|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۱
کد خبر: ۱۳۸۲۹۸
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
از بین عوامل خطر بیماری دیابت در کشور، رژیم غذایی نامناسب بسیار حائز اهمیت است و اگر بتوانیم این بخش را کنترل و نسبت به آموزش همگانی قدم برداریم، می‎توانیم موفقیت خوبی را در پیشگیری و کنترل این بیماری داشته باشیم.
 معاون اجرایی و مدیر برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت کشور گفت:۴.۵ میلیون نفر در کشور مبتلا به دیابت بوده و ۲ میلیون نفر نیز از دیابت خود اطلاعی ندارند .


 معاون اجرایی و مدیر برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت  وزارت بهداشت  در مراسم رونمایی و معرفی سند ملی دیابت در مازندران که با حضور مدیران شبکه‎های بهداشت و درمان   گفت: براساس آمار سال ۹۰، سالانه حدود ۴ میلیارد دلار به‎طور مستقیم و غیرمستقیم صرف بیماران دیابتی در کشور می‎شود.

دکتر علیرضا مهدوی ظهر معاون اجرایی و مدیر برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت  وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در همایش رونمایی و معرفی از سند ملی دیابت در این استان که با حضور مدیران شبکه‎های بهداشت و درمان، سازمان‎های بیمه‎گر و مسؤولان حوزه بهداشت و درمان مازندران در بابلسر برگزار شد، اظهار کرد: براساس آخرین آمار حوزه سلامت کشور، ۴.۵ میلیون نفر مبتلا به دیابت بوده و ۲ میلیون نفر نیز از دیابت خود اطلاعی ندارند و به‌طور طبیعی افرادی که نسبت به بیماری خود اطلاعی ندارند در مقایسه با افراد شناسایی‎شده در معرض خطرات بیشتری قرار دارند.

وی با بیان اینکه سند ملی دیابت دارای چهار فصل کلی است، افزود: فصل نخست آن ارائه کلیاتی درباره وضعیت دیابت در کشور است، در فصل دوم نیز درباره اهداف و مراقبت از افراد دیابتی صحبت می‎شود، فصل‌های سوم و چهارم آن نیز اختصاص به آموزش و پژوهش می‌پردازد با این توضیح که در فصل دوم، ۶ هدف مهم از ثابت نگه‎داشتن شیوع و غربالگری و شناسایی بیماران، دسترسی به خدمات، بررسی سالانه دیابت تا ثبت الکترونیکی دیابت و افزایش پوشش بیمه‎ای صحبت می‎شود.

معاون اجرایی و مدیر برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت گفت: غربالگری از نظر دیابت و فشار خون، ارائه مدل‌های آموزشی از جمله ship در قالب کارگاه‌ها و کارگاه‎های بازآموزی که از سال ۷۶ آغاز شده است، از جمله فعالیت‎های مستمر برای پیشگیری و کنترل دیابت در کشور است.

این مسؤول بیان کرد: از سال ۹۲ دوره بازآموزی آنلاین ویژه پزشکان عمومی مراکز درمانی طراحی و به‎اجرا درآمده است که در قالب همین طرح، بیش از هزار پزشک عمومی به‌طور سالانه در دوره‌های آموزشی شرکت می‎کنند.

دکتر مهدوی اظهار کرد: از بین عوامل خطر بیماری دیابت در کشور، رژیم غذایی نامناسب بسیار حائز اهمیت است و اگر بتوانیم این بخش را کنترل و نسبت به آموزش همگانی قدم برداریم، می‎توانیم موفقیت خوبی را در پیشگیری و کنترل این بیماری داشته باشیم.

گفتنی است برنامه رونمایی و معرفی سند ملی دیابت در مازندران با سخنرانی رئیس انجمن پزشکان خانواده، مدیرکل بیمه تأمین اجتماعی و مدیرعامل یکی از سازمان‎های مردم‎نهاد مازندران پیگیری سد و با ارائه پنل با موضوع پیشگیری و کنترل دیابت در کشور توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به کار خود پایان داد.

 

منبع: ایلنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین