کد خبر: ۱۳۸۴۹۲
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۴
بیماری وجود داشت که ۹۶ ساعت در اورژانس بستری بود، درحالیکه این بیمار باید بلافاصله به بخش منتقل شود، اما بخش پُر بود. بنابراین ما هرچه در بیمارستان‌هایمان اورژانس‌ها را گسترش دهیم، به دلیل اشغال تخت‌ها در بخش‌ها، بی‌فایده است.
وزیر بهداشت ضمن اشاره به مبحث بیمه‌های تکمیلی، ظرفیت‌های خالی در بیمارستان‌های دستگاه‌های دولتی اعم از تامین اجتماعی،‌نیروهای مسلح و... باوجود کمبود تخت در بیمارستان‌های وزارت بهداشت را مورد تاکید قرار داد و گفت: سال‌هاست که می‌گوییم وزارت بهداشت باید بتواند از ظرفیت بیمارستان‌های دستگاه‌های دولتی مختلف استفاده کند،‌ اما کسی گوش نمی‌دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،دکتر سیدحسن هاشمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا می‌توان از ظرفیت بیمارستان‌های وابسته به سایر نهادها و سازمان‌های دولتی برای جبران کمبود تخت در بیمارستان‌های وزارت بهداشت استفاده کرد، گفت: این حرف کاملا درست است و صحبتی است که ما سال‌ها آن را مطرح می‌کنیم، اما کسی گوش نمی‌کند.

وی با بیان اینکه متاسفانه دولت و مجلس نمی‌توانند در این زمینه تصمیم‌گیری کنند، ‌ ادامه داد: به عنوان مثال در زمینه بیمه‌های تکمیلی شاهدیم که بیمه‌ها شش الی هفت هزار میلیارد تومان پول از خزانه دولت برمی‌دارند، آن هم برای عده‌ای خاص. این درحالیست که خزانه به عنوان بیت‌المال بوده و متعلق به همه مردم است. یعنی نمی‌شود فقط برای عده‌ای خاص اعم از وزیر و وکیل و... و. استفاده شود اما برای سایر مردم استفاده نشود. بر این اساس می‌بینیم که کشور هنوز نتوانسته مشکل بیمه‌های تکمیلی را حل کند.

ظرفیت خالی بیمارستان‌های دستگاه‌های دولتی و شلوغی بیمارستان‌های وزارت بهداشت

وی افزود: حال ما در کشورمان می‌بینیم که بیمارستان‌های نیروهای مسلح، تامین اجتماعی و دستگاه‌های مختلف اغلب ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت‌شان خالی است، درحالیکه در بیمارستانی مانند شریعتی مشکل کمبود ظرفیت داریم. از طرفی به راحتی می‌توان اورژانس را در این بیمارستان گسترش داد و ما هم در حال ساخت اورژانسی در پشت بیمارستان شریعتی هستیم، ‌ اما باید توجه کرد که بیمار در  اورژانس باید زیر شش ساعت توقف داشته باشد و بعد به بخش منتقل شود و این درحالیست که بخش‌های‌مان پُر است.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه زمان استاندارد ماندگاری بیمار در اورژانس شش ساعت است، ‌ افزود: به عنوان مثال در بیمارستان امام خمینی(ره) یک ماه پشت سر هم آمار می‌گرفتیم و دیدیم که از ۱۰۰۰ تخت موجود حداکثر ۱۰ تخت در شب خالی بود. بیماری وجود داشت که ۹۶ ساعت در اورژانس بستری بود، درحالیکه این بیمار باید بلافاصله به بخش منتقل شود، اما بخش پُر بود. بنابراین ما هرچه در بیمارستان‌هایمان اورژانس‌ها را گسترش دهیم، به دلیل اشغال تخت‌ها در بخش‌ها، بی‌فایده است.

بیمه تکمیلی خلاف عدالت است

هاشمی تصریح کرد: این تریبون، همه را بیچاره می‌کند؛ چرا که همه می‌خواهند پشت تریبون محبوب باشند و کسی پشت سرشان صحبتی نکند، اما نمی‌توان اینطور حکومت کرد و در برخی موارد دولت‌ها باید مانند همان پدر و مادر خانواده افراد را تنبیه کرده، نه بگویند و تصمیم بگیرند. به عنوان مثال در حال حاضر همه گروه‌ها اعم از چپ، راست و معتدل معتقدند که پرداخت یارانه به این شکل کنونی اشتباه است، اما وقتی می‌خواهند تصمیم بگیرند، نمی‌توانند. یک نمونه دیگر هم این است که همه می‌گویند بیمه تکمیلی خلاف عدالت است، اما کسی تصمیمی در این باره نمی‌گیرد.

وزیر بهداشت گفت: بر این اساس باید بدانیم که وقتی قرار است سیاسی تصمیم بگیریم، دیگر انقلابی نیستیم.

مرگ مرحوم کیارستمی می‌توانست اتفاق نیفتد

هاشمی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوال درباره ناگفته‌هایش از فوت مرحوم کیارستمی، گفت: درباره آقای کیارستمی نکته جدیدی وجود ندارد و هرچه که بوده، گفته شده است. البته ترجیح می‌دهم در این زمینه خانواده‌شان صحبت کنند. در عین حال همه ما به قانون تمکین می‌کنیم.

هاشمی ادامه داد: ما از اولین روزهایی که مشکل برای مرحوم کیارستمی پیش آمد تا کنون، در کنار خانواده آقای کیارستمی بودیم و فکر می‌کنم این کار وظیفه‌مان بوده است. البته متاسفیم که شخصیت ارزشمندی چون "کیارستمی" را از دست دادیم و می‌توانست این اتفاق نیفتد.

وی درباره خطای پزشکی نیز گفت: البته نمی‌توان گفت که در حوزه سلامت تخلف یا خطایی صورت نمی‌گیرد، بلکه خطا یا تخلف از هر کسی و در هر لباسی به هر دلیلی ممکن است اتفاق افتد؛ چرا که هیچکس معصوم نیست و هرکسی در هر حرفه‌ای اعم از مهندس، پزشک و مدیر ممکن است خطا کند، اما مهم این است که از تخلف حمایت نکنیم و اگر کسی واقعا تخلفی انجام داد، او را به دست قانون بسپاریم.

وزیر بهداشت افزود: درباره پرونده آقای کیارستمی هم اینکه آیا واقعلا تخلف انجام شده یا خیر را قانون باید تعیین کند و این موضوع هم که آیا نسبت جرم با مجازاتی که در نظر گرفته شده، متناسب است یا خیر را هم قانون باید در موردش اظهار نظر کند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین