|
|
امروز: جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۴
کد خبر: ۱۳۸۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۲
ژاپن رسما اعلام کرد که مهمترین نیروگاه هسته ای خود را که در راستای تولید انرژی و برق برای کمک به تقاضای فزاینده کشور ایجاد کرده بود، تعطیل کرده است.
 ژاپن رسما اعلام کرد که مهمترین نیروگاه هسته ای خود را که در راستای تولید انرژی و برق برای کمک به تقاضای فزاینده کشور ایجاد کرده بود، تعطیل کرده است.

به گزارش ایرنا، ‌نیروگاه «مونجو» در غرب توکیو با سرمایه ای به ارزش هشت میلیارد و 500 میلیون دلار احداث شده بود ولی دولت می گوید که این طرح بیش از آنکه برق تولید کند، جنجال برانگیز بوده است.

گزارش های دریافتی حاکی است که «ایسه نیشیکاوا» فرماندار منطقه «فوکویی» ژاپن که نیروگاه در آن مستقر می باشد، به شدت از این اقدام ابراز ناخرسندی کرده و افزوده است، مردم به دلیل چنین اقداماتی به دولت بی اعتماد می شوند.

وی خاطرنشان کرد که این نیروگاه توانسته بود فرصت های شغلی زیادی برای مردم منطقه ایجاد کند و از جمله برای تامین برق اهمیت زیادی داشت اما به دلیل اتفاقات امنیتی تعطیل شده که به نظر می رسد کار درستی از سوی دولت نبوده است.

این مقام ژاپنی گفت که موضوع مربوط به ضایعات هسته ای نیروگاه و پرمخاطره بودن آن به درستی مطرح نشده است و به نظر می رسد که برخی در دولت از نفوذ خود برای تعطیل کردن نیروگاه استفاده کرده اند.

پس از فاجعه اتمی و سونامی سال 2011 در منطقه فوکوشیما و بروز حادثه در نیروگاه اتمی به همین نام، دولت تصمیم گرفت نزدیک به 50 نیروگاه برق هسته ای را به دلایل امنیتی تعطیل کند و همین باعث افزایش واردات نفت در این کشور شده است.

با وجود گذشت چند سال از آن زمان هنوز جنبش های ضد هسته ای در ژاپن فعال هستند و به دولت امکان از سرگیری فعالیت راکتورها را نداده اند.

این در شرایطی است که ژاپن دارای فناوری های بسیار پیشرفته امنیت هسته ای است و با کشورهای مختلف دنیا قراردادهایی برای صادرات تجهیزات امنیت هسته ای و بالا بردن امنیت نیروگاه های آنها امضا کرده است.

در ارتباط با نیروگاه هسته ای فوکویی چهار ایستگاه اتمی دیگر نیز در همین منطقه تعطیل شده است و این به شدت ناخرسندی برخی از مسئولان منطقه را به دنبال داشته است.

این نیروگاه در واقع برای سوزاندن پلوتونیمی استفاده می شد که از ضایعات هسته ای نیروگاه های دیگر در اطراف ژاپن بدست آمده و در آن جمع آوری می شد و یک نیروگاه چرخه سوخت به حساب می آمد ولی دولت بر این باور است که این طرح از لحاظ تجاری به هیچوجه مقرون به صرفه نیست و باید موضوع نیروگاه های چرخه هسته ای را برای همیشه فراموش کرد.

گفتنی است، فعالیت مونجو پیشتر و در ماه می سال 2013 نیز پس از آنکه آژانس انرژی اتمی ژاپن نتوانست همه مشکلات سیستم این راکتور را برطرف کند، متوقف شده بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین