کد خبر: ۱۳۷۸۴۶
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴
تونل اوراسیا٬ در عمق 160 متری زیر دریا ساخته شده و مکمل تونل مرمره و دیگر مسیرهای متصل کننده دو بخش استانبول است که پایه های آن در فوریه 2011 گذاشته شد. این تونل به خیابان گزلیچشمه- گزتپه متصل شده و طول آن در مجموع 14.6 کیلومتر است.
تونل اوراسیا٬ جدیدترین و مدرن ترین تونل زیر دریایی جهان است که دو بخش آسیایی و اروپایی شهر استانبول را به یکدیگر متصل می کند. این تونل به عنوان دومین تونل زیر دریایی استانبول روز (سه شنبه 20 دسامبر) با حضور رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور٬ بنعلی یلدیریم نخست وزیر٬ شماری زیادی از وزرا و مقامات عالیرتبه ترکیه و همچنین با شرکت شمار زیادی از میهمانان داخلی و خارجی به بهره برداری رسید.

اناتولی گزارش داد، تونل اوراسیا٬ در عمق 160 متری زیر دریا ساخته شده و مکمل تونل مرمره و دیگر مسیرهای متصل کننده دو بخش استانبول است که پایه های آن در فوریه 2011 گذاشته شد. این تونل به خیابان گزلیچشمه- گزتپه متصل شده و طول آن در مجموع 14.6 کیلومتر است.

این تونل برای عبور خودروهای سبک شامل خودروهای شخصی و مینی بوس طراحی شده و نقش مهمی در کاهش بار ترافیک استانبول خواهد داشت. خودروهای سنگین و همچنین موتورسیکلت، دوچرخه و افراد پیاده نمی توانند از این پل عبور کنند.

با بهره برداری از این تونل زیر دریایی، زمان عبور از دو بخش اروپایی و آسیایی استانبول به 15 دقیقه کاهش خواهد یافت. انتظار می رود روزانه بیش از 100هزار خودرو از این تونل عبور کنند.

در حالی که 5.4 کیلومتر از این پروژه شامل تونلی دو طبقه زیر کف دریا است، در 9 کیلومتر دیگر مسیر عبور و مرور خودروها بسیار عریض خواهد بود. همچنین زمین لرزه و سونامی بر این تونل تاثیر نخواهد داشت. این پروژه با 2 پل معلق سلطان محمد و شهدای جولای در تنگه بسفر به صورت هماهنگ برنامه ریزی شده است.

همچنین این تونل نه تنها موجب کاهش بار ترافیک استانبول می شود، بلکه آمد و شد را بسیار ایمن تر کرده موجب کاهش آسیب به محیط زیست و جلوگیری از آلودگی صوتی نیز می شود.

رجب طیب اردوغان٬ رئيس جمهور ترکیه‌ (نخست وزیر وقت) طی سخنانی در مراسم آغاز عملیات ساخت تونل زیردریایی اوراسیا، گفته بود: اکنون چهار تونل مشابه در نیویورک ساخته شده است که حتی عبور و مرور کامیون نیز از طریق آنها ممکن است، یک تونل مشابه در کوالالامپور؛ پایتخت مالزی و یک تونل مشابه نیز در فرانسه وجود دارد و ترکیه جدیدترین و مدرن ترین نمونه آن را در استانبول می سازد.

حداکثر سرعت مجاز در تونل آوراسیا 70 کیلومتر خواهد بود. ضمن اینکه در حدود 9.2 کلیومتر دیگر از راه های مرتبط به تونل آوراسیا نیز تعریض و بهینه سازی شده است. امنیت این تونل در تمامی مدت شبانه روز، با دوربین های مدار بسته تامین خواهد شد. پروژه تونل اوراسیا سال گذشته جایزه «بزرگترین پروژه سال» اتحادیه بین المللی تونل و ساختارهای زیر زمینی را ‏به خود اختصاص داده بود‎.‎

گفتنی است خدمات آخرین زیرساخت های فن آوری ارتباطات سیار توسط شرکت های ارتباطی ترک تیلی کوم٬‌ ترکسل و ودافون در عمق 160 متری زیر دریا در مسیر تونل اوراسیا ارائه شده و ارتباطات تلفن همراه و انترنت پرسرعت با کیفیت نسل 4.5 بدون وقفه تامین شده است.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین