|
|
امروز: جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۸
کد خبر: ۱۳۹۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۴:۴۰
نخست وزیر سابق عراق گفته است که با برخی فراکسیونها برای بازتولید وحدت عراق بعد از آزادسازی موصل در حال مذاکره هستند.
 نخست وزیر سابق عراق گفته است که با برخی فراکسیونها برای بازتولید وحدت عراق بعد از آزادسازی موصل در حال مذاکره هستند.

نوری مالکی نخست وزیر سابق، معاون رییس جمهور عراق و رییس ائتلاف دولت قانون در یک نشست خبری که امروز دوشنبه در تهران برگزار شد، شرکت کرد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در خصوص آزادسازی موصل و عراق پس از آن و برنامه دولت القانون گفت: متغیرهایی  وجود دارد که در جریان شیعه، سنی و کردها بعد از داعش قابل تصور است. آنچه در تحولات منطقه‌ای روی می‌دهد نیز به عنوان یک اصل می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. بدون تردید نگرانی‌هایی بعد از آزادسازی موصل وجود دارد و همچنین طمع‌ورزی برخی کشورها نسبت به عراق.

نوری مالکی ادامه داد: ما الان با برخی فراکسیونها برای بازتولید وحدت عراق بعد از موصل در حال مذاکره هستیم. گفته‌هایی درباره تجزیه موصل وجود دارد که ما آن را رد می‌کنیم.

وی افزود: در سطح سیاسی برگزاری انتخابات بدور از طایفه گرایی مدنظر ماست که یکپارچگی عراق را مدنظر داشته باشد.

رییس ائتلاف دولت قانون در پاسخ به اینکه برای مبارزه با داعش هماهنگی بین سوریه و عراق شکل خواهد گرفت یا نه گفت: بغداد و دمشق در طول تاریخ با هم پیوندهای تاریخی داشته‌اند. از سال 2005 تا 2010 زمانیکه عراق به ثبات رسید در دمشق هم تاثیر داشت و از آن زمان وقتی عراق ناامن شد سوریه نیز ناامن شد که این درسی برای هر دو کشور است.

مالکی ادامه داد: مواضع ما مبارزه با تروریسم و مخالفت با برکناری اسد بوده است.

معاون رییس جمهور عراق گفت: با آغاز جریان تروریسم بی ثباتی نتیجه اختلاف و تنش دو کشور بود و امروز با هماهنگی‌ها شاهد بهتر شدن شرایط هستیم و امروز سطح همکاری بین دو کشور خوب است.

مالکی در پاسخ به سوالی در خصوص عدم استقبال  مرجعیت از ایده تحالف ملی برای همبستگی سیاسی گفت: من سخنگوی مرجعیت نیستم. البته طبیعی است که مراجع از پذیرش سیاسیون خودداری کنند.

وی در خصوص سفر خود به تهران و میانجیگیری برای هماهنگی بین ائتلاف آمریکا و مستشاران ایران گفت: این ارتباطی به حضور من ندارد. ما تلاش‌ها و کمک‌های جمهوری اسلامی ایران را فراموش نمی‌کنیم. خطر تروریسم فراتر از منطقه است و کسانیکه آن را مدیریت می‌کنند منطقه و فراتر از آن است. بسیاری از کشورها منتظر برداشت اقدامات گروههای تروریستی در عراق هستند. کسانیکه به ما قول حمایت داده بودند کمک نکردند و تنها ایران بود که به ما کمک کرد. ما در مقابل سلاح‌های داعش نقص جدی داشتیم. تنها کشوری که ما را مجهز کرد ایران بود در حالیکه کشورهای دیگر سلاحی به ما ندادند. ما بلافاصله بعد از پرداخت پول، سلاح را از ایران دریافت می‌کردیم در حالیکه کشورهای دیگر تحویل سلاح را ماهها به تاخیر می انداختند.

مالکی ادامه داد: سفر من در راستای تقویت روابط است. ما سیاست بازی را دنبال می کنیم در مقابل هر کشوری که بخواهد رابطه داشته باشد. جمهوری اسلامی همواره در کنار ما و در پیچهای سخت با ما بوده و ما روابط خود را گسترش خواهیم داد.

وی در خصوص عدم نامزدی خود در انتخابات و دیدارش با رهبر معظم انقلاب گفت: آنچه اتفاق افتاد در راستای تقویت روابط دو جانبه بود و من گزارشی از وضعیت ارائه دادم. اما درباره انتخابات، در آن شرکت خواهم کرد. من با گروههای سیاسی تلاش خواهم کرد و در کنار آنها خواهم بود.

نخست وزیر سابق عراق درباره فرایند انتخابات این کشور گفت: ما همکاری خود با گروهها و محور مقاومت را دنبال خواهیم کرد و برنامه ریزی برای ساختار سیاسی عراق را دنبال خواهیم کرد.

معاون رییس جمهور عراق در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای مقابله با اسراییل چیست گفت: من درباره خطر فراتر از تروریسم به نام دشمن صهیونیستی صحبت می‌کنم. همه ما در جبهه مقاومت قرار داریم. این جبهه در مقابل توطئه های اسراییل برنامه هایی دارد و با آن مقابله می‌کند. زمانیکه درباره توطئه های این رژیم حرف می‌زنیم ابعاد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و رسانه ای را در بر می‌گیرد. در چنین شرایطی که برنامه رژیم صهیونیستی فراتر از فلسطین است طبیعی است که برخی کشورها مانند ایران در خط مقدم این مقابله هستند.

مالکی در خصوص قطع رابطه ایران و عربستان و مواجهه عراق با عربستان و مسائل رخ داده برای حجاج عراقی گفت: بارها گفته ام که عربستان خاستگاه تروریسم است و تروریسم از این کشور ریشه می‌گیرد. عربستان نمی‌تواند با گروههای تروریستی مقابله کند در حالیکه قدیمترین آنها یعنی بن لادن از این کشور آمده و خطرناکتر از آن مفتی‌های وهابی هستند که تروریسم را تشویق و سایر مسلمین را تکفیر می‌کنند. از مدتها پیش گفته‌ام که عربستان تاوان حمایت از تروریسم را خواهد داد. امروز هم در یمن هزینه پرداخت می‌کند. آمریکا و اروپا هم می‌دانند که عربستان خاستگاه تروریسم است.

وی ادامه داد: درخصوص سیاست عربستان درباره ایران، سوریه، عراق و یمن نمی‌توان سیاست نامید بلکه ماجراجویی بود. هر انسان و حکومتی اشتباه می‌کند و امیدوارم عربستان هم درس بگیرد و تصحیح کند، بخصوص درباره حجاج کشورها.

رییس ائتلاف دولت قانون در خصوص آمادگی فرانسه برای مشارکت در عملیات موصل گفت: از فرانسه متشکریم اما کار خاصی انجام نشده و در سطح رسانه فقط بوده است.

مالکی درباره  الحاق حشد شعبی به نیروهای مسلح و ادعای دخالت ایران گفت: حشد شعبی بدون هیچگونه تصمیم اولیه شکل گرفت. حشد شعبی را من تاسیس کردم و ایران هم در این باره چیزی نگفته است. حشد از تمامی مردم عراق تشکیل شده و ایران دخالتی در آن نداشته است. تصمیم عراقی‌ها بوده است. تصمیم آنها بوده که قانونی شده و باقی بماند و برای اداره عراق از آن استفاده شود.

وی در خصوص ائتلاف ملی شیعیان عراق گفت: ائتلاف یک تشکیل اساسی در ساختار عراق و دارای تاثیرگذاری است. معتقدیم که عراق با یک جریان ساخته نمی‌شود و باید همه گروهها حضور داشته باشند که به وحدت عراق علاقه داشته باشند.

وی در خصوص سفر اولاند به اقلیم کردستان و نیز دیدار حیدر عبادی و بارزانی در خصوص تخلیه مناطق گرفته شده از داعش گفت: معتقدیم هر وجب از خاک عراق باید به خود عراق بازگردد و اقلیم کردستان به همان مرزهایی برمی‌گردد که در شورای انتقالی تصویب شد. در مناطق آزاد شده بر اساس قانون اساسی برخورد می‌شود.

وی در خصوص حضور حشد شعبی در سوریه بعد از آزادسازی عراق گفت: خدا را شکر که سوریه دستاوردهایی داشته و حشد شعبی و نیروهای عراق همچنان در موصل مشغول عملیات هستند. به صراحت می‌گویم اگر مناطق اشغال شده را بازپس گیریم و برادران سوری به کمک احتیاج داشته باشند آماده کمک هستیم. چرا به مقابله با داعش کمک نکنیم؟ ما حسابی با آنها داریم و برای تسویه حساب به سوریه هم خواهیم رفت.

در پایان این نشست خبری از مالکی تقدیر شد.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین