کد خبر: ۱۳۸۶۵۴
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۰
معاون بهداشتی وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به رسالت رسانه ها در خصوص حساس سازی مردم در مصرف نکردن قلیان، گفت: مردم باید بدانند 80 درصد مواد موجود در قلیان شیمیایی و سرطان زا است.
 معاون بهداشتی وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به رسالت رسانه ها در خصوص حساس سازی مردم در مصرف نکردن قلیان، گفت: مردم باید بدانند 80 درصد مواد موجود در قلیان شیمیایی و سرطان زا است.

علی اکبر سیاری در جمع خبرنگاران در بندرعباس اظهار داشت: این مواد شیمیایی سرطان زا و برخی از موارد آن اعتیاد آور است که مردم به ویژه جوانان و زنان باید نسبت به این مساله آگاهی و حساسیت داشته باشند.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای حذف قلیان انجام می دهد، تصریح کرد: در همین راستا برنامه هایی در دست اجرا می باشد که از جمله آنها برخورد با واحدهای غیرمجاز عرضه قلیان از جمله رستوران های سنتی است.

دکتر سیاری با اشاره به اینکه موفقیت در اجرای هر برنامه ای نیازمند مشارکت جدی مردم است ، خاطرنشان کرد: در مسیر حذف قلیان باید با برنامه پیش رفت و از همین رو ابتدا با مراکز غیرمجاز که هیچگونه مجوزی در خصوص عرضه قلیان ندارند، برخورد می شود.

وی بیان داشت: برخی قهوه خانه ها از سالهای بسیار گذشته در مجوزهای خود عرضه قلیان نیز دارند که در حال حاضر با آنها برخوردی صورت نمی گیرد، زیرا که فعلا ما درصدد پیشگیری از گسترش عرضه قلیان در جامعه هستیم.

وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به مساله کم تحرکی در کشور و مطالعات انجام شده در این زمینه در سال 90 اشاره کرد و گفت: براساس تحقیقات انجام شده، استان فارس و هرمزگان جزو کم تحرک ترین مناطق کشور هستند که باید مسئولان این استان ها برنامه های جدی برای بهبود این وضعیت اتخاذ کنند.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به مساله شیوع عادت های غذایی بد در جامعه که ناشی از توسعه زندگی مدرن و صنعتی است، گفت: مصرف فست فودها که درصد بالایی چربی و نمک دارد و همچنین نوشابه که دارای مقدار بسیار زیادی شکر است، این روزها علاقه مندان بسیاری را به ویژه در میان نسل جوان به خود جذب کرده است.

وی ادامه داد: مردم باید بدانند که مصرف این نوع غذاها به نوعی بازی کردن با سلامتشان است زیرا که مصرف زیاد نمک موجب بیماری خاموش فشار خون و در نتیجه آن مشکلاتی همچون بیماری های کلیوی، قلبی، چشمی، پوکی استخوان و برخی موارد دیگر می شود.

به گفته این مقام مسئول مصرف روانه یک قوطی نوشابه، سالانه موجب افزایش هفت کیلوگرم وزن افراد می شود که این چاقی و افزایش وزن زنگ خطر جدی برای سلامتی است.

دکتر سیاری تاکید کرد: باید عادت های غذایی خوب از جمله مصرف میوه و سبزیجات و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و شیرین از سنین کودکی به افراد آموزش داده شود تا آنها همواره نسبت به سلامتی خود حساسیت داشته باشند.

وی اضافه کرد: بیماری‌های غیر واگیر از جمله فشار خون بالا موجب مرگ زودرس می‌شود و در این زمینه سازمان بهداشت جهانی 14 شاخص را تعریف کرده و ایران در دنیا با برنامه‌هایی که در این زمینه انجام داده، هم‌اکنون در رتبه دوم قرار دارد.

سیاری با اشاره به چهار چالش پیش روی نظام سلامت تصریح کرد: بیماری‌های مزمن غیر واگیر که باعث مرگ سالانه 38 میلیون نفر در جهان می‌شود و 76 درصد مرگ‌ومیرها در ایران ناشی از آن است یکی از این چالش‌ها است و افزایش چاقی، افزایش مصرف مواد دخانی و ایدز سه چالش دیگر هستند.

وی با اشاره به برنامه ها و تلاش های وزارت بهداشت برای بهبود شاخص های بهداشتی و سلامتی در جامعه، عنوان کرد: با تلاش ها و برنامه های اجرا شده در شاخص‌های فقر آهن و بهبود تغذیه، کنترل بیماری‌های عفونی گرمسیری و کاهش مرگ‌های زودرس، مرگ مادران و کودکان رتبه‌ها خوب گزارش شده است.

وی ابراز داشت: در حال حاضر کم خونی ناشی از فقر آهن در خانم‌های باردار در ایران 14 درصد است که این درصد با برنامه غنی‌سازی آرد با آهن که از سال 76 در کشور شروع شد، به دست آمده و در مقایسه با کشورهایی نظیر آمریکا که این درصد 17، در فرانسه 25و در ترکیه 30 درصد می باشد، موفقیت قابل توجهی است.

سیاری یادآور شد: بر اساس اولویت‌بندی‌های حوزه بهداشت، گام اول تأمین نیرو و کادر پزشکی و تجهیزات در روستاها و مناطق حاشیه‌نشین، مرحله دوم شهرهای کوچکی که زیر 50 هزار نفر جمعیت دارند و در نهایت فعال کردن خدمات سلامت در سطح کل کشور می باشد و اجرای کامل طرح تحول نظام سلامت در درازمدت امکان‌پذیر است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه باید برای 90 درصد مردم دسترسی به خدمات نوین سلامت ایجاد شود، افزود: باید برای 90 درصد مردم عوامل خطر و مراقبت آنها شناسایی شود.

وی خاطرنشان کرد: تشکیل ستاد اجرایی ملی، استانی و شهرستانی، تدوین برنامه عملیاتی در سطح ملی، استانی و شهرستانی، اجرای برنامه آموزشی آبشاری و تدوین بسته خدمت و بسته آموزشی، فراهم کردن تدارکات لازم، تدوین ضوابط و استانداردها و تأمین اطلاعات از طریق سامانه سیب از اقدامات مهم در این زمینه است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین