نگه‌دارند. مسجد در دوران نبی اکرم (ص) بسیار کارکرد اجتماعی داشته و فقط به محل عبادت در ساعات مشخص ختم نمی‌شد. و در کتب خوانده ام که حتی مراسم عروسی مسلمین در مساجد گرفته می‌شد و به واقع یک پایگاه اجتماعی قدرتمند و مردمی بود. این افراد بهتر است در شهر خود سامان داده شوند و استانداران زیر ساخت اسکان افراد بی خانمان را درمراکز استان و شهرهای بزرگ فراهم کنند. در پایان به منشور حقوق شهروندی که به‌تازگی توسط رئیس‌جمهور محترم رونمایی شده اشاره و گلایه کردم که چرا در آن «حق بر هویت» دیده نشده است. در پاره ای موارد شاهد نسل دوم افراد بدون شناسنامه در بین آسیب دیدگان اجتماعی و مهاجران هستیم که نمی‌توانند از خدمات اجتماعی برخوردار شوند و لاجرم به‌دلیل این محرومیتها بزهکاران اجتماعی را تشکیل می‌دهند. پس در تصویب این منشور در مجلس، نمایندگان محترم حق بر هویت را دیده و برای هر کسی که در ایران متولد می‌شود این حق الزامی شود.»

منبع:آرمان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین