کد خبر: ۱۴۰۱۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۰
اگر درباره ماهیت جنگ ایران و سعودی از ما سوال کنید در درجه اول از خواننده میخواهیم که دقیق تر نگاه کند چرا که این جنگ در جریان است. عربستان و ایران در حال حاضر بایکدیگر در جنگند اما نه به صورت علنی.
 فارین پالسی نوشت: اگر درباره ماهیت جنگ ایران و سعودی از ما سوال کنید در درجه اول از خواننده میخواهیم که دقیق تر نگاه کند چرا که این جنگ در جریان است. عربستان و ایران در حال حاضر بایکدیگر در جنگند اما نه به صورت علنی.

آینده احتمالا همین شکلی خواهد بود. الگوی موجود به تدریج به جنگ تند و جدی مستقیم تبدیل خواهد شد و دوباره به جنگ های نیابتی در سرزمین های دیگر عقب نشینی میکند.

حمایت قدرتمند ایران از شبه نظامیان شیعه واضح است. حزب الله لبنان به یکی از قطب های اصلی ظرفیت های نظامی ایران علیه اسائیل تبدیل شده و به درخواست ایران برای دراختیار قراردادند نیرو در حمایت از بشار اسد پاسخ مثبت داد. حزب الله لبنان یک گروه شبه نظامی نیست. حزب الله موشک های زلزال 1 دارد که میتواند تل آویو را مورد حمله قرار دهد. حزب الله بزرگترین انبار های موشک های ضد تانک و موشک های هدف زن را دارد که میتواند همه تانک های اسرائیل مورد حمله قرار دهد. ایران موشک های C-802 اش را به حزب الله صادر کرده است. این موشک ها در سال 2006 ناوهای جنگی اسرائیل را نابود کردند و اخیرا نیز موشک های پیشرفته تر ضد ناوی را به آنها داده است.

امروز نیز ایران حوثی های یمن را در زمینه های نظامی و مهمات حمایت میکند. در عراق شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران از حمایت های هوایی این کشور برخوردارند و در زمینه تجهیزات نظامی الکترونیک و دارو نیز از سوی ایران حمایت میشوند.

نگران کننده ترین بخش برای عربستان این است که بلوک ایران بدون توجه به خط قرمز های سابق درباره بحرین و استان شرقی غنی از نفت عربستان در حال گسترش است . این مناطق بیشترین جمعیت شیعه را دارد. در سال 20122 عربستان و امارات تانک ها و تجهیزات نظامی شان را به برای حفاظت از خاندان سلطنتی بحرین در خلال بهار عربی به این کشور فرستادند.

خیلی قبل از این هیاهو های اخیر عربستان سعودی و دیگر کشورهای سنی منطقه به آرامی در حال تدارک شبکه نیابتی نظامی شان در منطقه بوده اند. اولین دریافت کننده کمک های نظامی در کشورهای خلیج دولت تحت حمایت سعودی در لبنان بوده است. امارات نه هلیکوپتر کاملا مسلح را برای کمک به دولت لبنان برای حمله به گروه فتح الاسلام مورد حمایت القاعده در کمپ پناهجوها در سال 2007 فرستاد. در سال 2009 عربستان سعودی و ملک عبدالله ازآمریکا در خواست کرد که سر مار را با بمباران ایران بزند . در آن زمان عربستان نه هفته کمپین نظامی علیه شورشی های حوثی در شمال یمن ترتیب داد که در جریان آن 137 نیروی نظامی اش را از دست داد.

حال قرار است چه اتفاقی بیافتد؟ عربستان و ایران میخواهند یکدیگر را امتحان کنند و به یکدیگر صدمه بزنند اما خواستار نابودی دیگری نیستند.

ایران از حوثی های یمن حمایت میکند واحتمالا حمایتش را از طریق دریا تشدید خواهد کرد.

قدم بعدی برای سعودی در جنگ با ایران تشدید درگیری ها در سوریه است. سوریه جبهه اصلی درگیری علیه ایران برای سعودی است. تدارک موشک های ضد هوایی احتمالا قدم بعدی سعودی است. ائتلاف آمریکا علیه داعش از درگیری در غرب فرات در سوریه جایی که مخالفان اسد و داعش سلفی های رادیکالی هستند که با غرب کاری ندارند عقب نشینی کرده است.

اما عربستان و متحدانش دقیقا در غرب فرات مشغول اند. ریاض القاعده را در شبه جزیره عرب را شر کمتری در مقایسه با حوثی های یمن می داند.

حال نه ایران و نه سعودی انتظار یک جنگ را ندارند. این جنگ از سوی محمد بن سلمان ولیعهد عربستان یک فاجعه عظیم خوانده شده. با این حال همیشه احتمال زد و خورد بین نیروهای این دو کشور در مرزهای مشترک و قضاهای بی طرف خلیج فارس وجود داشته است. میادین گازی مشترک و جزیره های مورد مناقشه همواره عامل درگیری بین این دو کشور بوده است. ایران آزمایشات موشکی اش را هر روز بیشتر به خلیج فارس و سواحل آن نزدیک میکند. جنگ سایبری نیز از جمله سلاح های غیر محسوسی است که هر یک از دو طرف علیه دیگری میتواند استفاده کند.

در سال آینده احتمالا باید منتظر باشیم که هردو طرف نیروهای نظامی اش را علیه دیگری تقویت کند. این میتواند زنگ خطر باشد. ایران و کشورهای خلیح فارس ازلحاظ نظامی قدرتمند تز از زمان جنگ ایران و عراقند. نیروی هوایی پیشرفته سعودی و متحدان کلیدی این کشور نظیر امارات امروز توانایی زیادی پیدا کرده اند. ایران میتواند با راکت های قاره پیما و موشک های دور بردش سواحل خلیج فارس را قبل از هر اقدامی از سوی این کشورها نابود کند.
منبع: انتخاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین